Οι πιστοποιήσεις και τα προβλήματα διαπιστώνονται μέσα στο γήπεδο

Οι πιστοποιήσεις και τα προβλήματα διαπιστώνονται μέσα στο γήπεδο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όσα έρχονται, όσα ο Αλμέιδα επεσήμανε και όσα πλέον θα διαπιστωθούν μέσα στα γήπεδα στη διάρκεια μιας πολύ δύσκολης συνθήκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν υπάρχει κάτι το οποίο ο Ματίας Αλμέιδα δεν αποφεύγει, είναι η ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ, προσπαθώντας να μεταφέρει τις απόψεις και τις ιδέες του δίχως να φτιασιδώνει τις καταστάσεις και να κρύβει τα προβλήματα που υπάρχουν κάτω από το χαλάκι.

Ο ίδιος είπε άλλωστε ότι δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα να έχει τον ίδιο ρυθμό και τις ίδιες εντάσεις με πέρυσι. Ο ίδιος παραδέχθηκε επίσης ότι ίσως να μην έχει ξανά την ευκαιρία να φτάσει μία ανάσα πριν από τους ομίλους του Champions League, εξηγώντας ότι δεν είναι απλό να γίνεις πρωταθλητής και κατόπιν να περάσεις τρεις προκριματικούς γύρους για να το πετύχεις.

Ο Αλμέιδα σέβεται τους αντίπαλούς του και υπολογίζει την προσπάθειά τους να καλύψουν το αγωνιστικό κενό που παρατηρήθηκε πέρυσι σε σύγκριση με την ΑΕΚ. Ξέρει ότι θα είναι πιο διαβασμένοι απέναντι στο δικό του παιχνίδι και αναγνωρίζει ότι έκαναν βελτιωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθούν και να είναι περισσότερο ανταγωνιστικοί κόντρα σε εκείνη. Δεν είναι θέμα φόβου αλλά ξεκάθαρα αναγνώρισης ότι τα πράγματα δεν θα είναι απλά ούτε και φέτος, άλλωστε δεν ήταν και τη σεζόν που μας πέρασε.

Διότι για να φτάσει η ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου πέραν του ότι είχε την καλύτερη εικόνα από κάθε άλλο διεκδικητή μέσα στο γήπεδο, χρειάστηκε και τις αυτοκτονικές τάσεις του Παναθηναϊκού σε όλες τις περιπτώσεις που μπορούσε παίρνοντας βαθμούς να κλειδώσει εκείνος την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως αποδείχθηκε ιδιαίτερα φοβικός στο να το καταφέρει, κοινώς λιποθύμησε μπροστά στο μεγάλο στόχο. Όλα τα άλλα που η δική του πλευρά αναφέρει περί νοθείας και διαιτητικών εναντίον τους συμπεριφορών, το ξέρουν καλά και οι ίδιοι ότι είναι παραμύθια της Χαλιμάς και απλώς εξυπηρετούν τους βρώμικους προπαγανδιστικούς σκοπούς τους.

Το ντέρμπι της Κυριακής και οι αντικαταστάτες

Στο σήμερα λοιπόν, με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τρεις πολύ δύσκολους αντίπαλους; αρχής γενομένης την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του -τους οποίους ο ίδιος ουδέποτε σταμάτησε να υποστηρίζει μιλώντας για τη σημασία διατήρησης του ίδιου γκρουπ και εξηγώντας προς όλους γιατί ο ίδιος και όχι εμείς αισθάνεται ασφαλής με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν και θεωρεί πλήρες το ρόστερ της ομάδας- καλούνται να αποδείξουν μέσα στο γήπεδο ότι οι απώλειες όσο σημαντικές και αν είναι, δεν γίνεται να χαλάσουν το πνεύμα της ομάδας ή να επηρεάσουν τόσο αρνητικά το παιχνίδι της.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για να παίξει την Κυριακή χωρίς τον Γκατσίνοβιτς κι ενώ όλα δείχνουν ότι θα είναι επίσης εκτός ο Γκαρσία, ενώ έχει ιδιαίτερα καταπονημένο τον Πινέδα ο οποίος παίζει non-stop εδώ και ένα χρόνο. Επιπροσθέτως καλείται να βρει τις απαντήσεις στα πολλά ατομικά και ομαδικά αμυντικά λάθη τα οποία χαρακτήρισαν και σε ένα βαθμό καθόρισαν αρνητικά κάποιους από τους προηγούμενους αγώνες της.

Τον καθρέφτη δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις

Οι απαντήσεις λοιπόν δίνονται μέσα στο γήπεδο. Εκεί θα φανεί αν η ΑΕΚ είναι ομολογουμένως πλήρης ή αν έχει κενά τα οποία δεν κάλυψε επαρκώς. Εκεί θα φανεί αν αυτοί που θα έρθουν για να αντικαταστήσουν εκείνους που απουσιάζουν, θα φροντίσουν ώστε να μη φανεί κάποια διαφορά. Εκεί θα φανεί αν η δουλειά που έγινε στη διακοπή ήταν αρκετή για να σουλουπώσει κάπως την κατάσταση στην άμυνα ώστε η ομάδα να μη χαρίζει τόσο εύκολα φάσεις. Εκεί θα φανούν τέλος πάντων τα πάντα, καθώς πρόκειται για μία τριάδα αγώνων η οποία είτε μπορεί να σε απογειώσει, είτε μπορεί να σε σύρει σε βαριά εσωστρέφεια εφόσον τα πράγματα δεν κυλήσουν καλά.

Θα το επαναλάβω για ακόμα μία φορά, καθώς αυτό είναι πάντοτε που με χαρακτηρίζει σε αυτή τη δουλειά. Ποτέ δεν είμαι ενάντιος σε εκείνους που πιστεύουν και το εκφράζουν ότι η ομάδα έχει περισσότερες ανάγκες από αυτές που οι ίδιοι οι άνθρωποι της κρίνουν. Δεν το θεωρώ κακό για κανέναν να πιστεύει ότι χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα ή στα πλάγια της άμυνας.

Αντιθέτως το βρίσκω λογικό και νορμάλ -όταν ασφαλώς δεν υπάρχει ισοπέδωση-, καθώς ο εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο. Από κει και πέρα όλα θα φανούν στο γήπεδο, οι απαντήσεις θα έρθουν μέσα από την εικόνα της ομάδας σε αυτό και εκεί θα κριθούν οι αποφάσεις που πήρε κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X