Η ΑΕΚ ζήτησε και πέτυχε τη μετάθεση του ντέρμπι με Παναθηναϊκό για Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου - Το χρονικό της συμφωνίας και πως ο Αλαφούζος γελοιοποιείται ξανά

Η ΑΕΚ ζήτησε και πέτυχε τη μετάθεση του ντέρμπι με Παναθηναϊκό για Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου - Το χρονικό της συμφωνίας και πως ο Αλαφούζος γελοιοποιείται ξανά
Photo Credits: INTIME

Θέλει δήθεν το καλό των ελληνικών ομάδων, αλλά ο Αλαφούζος ήθελε η ΑΕΚ να παίξει χωρίς προπόνηση στην Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα γίνει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωόφορο για την 4η αγωνιστική της Super League. Ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να… σκεφτεί από μόνη της η Λίγκα και η ΠΑΕ αναγκάστηκε να κάνει διπλό αίτημα για να γίνει εφικτό.

Συγκεκριμένα, η Ένωση από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου είχε καταθέσει το αίτημα για να γίνει Δευτέρα το παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Βασικό επιχείρημα των κιτρινόμαυρων ήταν πως η ΑΕΚ παίζει Πέμπτη αργά το βράδυ στην Αγγλία κόντρα στην Μπράιτον για το Europa Leageu, θα επιστρέψει η αποστολή Παρασκευή (νωρίς το μεσημέρι η αναχώρηση) απόγευμα. Και εφόσον όπως έχουν συμφωνήσει όλοι πρέπει να βοηθούνται οι ελληνικές ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, τότε είναι λογικό η ΑΕΚ να ζητά αυτή την αλλαγή.

Ο Παναθηναϊκός έχει επίσης αγώνα Πέμπτη βράδυ μεν, ωστόσο παίζει στην Αθήνα κι αποφεύγει την επιβάρυνση με ταξίδι σε αυτή την περίπτωση.

Στο προσχέδιο προγράμματος που δόθηκε Πέμπτη βράδυ εν όψει της συνεδρίασης της Super League, το ματς είχε οριστεί για Κυριακή. Αυτό σημαίνει πως το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν είχε γίνει δεκτό, προφανώς από το κανάλι κι από τον αντίπαλο της. Καθώς είναι τα δύο μέρη των οποίων απαιτείται η συναίνεση για να περάσει το αίτημα. Κατά κανόνα επίσης, εφόσον συμφωνούν οι δύο ομάδες, συμφωνεί και το κανάλι.

Εφόσον δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή δεν είχε έστω και σε εκείνο το σημείο συναινέσει ο Παναθηναϊκός, τότε θα είχε γίνει ψηφοφορία. Σε αυτή οι ΠΑΕ θα καλούνταν να αποφασίσουν αν θα ήταν λογικό και στα πλαίσια της αμοιβαίας δέσμευσης για προστασία των ομάδων που θα παίξουν στην Ευρώπη, να υποχρεωθεί η ΑΕΚ να παίξει χωρίς προπόνηση στην ουσία στην Λεωφόρο.

Οι λογικές εκτιμήσεις ενόψει μιας τέτοιας ψηφοφορίας ήταν πως πάρα πολύ δύσκολα δεν θα γινόταν δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έτσι ο Γιάννης Αλαφούζος στην συνεδρίαση της Λίγκας που έγινε με τηλεδιάσκεψη έκανε μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα και συμφώνησε στην αλλαγή.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X