Η ανακοίωση της ΚΑΕ ΑΕΚ για το 2ο τουρνουά προς τιμήν του Βαγγέλη Δερμανούτσου

Η ανακοίωση της ΚΑΕ ΑΕΚ για το 2ο τουρνουά προς τιμήν του Βαγγέλη Δερμανούτσου
Photo Credits: INTIME

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Την ανακοίνωση της έναρξης του 2ου τουρνουά προς τιμήν του Βαγγέλη Δερμανούτσου έκανε γνωστή η ΚΑΕ ΑΕΚ. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2023, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη του Ακαδημιάρχη της ομάδας μπάσκετ.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

«Ο σεβασμός στην Ιστορία παραμένει σταθερά και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την ΑΕΚ BC και την ΑΕΚ BC ΑCADEMY.

Στο πλαίσιο της εργώδους προσπάθειας του Οργανισμού για την ανάδειξή της κυρίως προς τους εκπαιδευόμενους λιλιπούτειους αθλητές της, διοργανώνει το επόμενο διάστημα το 2ο Τουρνουά Ακαδημιών προς τιμήν του παλαίμαχου Ακαδημιάρχη της και πρώην αθλητή της, Ευάγγελου Δερμανούτσου.

Πιο αναλυτικά, στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί στο Οlympic Hall των Άνω Λιοσίων, το 2ο ΑΕK BC ACADEMY TOYΡΝΟΥΑ U14.

Oι συμμετέχουσες ομάδες είναι: Απόλλων Σμύρνης, Ροδόπολη, ΚΑΟ Μελισσίων, ΑΕΚ.

Το αγωνιστικό/διαγωνιστικό/εορταστικό πρόγραμμα του Τουρνουά θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Βιογραφικό

Ο Ευάγγελος Δερμανούτσος γεννήθηκε το 1939 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο σπίτι του, επί της οδού Καππαδοκίας, έξωθεν του γηπέδου της ΑΕΚ, έπαιζε ποδόσφαιρο, στα 1954, όταν τον ανακάλυψε ο υπερτροπαιούχος Κόουτς της ΑΕΚ, Μίσας Πανταζόπουλος, και θέλοντας να αξιοποιήσει το φυσικό του ταλέντο, τον έφερε στο μπάσκετ.

Το 1957 προωθήθηκε στην Ομάδα Ανδρών της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε ως πάουερ φόργουορντ, 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος, ενώ συμμετείχε στο πρώτο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1966, στην Ιταλία. Τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη και δεν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ της περιόδου 1967-1968, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Επέστρεψε την επόμενη χρονιά, αλλά εγκατέλειψε το 1970. Αγωνίστηκε για μία περίοδο στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, όπου και ολοκλήρωσε την αθλητική του καριέρα.

Επέστρεψε στην ΑΕΚ το 1975, και εντάχθηκε σε παραγοντικό πόστο, στα Τμήματα Υποδομών (Ακαδημία), πρωτίστως στο πλευρό του συνεφόρου Αντώνη Καρούση και στη συνέχεια ως επικεφαλής/έφορος της Ακαδημίας και των Υποδομών αναδεικνύοντας δεκάδες αθλητές/προπονητές/στελέχη, σχεδόν αδιάκοπα, ήτοι σχεδόν με όλες τις Διοικήσεις, ή ως μέλος Διοικήσεων, έως και τον Μάιο του 2020, οπότε και αποχώρησε για λόγους υγείας, συμπληρώνοντας 60 έτη ανιδιοτελούς και άοκνης προσφοράς στο Σύλλογο».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X