Η κριτική των 16 κιτρινόμαυρων του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Εικόνες από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Photo Credits: INTIME

Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 παίκτες της ΑΕΚ που έπαιξαν στο ματς με τους ερυθρόλευκους στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς και ένα πολύ καλό φινάλε, αλλά έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο μικροσκόπιο του enwsi.gr, οι 16 κιτρινόμαυροι που έπαιξαν στο ντέρμπι

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού, δύσκολα μπορεί να πει κανείς πως θα μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά, έτσι όπως ήρθε η σέντρα από τον Ποντένσε. Κατά τα άλλα δεν είχε κάνει πρόβλημα στις φάσεις που χρειάστηκε να διαχειριστεί και έκανε και μια εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Μασούρα.

Λάζαρος Ρότα: Έκανε ένα τρομερό πρώτο 25 λεπτο. Ίσως ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ και αυτός που έδωσε την ασίστ για το γκολ του Πόνσε. Ανεβάσματα, κλεψίματα, πίεση. Ξόδεψε πολλή ενέργεια. Ωστόσο πέρασε ένα διάστημα που έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις. Αλλά στο φινάλε του ματς, βοήθησε και αυτός αρκετά.

Ντομαγκόι Βίντα: Έπαιξε για ένα ημίχρονο. Τις περισσότερες φάσεις που είχε να διαχειριστεί, τις διαχειρίστηκε σωστά. Είναι άγνωστο πότε αισθάνθηκε τις ενοχλήσεις, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημίχρονου, έδειξε επηρεασμένος. Ακόμα και στην φάση του γκολ το ίδιο.

Αρόλντ Μουκουντί: Δεν ξεκίνησε καλά ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός, κυρίως ως προς την διαχείριση των φάσεων με την μπάλα στα πόδια του. Όσο όμως περνούσε η ώρα, πατούσε όλο και πιο γερά στο γήπεδο. Κέρδισε μονομαχίες, διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα φάσεις και κράτησε σωστά την θέση του.

Μιλάντ Μοχαμάντι: Ήταν από τους παίκτες που χρειάστηκε να δώσει τις περισσότερες με τους ακραίους του Ολυμπιακού. Είχε φάσεις που κέρδισε και κάποιες που έχασε. Ξεκίνησε και αυτός πολύ καλά το ματς με σωστά ανεβάσματα. Έπεσε αρκετά στο «νεκρό» διάστημα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Και ανέβηκε και πάλι στο δεύτερο μέρος, ειδικά από τα μισά και μετά.

Νταμιάν Σιμάνσκι: Χρειάστηκε να δώσει πολλές μάχες με τους μέσους του Ολυμπιακού. Ενώ πήρε και πολύ παιχνίδι πάνω του. Ήταν θετικός στο πρώτο ημίχρονο, ξόδεψε πολλή ενέργεια. Και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο που του βγήκε αρκετή κούραση από ένα σημείο και μετά και έκανε λάθη.

Γένς Γιόνσον: Έπαιξε μόνο για ένα ημίχρονο. Έτρεξε πολύ, κάλυψε χώρους και ειδικά στο πρώτο 25λεπτο που η ΑΕΚ ήταν καλή, έκλεψε πολλές μπάλες και βοήθησε πολύ στο πρέσινγκ. Και γενικά έδειχνε να είναι καλύτερος από τον Σιμάνσκι συνολικά στην εικόνα του στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Στίβεν Τσούμπερ: Έπαιξε ως αριστερός ακραίος. Αλλά είχε ελευθερία κινήσεων μέσα στο γήπεδο. Ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι. Και έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Είχε διάθεση πήρε μπάλες πάνω του, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν βοήθησε τόσο πολύ δημιουργικά. Βεβαίως είχε πολλά τρεξίματα για όσα έπαιξε.

Νίκλας Ελίασον: Το μεγαλύτερο μερίδιο για το εξαιρετικό ξεκίνημα που έκανε η ΑΕΚ στο ματς, ανήκει στον Σουηδό ακραίο επιθετικό. Έβγαλε πολλή δουλειά και ταλαιπώρησε πολύ την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Άρχισε να χάνεται λίγο από την ισοφάριση του Ολυμπιακού και μετά. Αλλά έβγαλε την ασιστ στον Αραούχο στο γκολ που τελικά δεν μέτρησε.

Έκι Πόνσε: Ήταν ο σκόρερ της ΑΕΚ στο ντέρμπι. Το πρώτο φετινό του γκολ, που ήταν και σεντερφορίσιο. Έδωσε πολλές μάχες με τους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Και τις έδωσε χωρίς σταματημό και βγάζοντας πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Βοήθησε την ΑΕΚ ακόμα και σε στιγμές που φαινόταν πως ήταν μέσα στον ρυθμό του παιχνιδιού.

Σέρχιο Αραούχο: Έπαιξε για πρώτη φορά φέτος βασικός. Έπαιξε πολύ κοντά στον Πόνσε σ’ αυτό το κλασικό 4-4-2 του Αλμέιδα. Έβγαλε πολλή δουλειά και ειδικά στο πολύ καλό διάστημα της ΑΕΚ στο πρώτο 25άλεπτο. Ξόδεψε πολλή ενέργεια, έκανε ένα σωτήριο τάκλιν στο δεύτερο ημίχρονο, έβαλε και το γκολ το οποίο ακυρώθηκε όχι γιατί κάτι που έκανε ο ίδιος λάθος.

Ορμπελίν Πινέδα: Μπήκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μέχρι και το τέλος του ματς, ο Αλμέιδα του άλλαξε τρεις φορές ρόλο μέσα στην ενδεκάδα. Και ο Μεξικανός βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ ώστε να μπορέσει να βάλει την μπάλα κάτω, να ηρεμήσει λίγο το παιχνίδι και να βγει σωστά μπροστά. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Σίμος Μήτογλου: Μπήκε και αυτός αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Είχε πολύ δύσκολο έργο με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού έτσι όπως πήγε το ματς. Αλλά το έφερε εις πέρας πολύ καλά. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες και κράτησε πολύ σωστά την θέση του.

Κώστας Γαλανόπουλος: Από την στιγμή που μπήκε μέσα στο γήπεδο, έδωσε στην ΑΕΚ αυτή την ενέργεια την οποία χρειαζόταν για να μπορέσει να ξαναπάρει τα ηνία του παιχνιδιού. Ήταν πολύ σωστός σ’ όλες τις ενέργειες του και ανασταλτικά και δημιουργικά και βοήθησε σημαντικά.

Νορντίν Άμραμπατ: Περίμενε ο Αλμέιδα κάτι περισσότερο από τις προσωπικές ενέργειες που θα έπαιρνε πάνω του ο Μαροκινός ακραίος. Ζήτησε και πήρε μπάλες στα πόδια του, αλλά δεν του βγήκαν τα περισσότερα που δοκίμασε.

Ζίνι: Το μεγαλύτερο κέρδος της ΑΕΚ απ’ αυτό το ντέρμπι. Από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, έκανε άνω – κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού. Και άλλαξε όλα τα δεδομένα του ματς. Τρομερές προσωπικές ενέργειες στο ένας εναντίον ενός. Και πήγε να βάλει και το γκολ της χρονιάς.

AEK Τalk 13/5/24 -Στ. Καζαντζόγλου | enwsi.gr
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X