ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ψάχνει λύσεις σε πέντε καίρια ζητήματα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα ψάχνει λύσεις σε πέντε καίρια ζητήματα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Ο αμφίβολος Γκαρσία, ο Γκατσίνοβιτς, η κόπωση του Πινέδα και άλλα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ματίας Αλμέιδα ενόψει του πρώτου ντέρμπι της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην τελική ευθεία ενόψει του πρώτου ελληνικού ντέρμπι της σεζόν για την ΑΕΚ, κόντρα στον Ολυμπιακό (17/09, 21:30, COSMOTE SPORT 1 HD), ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάμποσα ζητήματα να τον απασχολούν για τον καταρτισμό της ενδεκάδας που θα παρατάξει την Κυριακή. Κάποια εξ αυτών, σίγουρα αποτελούν τροχοπέδη για να παρουσιάσει αυτό ακριβώς που έχει κατά νου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Το βασικότερο όλων: θα είναι ενεργός ή όχι ο Λιβάι Γκαρσία; Ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, δεν προπονήθηκε χθες. Εφόσον δεν μπει και σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα -αυτό είναι και το πλέον πιθανό σενάριο- τότε οι ελπίδες να είναι βασικός την Κυριακή, θα μειωθούν σημαντικά. Ο 25χρονος φορ διαγνώστηκε με τράβηγμα στον τετρακέφαλο μετά το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Αντβέρπ στο Βέλγιο, στις 23 Αυγούστου.

Σήμερα συμπληρώνονται τρεις εβδομάδες από τότε, με αποθεραπείες και ειδικά προγράμματα, όμως δεν έχει επανέλθει. Ακόμα κι αν τα καταφέρει, θα είναι εκτός αγωνιστικού ρυθμού για σημαντικό διάστημα. Ουδείς μπορεί σήμερα να προδικάσει αν θα είναι καν στην αποστολή, μα κι αν συμβεί αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Τον είχε πάρει μαζί του ο Αλμέιδα και πριν από το ματς με το Βόλο, όμως δεν κάθισε καν στον πάγκο.

2. Ο εγκλιματισμός του Πόνσε. Όπως εξήγησε ο Ματίας Αλμέιδα, ο Αργεντινός επιθετικός είχε εγκλωβιστεί σε ένα αμυντικοκεντρικό στυλ παιχνιδιού στην Έλτσε, γεγονός το οποίο τον εξανάγκασε σε μια διαφορετική ποδοσφαιρική ρουτίνα. Περισσότερο αμυνόταν, παρά έκανε επίθεση. Ωστόσο με τον Γκαρσία εξαιρετικά αμφίβολο, η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη από το σκοράρισμά του και ακόμα περισσότερο από την σωστή προσαρμογή στον δικό της τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ο 26χρονος φορ είχε συνηθίσει στην Ισπανία.

Κοινώς, η Ένωση επιχειρεί να τον εντάξει στις δικές της ιδέες και ο ίδιος προσπαθεί να ανταποκριθεί αναζητώντας το γκολ που θα τονώσει και την ψυχολογία του. Μια πολύ ιδιαίτερη παράμετρος σε μια σειρά κομβικών αγώνων για την ομάδα, καθώς μετά τον Ολυμπιακό, έπονται οι Μπράιτον και ο Παναθηναϊκός.

3. Η δουλειά του X factor Γκατσίνοβιτς. Όπως σημειώσαμε και χθες, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απουσιάσει από την αναμέτρηση της Κυριακής, ενώ δεν είναι καν ξεκάθαρο αν θα προλάβει κάποιο ή κάποια από τα επόμενα δύο δύσκολα παιχνίδια κόντρα στη Μπράιτον και στον Παναθηναϊκό.

Δίχως τον Σέρβο στην αριστερή πτέρυγά της, η ΑΕΚ στερείται της παραγωγικής ικανότητάς του αλλά και του γεμάτου έντασης και πίεσης παιχνίδι του. Μαζί με τον Γκαρσία, είναι οι δύο πιο αποδοτικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας στους τομείς αυτούς και μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να απουσιάσουν αμφότεροι από το ντέρμπι της Κυριακής.

4. Η ταλαιπωρία των πλάγιων μπακ. Οι Ρότα, Χατζισαφί και Μοχαμάντι επιστρέφουν με επιπλέον κόπωση από τις Εθνικές ομάδες καθώς έπαιξαν πολύ, σε μια περίοδο που γενικά η ΑΕΚ έχει ανάγκη από καλύτερη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της από τους πλάγιους οπισθοφύλακές της. Ο δε ξεκούραστος Σιντιμπέ, είχε κακή εικόνα στα πρώτα επίσημα ματς, σε μια σεζόν που άπαντες περιμένουν από εκείνον να δώσει πολλά περισσότερα έχοντας κάνει θερινή προετοιμασία με την ομάδα.

5. Ο non-stop Πινέδα. Χρειάζεται ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Μεξικανό η Ένωση και το έχει ανάγκη άμεσα, ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία εκτός από τον Γκατσίνοβιτς, τον κυριακάτικο αγώνα χάσει και ο Γκαρσία. Ο 26χρονος all-around μέσος ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν, δίχως γκολ ή ασίστ έως τώρα σε έξι συμμετοχές και γενικά κινούμενος σε χαμηλές πτήσεις.

Βέβαια, έχει όλες τις δικαιολογίες του κόσμου με το μέρος του. Παίζει ασταμάτητα, μέσα στο χειμώνα είχε Μουντιάλ και αμέσως μετά το τέλος της σεζόν με την ΑΕΚ και με ελάχιστη ξεκούραση, εντάχθηκε στην Εθνική Μεξικού με την οποία αγωνίστηκε έως το τέλος του δρόμου, κατακτώντας το Gold Cup. Του λείπει η φρεσκάδα, προφανώς και η πνευματική αποφόρτιση από τις συνεχείς υψηλές αγωνιστικές απαιτήσεις, σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: sport24.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X