ΑΕΚ: Λίγες και καλές μεταγραφές, ο Πινέδα που τίναξε την... μπάνκα!

ΑΕΚ: Λίγες και καλές μεταγραφές, ο Πινέδα που τίναξε την... μπάνκα!
Photo Credits: INTIME

Ανοίγει ο φάκελος των φετινών μεταγραφών και μαζί ο «κύκλος εργασιών» στο οικονομικό πάρε-δώσε. Αρχή με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ένωση «έσπασε» τον κουμπαρά φέτος και έδωσε 11 εκατομμύρια ευρώ για αγορές έναντι 2 που εισέπραξε, με στόχο την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Πήρε το ρίσκο, που ήταν ελεγχόμενο, και με το μίνιμουμ που ήταν η είσοδος στο Europa League, κατάφερε να έχει κι ένα σημαντικό μίνιμουμ έσοδο ύψους περίπου 10 εκατ ευρώ.

Φυσικά στο κομμάτι που αφορά την συγκεκριμένη έρευνα δεν περιλαμβάνονται τα συμβόλαια τα οποία για την ΑΕΚ ήταν δεδομένα αυξημένα καθώς από τη μία δεν υπήρξαν αποχωρήσεις βασικών παικτών, ενώ από την άλλη προστέθηκαν συμβόλαια τύπου Πόνσε, Πιζάρο, το νέο υψηλό συμβόλαιο του Πινέδα αλλά και αρκετές αναπροσαρμογές, προς τα πάνω, σε συμβόλαια άλλων ποδοσφαιριστών, όπως του Λιβάι.

Να σημειώσουμε από εκεί και πέρα ότι την προσεχή Δευτέρα (11/9) λήγει η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα, που φέτος είναι διευρυμένη κατά 11 ημέρες και η Ένωση “τρέχει” για μία ακόμα προσθήκη στη θέση των στόπερ, με παίκτη μάλιστα πρώτης γραμμής.

Ο Πινέδα που… έγραψε ιστορία

Το φετινό καλοκαίρι η Ένωση προχώρησε στην πιο δαπανηρή μεταγραφή της ιστορίας της. Έστω κι αν ήταν… εσωτερική. Παράλληλα ήταν και η ακριβότερη στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Ορμπελίν Πινέδα. Ο MVP της περσινής σεζόν στη Super League. Ο παίκτης… “παίζω παντού” της ομάδας του Αλμέιδα. Η ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει το… all in για τον Μεξικανό άσο και με 6,5 εκατ. ευρώ τον “έδεσε” για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πόνσε η επιστροφή με 3,5 “χαρτιά”

Ακόμα ένα σπουδαίο deal για την ΑΕΚ αποτέλεσε φυσικά η επιστροφή του Εζεκιέλ Πόνσε. Μετά από τέσσερα χρόνια ο Αργεντινός επιθετικός ντύθηκε ξανά στα κιτρινόμαυρα, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να βγάζουν από τα ταμεία τους ένα ποσό που άγγιξε τα 3,5 εκατ. Ευρώ.

Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί ακόμα μία δυνατή κίνηση. Ο Ροδόλφο Πιζάρο ήταν ένας παίκτης που γνώριζε πολύ καλά ο Αλμέιδα από την παρουσία του στο Μεξικό, με τον 29χρονο εξτρέμ μάλιστα να αποκτάται ως ελεύθερος από την Ίντερ Μαϊάμι.

ΑΕΚ: Λίγες και καλές μεταγραφές, ο Πινέδα που τίναξε την... μπάνκα!

Από εκεί και πέρα οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν κι ένα αρκετά σεβαστό ποσό στον Άρη για να αποκτήσουν τον ταλαντούχο κεντρικό αμυντικό Χρυσόπουλο. Συγκεκριμένα δαπάνησαν 800.000 ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του νεαρού στόπερ. Αρκετά πιο λίγα ήταν τα χρήματα για τον ταλαντούχο επιθετικό Ζίνι (350 χιλ.), ενώ ως ελεύθερος αποκτήθηκε ο παίκτης–αποκάλυψη του ΠΑΣ Γιάννινα την περσινή σεζόν, ο 22χρονος αριστερός μπακ Σταύρος Πήλιος.

Πακέτο 1,8 εκατ. από τους… δανεικούς

Όσο για τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία της η ΑΕΚ; Τα περισσότερα ήρθαν από έναν ποδοσφαιριστή που δεν βρισκόταν στο περσινό ρόστερ. Ο λόγος για τον Γάλλο δεξιό μπακ Κλεμέν Μισελέν, καθώς η Μπορντό ενεργοποίησε τελικά την οψιόν αγοράς του κι έδωσε 1 εκατ. Ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Χρήματα στα ταμεία όμως έφερε και ο Στράτος Σβάρνας, που επίσης είχε δοθεί δανεικός την περασμένη χρονιά. Ο Έλληνας ανήκει πλέον στην πολωνική Ρακόφ, η οποία έδωσε 800.000 ευρώ στην ΑΕΚ.

Όσο για τους υπόλοιπους αποχωρήσαντες, οι Τζαβέλλας και Φράνσον αποχώρησαν ως ελεύθεροι, ο Μαχαίρας δόθηκε δανεικός στον Βόλο, για τους Μπότο και Αλμπάνη η ΑΕΚ κράτησε μόνο ένα ποσοστό μεταπώλησης.

 

Πηγή: SDNA

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X