FIFA: Έσπασε ρεκόρ το καλοκαιρινό παζάρι με 6,8 δισ. ευρώ σε κόστος μεταγραφών!

FIFA: Έσπασε ρεκόρ το καλοκαιρινό παζάρι με 6,8 δισ. ευρώ σε κόστος μεταγραφών!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι λογικές αλά moneyball φαίνεται πως πήγαν… περίπατο στην διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή για το φετινό καλοκαίρι! Οι ισχυρές ομάδες άλλωστε αποφάσισαν να ρίξουν άφθονο χρήμα στην αγορά για να δυναμώσουν το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, με τα ποσά που ξοδεύτηκαν για μεταγραφές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε η FIFA το συνολικό κόστος για μεταγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε τα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ για το φετινό καλοκαίρι, θέτοντας νέο ιστορικό πήχη για το μέλλον!

Πρωτοστάτες φυσικά ήταν οι σύλλογοι της Premier League που σπατάλησαν συνολικά 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ για νέες προσθήκες, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο νέος ισχυρός «παίκτης» του διεθνούς ποδοσφαίρου: η Σαουδική Αραβία.

Με τις… καραβιές χρημάτων να δίνουν νέα πνοή στο Saudi Pro League χάρης στις αφίξεις αστέρων όπως οι Μπενζεμά, Νεϊμάρ, Μανέ, Μαχρέζ, Καντέ κ.τ.λ το ποσό εκτοξεύτηκε στα 816 εκατομμύρια ευρώ, δίχως μάλιστα να υπολογίζονται οι δυσθεώρητοι μισθοί και τα επιπλέον κόστη.

Το βάθρο συμπλήρωσε η Ligue 1 της Παρί Σεν Ζερμέν που ξόδεψε σχεδόν τα μισά ολόκληρου του πρωταθλήματος (349 εκατομμύρια από 801 συνολικά), ενώ ακολούθησαν οι Bundesliga (710 εκατ. ευρώ), Serie A (663 εκατομμύρια ευρώ) και La Liga (378 εκατομμύρια ευρώ).

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X