Το μόνιμο μειονέκτημα επί 20 χρόνια, που έγινε πλεονέκτημα για την ΑΕΚ

Το μόνιμο μειονέκτημα επί 20 χρόνια, που έγινε πλεονέκτημα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την έδρα που πολλοί έχουν, αλλά η ΑΕΚ πρέπει να εκτιμά περισσότερο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περνούσαν οι σεζόν, άσπρισαν τα μαλλιά μας και τελικά συμπληρώσαμε δύο δεκαετίες, που γράφαμε για το «νεκροταφείο» του ΟΑΚΑ και για το μεγάλο και μόνιμο μειονέκτημα της ΑΕΚ έναντι των ανταγωνιστών της, να είναι δηλαδή η μοναδική ομάδα με πολύ κόσμο που έβγαζε τις σεζόν επί της ουσίας χωρίς εντός έδρας παιχνίδια. Ακόμα και για τις ελάχιστες φορές που γέμιζε το ΟΑΚΑ, δεν ήταν ποτέ το καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο για να αποτελέσει έδρα και να την… νιώσει ο αντίπαλος.

Όσοι μας θεωρούσαν υπερβολικούς όλα αυτά τα χρόνια, πήραν την πιο αποστομωτική απάντηση, την περσινή σεζόν. Πρώτη χρόνια στο σπίτι της, σε μονίμως γεμάτο και ποδοσφαιρικό γήπεδο και η ΑΕΚ πήρε νταμπλ. Αυτονόητο είναι ότι ακόμα και στην πιο «καυτή» έδρα του κόσμου, δεν θα νικάς πάντα, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να έρχεται ο κάθε… πικραμένος και να πιστεύει ότι θα σε νικήσει, όπως κακά τα ψέματα, συνέβαινε συχνά στο ΟΑΚΑ. Και σε νικούσε δηλαδή, δεν το πίστευε μόνο.

Τέλος πάντων, δεν έχει και νόημα να αναλύσουμε κάτι το οποίο, ούτως ή άλλως, δεν σηκώνει καμία σύγκριση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι «εχθροί» της ΑΕΚ, λύσσαξαν επί χρόνια και εξακολουθούν και κάνουν «πόλεμο» ακόμα και τώρα για τη γηπεδάρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είναι μόνο το γήπεδο, είναι και το όλο κλίμα που δημιουργείται στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους «Ενωσίτες», που δεν μπορούν να το χωνέψουν και έφτασαν και στο έσχατο σημείο, να εκμεταλλευτούν μέχρι και τη δολοφονία ενός ανθρώπου.

Όλοι έχουν τις έδρες τους, αλλά σημασία έχει και ποιοι τις γεμίζουν

Σε κάθε περίπτωση, για να εστιάσω εκεί που θέλω, από εκεί που η ΑΕΚ είχε μόνιμο μειονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, δηλαδή την έλλειψη ποδοσφαιρικής έδρας, τώρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι όχι απλά παίζει με ίσους όρους, αλλά μέχρι και ότι έχει ένα ελαφρύ έστω πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους άλλους. Γιατί ναι μεν όλοι έχουν τις ποδοσφαιρικές τους έδρες, αλλά σημασία έχει και να είναι γεμάτες!

Η ΑΕΚ έχει πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, εξασφαλισμένο ότι η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Opap Arena» θα είναι μόνιμα sold out! Το έχει εξασφαλισμένο, μόνο και μόνο από το ρεκόρ διάρκειας και φυσικά για όλα τα εναπομείναντα εισιτήρια, που δεν είναι και πολλά, όποιος πρόλαβε… την ΑΕΚ είδε! Όπως και πέρυσι, είναι δεδομένο ότι ο κόσμος της ΑΕΚ, όσον αφορά στην προσέλευση και τη στήριξη στην ομάδα, θα είναι και φέτος πρωταθλητής.

Ας κάνουν και μια δημοσκόπηση

Και θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε καμία… δημοσκόπηση, που να έβγαζε τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ τέταρτο (!), αλλά ξανά πρώτο στα εισιτήρια. Τώρα που όλοι παίζουν στη φυσική τους έδρα, στη γειτονιά τους, στο σπίτι τους. Γιατί εκτός των άλλων, πέρυσι διαβάζαμε και ακούγαμε ότι ήταν φυσιολογικό να συμβεί αυτό από… περιέργειά και μόνο, για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Θα μου πείτε, να ήταν μόνο αυτό το «κουφό» που έχουμε διαβάσει, θα ήταν καλά. Anyway… που λένε και στο χωριό μου, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να εκτιμήσει κιόλας αφού έζησε το τι σημαίνει να μην έχεις έδρα για δύο δεκαετίες, το τι σημαίνει να παίζεις στο σπίτι σου.
Κι όχι μόνο μπορεί να το εκτιμήσει, αλλά μπορεί και να το αισθανθεί. Και αυτή και οι αντίπαλοι της. Το γήπεδο της ΑΕΚ δεν παίζει μόνο του μπάλα, αλλά παίζει σίγουρα κι αυτό.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X