Ισπανία: Ο Βίλντα χαρακτηρίζει άδικη την απόλυσή του

Ισπανία: Ο Βίλντα χαρακτηρίζει άδικη την απόλυσή του
Photo Credits: INTIME

Ο πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ισπανίας, Χόρχε Βίλντα, δήλωσε σήμερα (6/9) ότι δεν περίμενε να απολυθεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η RFEF ανακοίνωσε την απόφαση να απολύσει τον Βίλντα χθες, ύστερα από τη σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου που προέκυψε μετά την αναστολή καθηκόντων του προέδρου της RFEF Λουίς Ρουμπιάλες από την FIFA, για το φερόμενο ως μη συναινετικό φιλί με την Τζένι Ερμόσο στη διάρκεια εορτασμού της νίκης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πριν από δύο εβδομάδες. Λίγο αργότερα, η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι έδωσε στην Μόνσε Τομέ τα ηνία της Εθνικής ομάδας.

«Είμαι όσο καλύτερα μπορώ για κάποιον που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής πριν από 16 ημέρες, ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα πέντε χρόνια με υψηλότερο μισθό πριν από 10 ημέρες και μετά απολύθηκε άδικα», είπε ο Βίλντα σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοσταθμό Cadena Ser.

Θεωρούμενος ως στενός σύμμαχος, ο Βίλντα χειροκρότησε τον Ρουμπιάλες όταν αρνήθηκε να παραιτηθεί στις 25 Αυγούστου, αλλά αργότερα έκανε δηλώσεις καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του.

Ο πρόεδρος της RFEF επαίνεσε τον Βίλντα για τον θρίαμβο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ομιλία του και του πρόσφερε νέο τετραετές συμβόλαιο, αυξάνοντας τον ετήσιο μισθό του σε 500.000 ευρώ (536.000 δολάρια) από 160.000 ευρώ.

«Ήταν μια σύντομη συνάντηση με τον (προσωρινό πρόεδρο) Πέδρο Ρότσα και τον αντιπρόεδρο για θέματα ισότητας. Η εξήγησή τους ήταν αυτή των “δομικών αλλαγών”», είπε ο Βίλντα στην ερώτηση για το πώς έμαθε ότι απολύθηκε. «Η συνείδησή μου είναι καθαρή γιατί έδωσα το 100% κάθε μέρα, είπα ότι δεν καταλαβαίνω και ότι δεν θεωρώ πως άξιζα την απόλυσή μου».

«Δεν θα χειροκροτήσω ποτέ τίποτα που να σχετίζεται με το σεξισμό. Ο πρόεδρος επαίνεσε τη δουλειά μου και ανακοίνωσε την ανανέωσή μου, αυτό χειροκρότησα. Τα υπόλοιπα… όταν 150 άνθρωποι γύρω σου χειροκροτούν, είναι πολύ δύσκολο να είσαι ο μόνος που δεν το κάνει».

Σε μια δήλωση που δεν ανέφερε κανένα λόγο για την απόλυσή του και δεν ανέφερε την Ερμόσο, τον Ρουμπιάλες ή το σκάνδαλο, η RFEF ευχαρίστησε τον 42χρονο Βίλντα για την «εξαιρετική αθλητική του κληρονομιά».

«Ο προπονητής ήταν βασικός για την αξιοσημείωτη ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου και αφήνει την Ισπανία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια και δεύτερη στην κατάταξη της FIFA», ανέφερε η ανακοίνωση της RFEF.

Ο Βίλντα δέχθηκε πυρά από πέρυσι, αφού 15 παίκτες διοργάνωσαν ανταρσία ζητώντας την παραίτησή του λόγω ανεπαρκών προπονητικών μεθόδων και ζητώντας να δημιουργηθούν συνθήκες που να ταιριάζουν με αυτές της ανδρικής ομάδας.

Η οργή που αφορούσε τον Ρουμπιάλες εξελίχθηκε γρήγορα σε εθνική συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών και τη σεξιστική συμπεριφορά και το σκάνδαλο ανταρσίας επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα, όταν 58 κορυφαίες γυναίκες παίκτριες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι αποχωρούν από την Εθνική ομάδα μέχρι να γίνουν αλλαγές στην ηγεσία της RFEF.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X