Τα... σημάδια που άρχισαν φέτος νωρίς για την ΑΕΚ και η απόκτηση του Κώττα

Τα... σημάδια που άρχισαν φέτος νωρίς για την ΑΕΚ και η απόκτηση του Κώττα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την κακοδαιμονία της ΑΕΚ και την απόκτηση του Θωμά Κώττα

Λες και έχει μουτζώσει κάποιος την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και ό,τι μπορεί να πάει στραβά στο τέλος πάει. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ότι φέτος, πριν καν αρχίσουν οι κανονικοί αγώνες, ενώ βρισκόμαστε σε προετοιμασία, η Ένωση είχε την πρώτη απώλεια παίκτη της με τραυματισμό.

Φυσικά μιλάμε για τον Μάνο Χατζηδάκη, που τραυματίστηκε στον αγώνα με το Μαυροβούνιο, σε ένα παιχνίδι χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον και μάλιστα λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας. Από που να ο πιάσεις και τι να εξηγήσεις, εδώ πρόκειται για κατάρα. Η διάγνωση ήταν αυτό που φοβόμασταν, με τις εκτιμήσεις να κάνουν για αποχή από τις προπονήσεις για 4-6 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι χάνει τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς, αφού οι αναμετρήσεις στο BCL ξεκινούν 3/10 και της Basket League, στις 7/10.

Η ΑΕΚ μέχρι τώρα είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της με πέντε Έλληνες παίκτες με συμβόλαια και έψαχνε τον έκτο για να κλείσει το ρόστερ της. Για αυτό και στην προετοιμασία, ήρθαν και κάποια παιδιά από χαμηλότερες κατηγορίες για να βοηθήσουν. Το θέμα έμπλεξε με τον τραυματισμό του Χατζηδάκη και η ΑΕΚ κινήθηκε άμεσα και απέκτησε τον Θωμά Κώττα, που ήταν ελεύθερος. Έτσι, έφτασε τα έξι συμβόλαια που χρειάζεται όμως για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Το λογικό θα είναι να βρει άλλον ένα παίκτη, γιατί με αυτά που γίνονται στην ΑΕΚ, ποτέ δεν ξέρεις. Να έχει επτά, οπότε να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε τυχόν απουσία.

Η προσθήκη του Κώττα

Η προσθήκη του Κώττα ήταν σχεδόν μονόδρομος, αφού δεν υπήρχε άλλος Έλληνας σέντερ στην αγορά που να μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ για να συμπληρώνει την δωδεκάδα. Ένα παιδί ψηλό και πολύ δυνατό, που όμως δεν εξελίχτηκε σε αυτό που περιμέναμε, από τότε που τον είδαμε στις μικρές Εθνικές ομάδες. Σίγουρα θα μπορεί να βοηθάει στις προπονήσεις, να καλύπτει κάποιον στους αγώνες που θα απουσιάζει, αλλά ο Χατζηδάκης είναι καλύτερος παίκτης και μόλις είναι έτοιμος, λογικά θα πάρει αυτός την θέση.

Το θέμα είναι ότι δημιουργείται αυτήν την στιγμή μια ανισορροπία στον καταρτισμό της δωδεκάδας, εφόσον θεωρήσουμε ότι ο Κώττας θα είναι ο έκτος Έλληνας. Θα έχει η ΑΕΚ στην θέση ‘5’, τέσσερις παίκτες, με τον Καμπενγκέλε, τον Τίλμαν, τον Χατζηδάκη και τον Κώττα. Αν θεωρήσουμε ότι ο Τίλμαν θα παίζει και λίγο ως φόργουορντ, μιλάμε για 3.5 παίκτες για μια θέση.

Στην Ευρώπη δεν θα υπάρχει πρόβλημα βέβαια, αλλά στην Ελλάδα θα είναι αναγκαστικό και δεν ξέρω πολλές ομάδες που να έχουν στην δωδεκάδα 4 σέντερ. Πιο λογικό θα ήταν να μείνει και ένας φόργουορντ από τα παιδιά που βρίσκονται στην προετοιμασία ή κάποιος γκαρντ και να εναλλάσσονται στην δωδεκάδα οι δύο Έλληνες αναλόγως.

Αυτά θα τα βρούμε στην πορεία, το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κακοδαιμονία που κυνηγάει την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, άρχισε από νωρίς. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό για τον Χατζηδάκη, αλλά είναι γεγονός πως δεν ξεκινήσαμε καλά. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο που θα συμβεί φέτος, ώστε να μπορέσει ο Πλάθα να δουλέψει όπως πρέπει.

Την Παρασκευή είναι το πρώτο τηλεοπτικό φιλικό της ομάδας, απέναντι στην Κλουζ και το Σάββατο απέναντι στο δυνατό Περιστέρι, που βρίσκεται πιο μπροστά σε ετοιμότητα, όμως θα δει ο πολύς κόσμος τα νέα αποκτήματα της ομάδας για πρώτη φορά και αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ακόμα, θέλει πολλή δουλειά και τέτοιοι αγώνες θα την βοηθήσουν για την συνέχεια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X