Τον Ματίας ΜΑΣ και τα μάτια ΜΑΣ!

Τον Ματίας ΜΑΣ και τα μάτια ΜΑΣ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τη συνέντευξη-εξομολόγηση του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσοι δεν προλάβατε, δεν μπορέσατε ή δεν έτυχε να διαβάσετε ακόμα, ολόκληρη τη συνέντευξη του Ματίας, να το κάνετε άμεσα. Να τη «ρουφήξετε» λέξη προς λέξη. Και θα είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, αν ο φίλαθλος κόσμος της, καταλάβει τι λέει αυτός ο άνθρωπος, τι προσέγγιση έχει για το ποδόσφαιρο και τι θέλει να πετύχει με την ΑΕΚ. Κι όχι μόνο ΜΕ την ΑΕΚ, αλλά και ΓΙΑ την ΑΕΚ.

Δεν χρειαζόμουν τη συνέντευξη βέβαια για να καταλάβω ότι με αυτόν προπονητή, η ΑΕΚ θα είναι πάντα η ΑΕΚ που θέλουμε, είτε νικάει, είτε όχι. Το έχω εμπεδώσει από πέρυσι. Πολύ πριν κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αλλά κάθε φορά που μιλάει, παραδίδει κι ένα μάθημα νοοτροπίας.

Πριν από λίγες μέρες, όταν είχαμε βγει στην «ΩΡΑ» με το πρωτοσέλιδο ότι η ΑΕΚ θα πάρει στόπερ για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο καθώς ο Αλμέιδα έκρινε ότι δεν θέλει τέταρτο σέντερ μπακ για την ευρωπαϊκή λίστα, ακούσαμε και διαβάσαμε στα social της εφημερίδας, τα πλείστα όσα από μπινελίκια.

Και βγαίνει ο Ματίας δημόσια, το επιβεβαιώνει και λέει ξεκάθαρα ότι προτιμάει να βάλει έναν επιθετικό παραπάνω παρά έναν αμυντικό. Και ότι ήθελε να έχει στη λίστα, όλους τους επιθετικούς του.

Αυτή την ΑΕΚ δεν ζητούσαμε;

Συγγνώμη, αλλά αυτή την ΑΕΚ, δεν ζητούσαμε και δεν ονειρευόμασταν για πολλά χρόνια, ρε παιδιά; Την ΑΕΚ που δεν θα φοβάται, που θα παίζει επιθετικά, που θα προσπαθεί πάντα και παντού να παίξει την μπάλα της, που θα διακατέχεται από τη νοοτροπία που επιτάσσει το dna της;

Σε τι να πρωτοσταθείς και τι να σχολιάσεις βέβαια από τα όσα είπε ο Αλμέιδα; Λέξεις ουσίας, μάθημα νοοτροπίας. Δεν τρέφω αυταπάτες. Ξέρω ότι από το επόμενο κιόλας αρνητικό αποτέλεσμα, πάλι θα έχουμε ισοπέδωση και καταστροφολογία από όσους τρέφονται από τον αρνητισμό.

Αλλά είναι και πολλοί αυτοί που ενστερνίζονται πλήρως αυτό που είπε: «Αν χτυπάμε την ομάδα κάθε φορά που δεν πηγαίνει καλά, θα γυρνάμε στα ίδια σκατά». Είναι και πολλοί αυτοί που κατανοούν αυτό που επίσης είπε: «Αν εγώ έχω κάνει ένα λάθος και βλέπω ότι όλοι στα social με (μπιπ) και εγώ είμαι αδύναμος πνευματικά, αυτό θα με επηρεάσει. Τώρα πως ξέρει ο καθένας ότι αυτός που με βρίζει είναι της ΑΕΚ; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που διαχειρίζονται Μέσα και κανάλια. Μπορεί να είμαι για παράδειγμα από άλλο κλαμπ και να σε βρίζω μέχρι να σε καταστρέψω».

Μόνο μέσα από την ΕΝΩΣΗ όλων της των δυνάμεων

Ο Ματίας επίσης έχει καταλάβει αυτό που όλοι οι ΑΕΚτζήδες βλέπουν, αλλά ορισμένοι – κακώς – το υποτιμάνε. Ότι δηλαδή η ΑΕΚ δέχεται μαζικό πόλεμο προπαγάνδας και ότι μόνο μέσα από την ΕΝΩΣΗ όλων της των δυνάμεων, μπορεί να επικρατεί και να ξεφτιλίζει όσους την πολεμάνε, αισχρά και ύπουλα, όπως συνέβη την περσινή σεζόν.

Εν κατακλείδι, η σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη. Πιο δύσκολη από την περσινή σε όλα τα επίπεδα. Αυτονόητο είναι ότι θα υπάρχουν και κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι και ο Αλμέιδα και οι παίκτες, και συνολικά ο οργανισμός της ΑΕΚ, όπως επηρεάζεται θετικά από κάθε θετικό συναίσθημα, έτσι και επηρεάζεται αρνητικά από τον αρνητισμό, τα κακεντρεχή σχόλια, την εσωστρέφεια, την ισοπέδωση.

Κάναμε χρόνια και ταλαιπωρηθήκαμε πολύ για να βρούμε έναν προπονητή, που εκτός από αξία και ικανότητες, θα έχει παράλληλα κι όλα εκείνα τα στοιχεία στον χαρακτήρα και στην προσωπικότητά του, που θα ταίριαζαν με την ΑΕΚ. Είναι επίσης ένας άνθρωπος με όραμα και με πλάνο για την ομάδα.

Προσωπικά, έχω πάρει απόφαση, που δεν είχε να κάνει με το αν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ότι αξίζει να τον εμπιστεύομαι και να τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταγράψω μια προσωπική άποψη ή ένα λάθος του (σύμφωνα με το δικό μου κριτήριο) ή μια κριτική. Αλλά στο ευρύτερο πλαίσιο, θεωρώ και επιθυμώ ο Ματίας να είναι ο προπονητής που θα μείνει για πολλά χρόνια στην ΑΕΚ. Και νομίζω ότι σε κάθε… στραβή, αξίζει να παραμένουμε ψύχραιμοι, να μην χάνουμε το «δάσος» και να στηρίζουμε τον Ματίας ΜΑΣ! Κοινώς, τον Ματίας ΜΑΣ και τα μάτια ΜΑΣ!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X