Λουτσέσκου: «Δεν είμαι χαζός, καταλαβαίνω τι γίνεται στην Ελλάδα»

Λουτσέσκου: «Δεν είμαι χαζός, καταλαβαίνω τι γίνεται στην Ελλάδα»
Photo Credits: INTIME

Τα παράπονά του για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Άρη εξέφρασε και στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τις έντονες διαμαρτυρίες του για τη διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου στο ισόπαλο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, εξέφρασε και στη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως ο διαιτητής κατέβηκε για να λήξει το ματς 0-0, αναφέροντας πάντως πως είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το τι δεν πήγε καλά στο ματς και δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ: «Είμαι εδώ οκτώ χρόνια, δεν είμαι χαζός. Καταλαβαίνω τι γίνεται. Ο διαιτητής αυτός ήρθε εδώ και για να λήξει το ματς 0-0, είναι ξεκάθαρο. Δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός την διαιτησία. Ο Άρης έχει την δική του ποιότητα, ήρθε με μια πρόθεση να αμυνθεί και αυτά τα ματς κρίνονται από μια στιγμή. Αν έβγαινε η κόκκινη, ο Άρης θα έπαιζε με παίκτη λιγότερο για 30 λεπτά και κόντρα σε εμάς που έχουμε έναν τρόπο να παίξουμε εντός Τούμπας.

Μας έλειψε η εκμετάλλευση της μπάλας γύρω γύρω από την περιοχή του αντιπάλου. Είχαμε ένα μεγάλο έλεγχο του ματς, στα τελευταία 20 μέτρα δεν είχαμε καλές επιλογές στα τελειώματα των φάσεων. Δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση για τις κατάλληλες αποφάσεις. Από την άλλη, είμαι ικανοποιημένος από την πίεση που ασκήσαμε, αλλά είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και με τον Ντεσπόντοφ, ο Μεϊτέ που αρχίζει να προσαρμόζεται. Τον πιέσαμε να μπει άμεσα τον Μεϊτέ, θέλω να δω αυτή την ομάδα σε δυο μήνες, με την προσθήκη όλων των παικτών που έχουμε στο ρόστερ. Με τον τρόπο που παίξαμε και τον ρυθμό που είχαμε, είχαμε τις φάσεις μας, όπως σε εκείνη την φάση με τον Ζίβκοβιτς στο 98ο λεπτό που δεν δόθηκε φάουλ πάνω στην γραμμή. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών ειδικά στο επίπεδο πρέσινγκ».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάση καθαρή για δεύτερο σερί ματς και γιατί βιάζεται να βάλει τους νέους παίκτες τόσο γρήγορα στην ομάδα: «Γιατί θέλουμε να είμαστε καλύτεροι, να βελτιωνόμαστε, έχουμε ένα άλλο ματς την Πέμπτη υπάρχουν αρκετά μπροστά μας. Είμαστε αναγκασμένοι να τους χρησιμοποιήσουμε. Δεν είχαμε τον χρόνο να βάλουμε τους παίκτες τον χρόνο που έπρεπε. Ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται την στρατηγική και πρέπει να σκέφτομαι διαφορετικές παραμέτρους. Σας λέω ότι είμαι με καλή ψυχολογία, αισθάνομαι όπως μετά από το ματς με την Μπεϊτάρ, γιατί βλέπω πράγματα που μου δίνουν ελπίδα μέσα από την ομάδα. Έχουμε βελτιωθεί ως ομάδα και μέσα από αυτές τις συνθήκες σήμερα με τον διαιτητή ελέγξαμε το παιχνίδι. Σε άλλη φάση θα είχαμε χάσει την ψυχραιμία μας, σήμερα όμως ελέγξαμε το ματς. Αισθάνομαι ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει κάτι καλό.

Ένα σημαντικό κομμάτι για την έλλειψη φάσεων είναι η τακτική θέση του Κωνσταντέλια που παίζει ως δεκάρι, θα έρχεται αρκετές φορές στα πλάγια και δεν θα έρθει καλή σύνδεση με τον επιθετικό. Ο Άρης αμύνθηκε χαμηλά, όταν πέρασαν οι μπάλες οι παίκτες από την δεύτερη γραμμή δεν ήταν εκεί που έπρεπε. Μας έλειψε η καθαρή απόφαση και στα δυο τελευταία ματς. Είχαμε τελειώματα με πολλούς παίκτες σήμερα αλλά θα έπρεπε η μπάλα να πάει στην εστία και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί όπως στη φάση του γκολ που ακυρώθηκε. Θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη μετάβαση στην επίθεση στα δυο τελευταία παιχνίδια, αλλά αυτή η ένταση θα μας βοηθήσει και θα έχουμε και αλλά περιθώρια να βελτιωθούμε. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας δίνονται και να τελειώνουμε τις φάσεις, ακόμα και στις δεύτερες φάσεις».

Για το πόσο ικανοποιημένος είναι με την προσαρμογή του Σαμάτα και του Οζντόεφ και το γιατί δεν είναι στα πλάνα ο Σάστρε ή ο Λύρατζης που πέρσι έπαιζαν περισσότερο: «Δεν είναι εύκολο και για τους δυο η προσαρμογή. Ο κάθε παίκτες το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση ο Οζντόεφ είδα σήμερα μια σημαντική βελτίωση, ο Σαμάτα πρέπει να σκεφτούμε ότι είχε ένα περίπλοκο καλοκαίρι και μόλις δεύτερη φορά έπαιξε βασικός. Δεν είναι κάτι εύκολο η προσαρμογή του και σήμερα δεν πήρε βοήθεια από την δεύτερη γραμμή. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και δεν βοηθήθηκε, ενώ ο Οζντόεφ έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα σε πολλούς τομείς.

Είναι κάποιες αποφάσεις που έχουμε πάρει λόγω τραυματισμών και λόγω των όσων βλέπουμε στην προπόνηση, έτσι αποφάσισα βλέποντας και κάποια πράγματα που έγιναν πέρσι. Κάποιοι δεν είναι τόσο έτοιμοι για να είναι μαζί μας. Ο χρόνος θα δείξει τι μπορεί να συμβεί. Είναι κάθε παιχνίδι διαφορετικό και θα χρειαστούν όλοι για να παίξουν, επιβάλλεται να έχουμε μια φρεσκάδα. Έχουμε αποβάλλει αυτό το περσινό που δεχόμασταν… ηλίθια γκολ. Κάποιος παίκτες είναι πιο έτοιμος, κάποιο πιο πίσω αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε επιλογές».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X