Το πρόβλημά τους ήταν, είναι και θα είναι η ΑΕΚ

Το πρόβλημά τους ήταν, είναι και θα είναι η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι και για τη διαιτησία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απόψε η ΑΕΚ δοκιμάζεται στη Λεωφόρο. Λίγες μόλις μέρες μετά το μυθικό 3-2 επί της Μπράιτον στην Αγγλία οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν το τρίτο πολύ δυνατό ματς υψηλής έντασης (προηγήθηκε αυτό με τον Ολυμπιακό), έχοντας την πλάτη στον τοίχο για να μη χάσουν και άλλο έδαφος στην κούρσα του τίτλου.

Δεν πιστεύω ότι θα κριθεί κάτι απόψε σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι καλό να κυνηγάς συνέχεια τους άλλους. Αν το δει κάποιος πρακτικά η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Σε αυτό το σενάριο και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει και ένα ματς λιγότερο -αυτό με τον Παναιτωλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια- δεν χάνεις την επαφή με την κορυφή και δεν κινδυνεύεις να βρεθείς στο -7.

Όμως η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι σε κανένα παιχνίδι δεν πάει να κάνει διαχείριση αποτελέσματος ή για να μη χάσει. Όπως έκαναν ξεκάθαρα για παράδειγμα φέτος ο Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια και πέρσι ο Παναθηναϊκός στα τρία ντέρμπι που έγιναν μετά από αυτό με τον Καμπάκοφ. Η ΑΕΚ παίζει μόνο για τη νίκη, όπου και αν παίζει. Και το κάνει αυτό, είτε είναι με 11 παίκτες, είτε με δέκα. Το κάνει είτε παίζει με τον Πανσερραϊκό (που δεν τα κατάφερε), είτε με τη Μπράιτον που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή την εποχή (και τα κατάφερε).

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι δεδομένα καλύτερος από τον περσινό. Έχει αναβαθμιστεί σε κάποιες θέσεις και δεδομένα έχει περισσότερες λύσεις από πέρσι. Θα παίξει στην έδρα του, θα έχει τον κόσμο του και επίσης προέρχεται από μία πολύ σημαντική ευρωπαϊκή νίκη, άρα έχει καλή ψυχολογία.

Από την άλλη η ΑΕΚ θα πάει στην έδρα των «πράσινων» έχοντας βαθμολογικό μειονέκτημα, με επίσης σούπερ ψυχολογία, αλλά και χωρίς τους Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί. Δηλαδή τρία βασικότατα στελέχη της. Θα παίξει ξανά με «υπηρεσιακή» άμυνα, αλλά η νοοτροπία της και ο τρόπος παιχνιδιού της αναμένεται να είναι ο ίδιος. Είναι η νταμπλούχος και πάει να κάνει το παιχνίδι της για να κερδίσει!

Οι κωλοτούμπες βασιλεύουν

Όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε να γίνονται όργια! Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη για μία λάθος κάρτα που είδε ο Σένκεφελντ. Έκτοτε δεν έχει πει το παραμικρό παρά τα όσα έχουν δει τα μάτια μας. Τυχαίο ε;

Η ομάδα του Γιάννη Αλαφούζου, που πέρσι έκανε όλο το σύμπαν άνω κάτω επειδή ο Μπένετ θα έβαζε τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι, φέτος έκανε το παγώνι όταν έγινε γνωστό ότι ο ίδιος Άγγλος αρχιδιαιτητής θα έβαζε τον ίδιο Έλληνα ρέφερι να σφυρίξει στη Λεωφόρο.

Είναι αυτοί που περίμεναν -γιατί έτσι τους είχαν δασκαλέψει οι «ερυθρόλευκοι» φίλοι τους- ότι το ματς θα… αναβληθεί και περίμεναν για να βγούνε από πάνω λέγοντας ότι η ΑΕΚ δε θέλει να παίξει. Αλλά κάθισαν στο… παγωτό γιατί και ξένος διαιτητής βρέθηκε και ορίστηκε και το ματς θα γίνει! Και η ΑΕΚ όπως κάνει πάντα, θα πάει και θα παίξει χωρίς να υπολογίζει τα προβλήματά της.

Την ίδια ώρα στο λιμάνι, μετά τη φάση πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ του Ατρομήτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το ματς στο 3-0, όπου ο Ρέτσος ανέτρεψε με λαβή πάλης τον Βέργο, είδαμε να καταλογίζεται πέναλτι υπέρ τους στο ματς με την Κηφισιά με το σκορ στο 0-0, επειδή λέει υπήρξε… επαφή. Είναι ο ίδιος οργανισμός, που τις προηγούμενες μέρες διέδιδε μέσω της διοίκησής του και των ρεπόρτερ του με στιλάκι μάλιστα ότι «μαγειρεύεται αναβολή», μιλούσαν εκ μέρους του Παναθηναϊκού, αλλά και αυτοί, έχουν κάνει τουμπεκί μετά τον ορισμό του διαιτητή. Είπαν την σαχλαμάρα τους, άφησαν υπονοούμενα και η ζωή προχωράει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό. Στη φάση για παράδειγμα που ο Κίνι ανατρέπει τον Ελίασον με το δεξί πόδι του Ισπανού να βρίσκει το αριστερό του Σουηδού, το VAR δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί. Στο άγγιγμα του Πέιου στην πλάτη του Ποντένσε μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ανατροπή και το δικαιολόγησαν στην επαφή.

Μα αν επαφή είναι πέναλτι, τότε γιατί δεν δόθηκε η λαβή πάλης του Ρέτσου στον Βέργο. Γιατί δεν δόθηκε η ανατροπή του Κίνι στον Ελίασον; Πολύ απλά γιατί οι μεν «κόκκινοι» θέλουν να πάρουν πίσω της Κυριακές της παράγκας, οι δε «πράσινοι» βολεύονται από αυτά γιατί βγαίνει η ΑΕΚ εκτός κάδρου και πιστεύουν ότι θα τους δώσει κάτι ο «Θείος από τον Πειραιά».

Το πρόβλημά τους ήταν, είναι και θα είναι η ΑΕΚ. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό οι ΑΕΚτζήδες να μείνουν ενωμένοι ό,τι και αν γίνει. Διότι αυτή η ομάδα ακόμα και όταν όλα μπορεί να μοιάζουν χαμένα, έχει αποκτήσει το σωστό DNA και δεν τα παρατάει. Όπως είχε πει ακριβώς ο Ματίας Αλμέιδα…

«Δεν πρόκειται να ψάξω δικαιολογίες, όσο έχω 11 παίκτες θα δίνουμε μάχη μέχρι τέλους» και «Είμαστε σαν ένα λιοντάρι ματωμένο που αν σε αρπάξει σε τρώει…».

ΥΓ: Μακάρι να μη μιλάμε για διαιτησία μετά το τέλος του ντέρμπι απόψε, όπως κάναμε πέρσι μετά το πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο. Μακάρι να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο, όποιο αποτέλεσμα και αν έρθει.

ΥΓ 2: Στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ είδαμε κασκόλ των «BBB». Απόψε υπάρχει φημολογία πως θα σηκωθεί πανό για τη δολοφονία του Μιχάλη. Ελπίζω, εύχομαι να γίνουν αυτά που πρέπει…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X