Στ' αλήθεια πως δουλεύεις το μυαλό και οι... πονηροί!

Στ' αλήθεια πως δουλεύεις το μυαλό και οι... πονηροί!
Photo Credits: INTIME

Ο Γ. Τσακίρης γράφει για τη δουλειά που απαιτείται στο κεφάλι των ποδοσφαιριστών, ψάχνει να βρει πως δουλεύεται αυτό και εστιάζει στο παρασκήνιο με Κλάτενμπεργκ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι ένα γεγονός που ταλαιπωρεί την ΑΕΚ. Ξεκάθαρα… Αυτό με τα γκολ που δέχεται νωρίς στον αγώνα, που όπως (ακόμη και αργά το ίδιο είναι) και να ‘χει η ομάδα πρέπει να τρέχει για να βρει δυο γκολ, είναι κάτι το οποίο οφείλει να αλλάξει. Προβληματίζει όλους στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, ειδικότερα τους Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες τους, το είπε άλλωστε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Βόλο. «Προβληματίζει προφανώς το γεγονός ότι δεχόμαστε συνέχεια πρώτοι γκολ, ήδη σε έξι ματς, αυτό πρέπει να δουλέψουμε και να το αλλάξουμε, το γνωρίζουμε και πρώτη φορά χαίρομαι τόσο πολύ που ‘ρχεται διακοπή στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Πελάδο.

Έχει απόλυτο δίκιο. Δεν χωράει αμφιβολία περί τούτου… Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να μη δέχεται εύκολα (και από αβίαστα δικά της λάθη) γκολ και να μη βρίσκεται – τοποθετεί τον εαυτό της συνέχεια σε ρόλο ομάδας που τρέχει για να προλάβει και να γυρίσει το ματς! Ένα καλό γεγονός είναι πως έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και είναι το μόνο που δεν συμβαδίζει με την περσινή ποδοσφαιρική έκδοση της Ένωσης του Αλμέιδα που αντίθετα ψάχναμε με …μεγενθυτικό φακό να βρούμε τα παιχνίδια που της στράβωσαν και τα γύρισε. Φέτος έχουμε ήδη τέσσερα στα οποία η ΑΕΚ έκανε come back, είτε απόλυτο είτε στο μισό (όπως με τον Πανσερραϊκό και την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ όπου όμως το Χ ήταν αρκετό).

Είχε κάνει ανατροπή στο Ζάγκρεμπ και νίκη η ΑΕΚ, το έκανε και στον Βόλο το πιο πρόσφατο ματς, αλλά δεν χρειάζεται να της συμβαίνει συνέχεια αυτό! Το αντίθετο πρέπει να συμβεί και το γνωρίζουν όλοι στα Σπάτα και το κυριότερο ο ίδιος ο Αργεντινός προπονητής με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές αφού το ‘χουν συζητήσει αρκετές φορές ήδη. Εδώ είναι η μεγάλη προσωπική μου απορία: Στ’ αλήθεια πως δουλεύεις το μυαλό; Τι εννοώ με αυτό που γράφω; Εχετε άποψη όλοι για τα γκολ που ‘χουμε δεχθεί και ειδικά στα ματς με Αντβέρπ (και στα δυο), Πανσερραϊκό και Βόλο, όπου προκύπτει προσωπικό (ή και προσωπικά) λάθος αποτέλεσμα συγκέντρωσης και άρα αυτό πρέπει να το δουλέψει το μυαλό!

Στο γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ στο Βέλγιο, χάθηκε ο Τσούμπερ που έφαγε τη ντρίμπλα, κόλλησε ο Σιμάνσκι στο χώρο και δεν πήγε στον παίκτη, ήρθε το γκολ! Με τις Σέρρες έκανε λάθος πάσα ο Σιντιμπέ, είχε λάθος θέση ο Μήτογλου, πήδηξε με δυο αντιπάλους αλλά με πλάτη στην μπάλα ο Χρυσόπουλος. Στο εντός έδρας γκολ με την Αντβέρπ ο Ρότα έχασε τον αντίπαλό του από πλάγιο άουτ και στον Βόλο ο Μουκουντί πρόσφερε το 0-1 με εξαιρετική… ασίστ στον Ντέλετιτς. Πώς διάολο δουλεύεται αυτό στο χορτάρι; Προφανώς δεν γίνεται να το δουλέψει κανείς στους αγωνιστικούς χώρους αλλά μόνο πνευματικά και πάλι δίχως να ποντάρει σε δεδομένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, αφού όλα είναι στο κεφαλι…

Προσπαθούν με Κλάτενμπεργκ αλλά βρίσκουν εμπόδιο την UEFA!Στ' αλήθεια πως δουλεύεις το μυαλό και οι... πονηροί!

Θα δουλέψει αντίστοιχες φάσεις στην προπόνηση ο κόουτς, θα εξηγήσει ξανά και ξανά τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις ανάλογα την κατάσταση και το λάθος που ‘χει προηγηθεί, θα δείξει ξανά βίντεο και θα γνωστοποιήσει το σωστό… Αλλά αν το μυαλό του παίκτη κολλήσει ξανά, κάνει το λάθος, χάσει ο παίκτης τη συγκέντρωσή του, ή και ο επόμενος που θα πρέπει να το καλύψει – διορθώσει, πώς στ’ αλήθεια το δουλεύεις το μυαλό να μη το ξανακάνει; Μόνο ο ίδιος ο πρωταγωνιστής οφείλει να το δουλέψει, να το εμπεδώσει και στο τέλος φυσικά να ΜΗΝ το επαναλάβει. Να μην υποπέσει ξανά στο ίδιο λάθος προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι το πάθημα του έγινε μάθημα για το από δω και πέρα!

Την ίδια ώρα στο παρασκήνιο, από αυτούς που στο χορτάρι βγήκαν τρίτοι και θα μπορούσαν και πιο κάτω, συνεχίζεται και με πλάτες άλλων ομάδων που δεν θα έπρεπε αλλά φαίνεται να μη μπορούν να καταλάβουν. Όλο το προηγούμενο διάστημα που παιζόταν το πρωτάθλημα έκαναν επίθεση στους ξένους διαιτητές, με άθλιο τρόπο, λεξιλόγιο και απειλές, αλλά ξαφνικά, ακριβώς οι ίδιοι, επιθυμούν τώρα τους ξένους που εκείνοι έκοψαν. Για την ακρίβεια και να είμαστε σωστοί: επιθυμούν τα δικά τους παιδιά, τους φίλους του Κλάτενμπεργκ, εκείνους ντε που αυτοπροτείνονται να σφυρίξουν στην Ελλάδα ματς θαρρείς και είναι η Πρέμιερ Λιγκ και το ‘χουν όνειρο ζωής.

Είναι πραγματικά απίστευτο το θράσος τους και αυτό το κατάλαβαν οι ίδιοι στην UEFA και ο Τσέφεριν που απάντησε με σκληρή γλώσσα προς τους υπεύθυνους της κατάστασης αυτής, να μη στείλουν ξανά ξένους διαιτητές από την ίδια την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, όπως επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά από την επιστολή στον Μπαλτάκο! Διότι δεν γίνεται να στέλνουν εδώ διαιτητές Α κατηγορίας και elite για να τους απαξιώνουν οι παραγοντάρες οι Ελληνάρες και να τρέχουν να πετάνε μπάλες και να τους τα χώνουν… Αλλά μετά «θέλουμε ξένους διαιτητές» τάχα μου. Στην ερώτηση προς τον πρόεδρο της Superleague: ποιος τους έδιωξε; Δεν υπάρχει απάντηση… Αλλά μιλάμε εδώ για τύπους που ούτε τα βασικά δεν κάνουν για το πρωτάθλημα και το ‘χουν φτάσει σε επίπεδο οργάνωσης στον πάτο!

Έβαλαν τον Κλάτενμπεργκ να το ψάχνει και να το επιδιώκει έτσι ώστε να σφυρίξουν τα αγόρια του στα ματς που πρέπει, όπως πέρυσι ήθελε να επιβάλλει σε συγκεκριμένο παιχνίδι του Ολυμπιακού δικό του φιλαράκι. Όπως και τότε έτσι και φέτος δεν θα περάσει… Για αυτό να είναι σίγουροι στο 100% και άλλωστε προκύπτει από την απάντηση της UEFA στον Μπαλτάκο της ΕΠΟ που δεν με απασχολεί κιόλας και καλά του τα κάνουν αφού κι αυτός κάνει πολιτική και τόσο καιρό δεν τους μαζεύει. Έπρεπε κάθε φορά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία να γίνεται λεπτομερής αναφορά του τι συμβαίνει σε κάθε γήπεδο, πού πετάνε μπάλες, ποιοι απειλούν σε φυσούνες και προς αποδυτήρια, όλα όμως για όλους…

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X