Η αποστολή στο Μπράιτον και η ανάγκη με τον Παναθηναϊκό!

Η αποστολή στο Μπράιτον και η ανάγκη με τον Παναθηναϊκό!
Photo Credits: INTIME

Ο Γ. Τσακίρης εκτιμά ότι η ΑΕΚ ήδη πρέπει να έχει αφήσει το ντέρμπι πίσω της και να έχει προετοιμαστεί για το ματς στο Νησί, ενώ την περιμένει υποχρέωση νίκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνεχίζεται και αναλύεται η ισοπαλία της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, λογικό απόλυτα, μόλις ολοκληρώθηκε επί της ουσίας ένα (και κάτι) 24ωρο από τη διεξαγωγή του. Προφανώς λοιπόν είναι απόλυτα αναμενόμενο και παράλληλα δικαιολογημένο να συμβαίνει. Προκύπτει και ένα γενικό πόρισμα από την όλη αναμέτρηση και ειδικότερα από το αποτέλεσμα. Είναι φυσικό και επόμενο (θα προσέθετα και θετικό) να μην υπάρχει ικανοποίηση από όλους στην Ένωση για το αποτέλεσμα. Πάλι πληρωσε τις λεπτομέρειες… Δεν παύει να σημαίνει αυτό ότι δεν αναγνωρίζεται η προσπάθεια των “κιτρινόμαυρων” και το γεγονός ότι ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που έδειξε να θέλει τη νίκη και να την αξίζει περισσότερο.

Ωστόσο αναμενόμενα αντιμετωπίζεται ως κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία εντός για την ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό! Εξίσου ορθώς προχωράμε όλοι μαζί παρακάτω, με σχετική ικανοποίηση και αναμονή προκειμένου το 25λεπτο της Ένωσης στο ντέρμπι να γίνει 45λεπτο και έπειτα ακόμη παραπάνω. Διότι αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, είχε επιπλέον 20 λεπτά αντίστοιχα με αυτά στο ξεκίνημα του αγώνα με τους “ερυθρόλευκους”, θα είχε καταφέρει λογικά να πανηγυρίσει τη νίκη… Μπορεί και όχι απλά αυτό φανέρωσε το ίδιο το χορτάρι στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης και η εικόνα των δύο ομάδων.

Τώρα όλο το “είναι” στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ οφείλει να βρίσκεται στο Μπράιτον και πουθενά αλλού. Να έχει ήδη αναλύσει, διαχειριστεί και προσπεράσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε πνευματικά δεν της άφησε κάποιο πρόβλημα, σε επίπεδο να προκαλέσει εσωστρέφεια και κακή ψυχολογία, να κλονιστεί η πίστη. Γιατί αγωνιστικά της προκάλεσε νέο ζήτημα με τον Ντομαγκόι Βίντα να μένει εκτός για το επόμενο παιχνίδι στο Μπράιτον, για την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση στη φάση ομίλων του Europa League. Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης σε αυτή τη διαβολοβδομάδα και ειδικά όταν παίζεις με τη συγκεκριμένη αγγλική ομάδα τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται στην Premier League, τα αποτελέσματά της με Νιούκασλ και Γιουνάιτεντ είναι αρκετά για όσους δεν το έχουν καν με το αντικείμενο και δεν παρακολουθούν Αγγλία και τους “Γλάρους”! Διότι όσοι γνωρίζουν έστω και τα βασικά για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη, το αγγλικό φυσικά, αντιλαμβάνονται και με το παραπάνω το δύσκολο της αποστολής της ΑΕΚ με την Μπράιτον στην έδρα της. Έχουν άμεση γνώση της αγωνιστικής ταυτότητας της αντιπάλου και πόσο έχει εξελιχθεί σε βαθμό απογείωσης το πρότζεκτ ετών της ομάδας των “Γλάρων”, όπως και τους παίκτες που διαθέτουν.

Η συγκέντρωση με Μπράιτον, η υποχρέωση με τον Παναθηναϊκό…

Στο δια ταύτα, η πρώτη αγωνιστική και ο αντίπαλος σε αυτή στο Europa League, δεδομένα δεν επιτρέπουν να μείνει περισσότερο από όσο πρέπει η ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η συγκέντρωση και η ανάλυση του αντιπάλου, της Μπράιτον συγκεκριμένα, πρέπει να είναι στο 100%, πριν, κατά τη διάρκεια και για λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Οι νταμπλούχοι θα πρέπει να βρουν τις λύσεις έχοντας και μεγάλη απώλεια, μια ακόμη, του Ντομαγκόι Βίντα που χτύπησε στο πλευρό και δεδομένα δεν θα παίξει στο Μπράιτον. Είναι σίγουρο πως ο Μήτογλου θα πάρει τη θέση του διεθνούς Κροάτη στόπερ…

Ωστόσο αυτά τα ματς, με τις συγκεκριμένες ομάδες, τέτοιου είδους πρωτάθλημα, του κορυφαίου στον κόσμο για την ακρίβεια (σε ποιότητα, ένταση, ταχύτητες και δύναμη), δεν αρκούν τα πρόσωπα και το αν θα παίξει ο ένας, ή ο άλλος. Εννοείται πως παίζει ρολο… Αυτό που είναι αναγκαίο όμως, αφορά όλη την ανταπόκριση της ομάδας χωρίς την υποψία λάθους, όπου σε τέτοιο επίπεδο στοιχίζουν σίγουρα και τα εκμεταλλεύεται ο εκάστοτε αντίπαλός σου. Αναφέρομαι και στις τοποθετήσεις όλων, τη συγκέντρωση στο πλάνο αντιμετωπίσης της Μπράιτον, αλλά και έπειτα στο προσωπικό που κανονικά δεν πρέπει να το αναφέρουμε καν: ειναι αυτονόητο το ότι δεν πρέπει (για παράδειγμα) να προσφέρει μπάλες έξω από το κουτί σου στην αντίπαλη ομάδα!

Super League Σούπερ Λιγκ

Αν κάτι προκάλεσε σε επίπεδο υποχρέωσης το τελικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Ολυμπιακό, αυτή (σ.σ.: η υποχρέωση) αφορά το ματς μετά την Μπράιτον, τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Προκάλεσε για την ακρίβεια την υποχρέωση νίκης στο ντέρμπι της Αθήνας για την ΑΕΚ. Θα με ρωτήσει κάποιος και δικαιολογημένα, “αν δεν κερδίσει δηλαδή χάνεται;”, προφανώς και η απάντηση είναι όχι, δεν το λέω για βαθμολογικούς λόγους, αλλά γιατί αυτό απαιτείται να κάνει μετά η ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Κάθε αποτέλεσμα συνδυάζεται βέβαια και με την εικόνα σου, άλλωστε και τόσο νωρίς (αφού με κάθε αποτέλεσμα δεν τελειώνει τίποτα), το ζητούμενο είναι πλην του αποτελέσματος, να πείθεις και με αυτό που παίζεις, να μη κλέβεις αποτελέσματα, γιατί αυτό δεν θα σου συμβαίνει συνέχεια…

Δεν γίνεται σε τόσα ματς που έχουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους, αν προσθέσουμε και τα play off που πέρυσι εκεί όλα κρίθηκαν, να μην κερδίζει το σύνολο που παίζει περισσότερο για τη νίκη… Δεν συνηθίζεται να συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο διαρκείας, να κλέβει (αγωνιστικά εννοώ και όχι διαιτητικά) κάποια ομάδα μόνιμα τα αποτελέσματα! Όμως και βαθμολογικά αν το πάρουμε, με 4 βαθμούς σε δύο ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, το λες καλή συγκομιδή και εύχεσαι να επαναληφθεί και να συγκεντρώσεις αντίστοιχα τους ίδιους βαθμούς στα ματς του δεύτερου γύρου!

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X