ΑΕΚ: Ο κομβικός Βίντα που παίζει σαν λιοντάρι και φωνάζει για επιπλέον βοήθεια

ΑΕΚ: Ο κομβικός Βίντα που παίζει σαν λιοντάρι και φωνάζει για επιπλέον βοήθεια
Photo Credits: INTIME

Ο Βίντα είναι λιοντάρι όμως η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμα έναν σαν και αυτόν για να μην παίζει ματωμένος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κροάτης στόπερ, Ντομαγκόι Βίντα, είναι αυτή την περίοδο ο πιο κομβικός παίκτης της ΑΕΚ, όμως για να συνεχίσει έτσι θα πρέπει να υπάρξει επιπλέον βοήθεια.

Μέσα σε όλα αυτά τα περίεργα που της συμβαίνουν φέτος και τα οποία δεδομένα θα την είχαν ρίξει από πολύ νωρίς στο καναβάτσο σε προηγούμενες προβληματικές σεζόν, η ΑΕΚ έχει την ευτυχία να παρακολουθεί τη δεύτερη νιότη του Ντομαγκόι Βίντα φορώντας τη φανέλα της.

Ογκόλιθος πραγματικός. Λιοντάρι ματωμένο όπως σχετικά ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα, μιλώντας για την ομάδα συνολικά, αλλά και πεινασμένο ακόμα για ποδόσφαιρο και διακρίσεις.

Χωρίς τον Βίντα, η ΑΕΚ δεν θα είχε περάσει νικηφόρα από το Βόλο. Πιθανότατα να μην είχε αποκλείσει τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Με εκείνον μέσα, η λογική λέει ότι δεν θα είχε απώλειες στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Η παρουσία του και η απουσία του κάνουν ξεκάθαρα τη διαφορά και είναι πραγματικά ευτυχές το γεγονός ότι το ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν του με την ομάδα δεν συγκρίνεται με εκείνο της πρώτης, όταν αφίχθη μην έχοντας κάνει προετοιμασία και στην πορεία βγήκε εκτός ρυθμού λόγω της παρουσίας του σ’ ένα Μουντιάλ που δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο.

Από τον Γενάρη και μετά, παρακολουθούμε τον πραγματικό Βίντα, το ακόμα πιο σημαντικό για την ομάδα δε, είναι ότι συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε μετά την κατάκτηση (και) του Κυπέλλου στο Βόλο.

Σε ένα γήπεδο που η ΑΕΚ έστω και με διαφορετικό αντίπαλο, ανταποκρίθηκε για δεύτερη φορά παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Τι σου είναι καμιά φορά οι συμπτώσεις… Ήταν και σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ εξαιρετικός ο Κροάτης κι ας πήρε δικαίως στο τέλος το βραβείο του πολυτιμότερου ο παραλίγο μοιραίος χθες Μουκουντί.

Ο στόπερ που δεν ήρθε και η λογική

Αν η ΑΕΚ έχει αληθινά μεγάλη ανάγκη από επιπλέον έναν ποδοσφαιριστή ποιότητας, τότε αυτός λείπει από τη συγκεκριμένη θέση. Ο Βίντα είναι πάντα καλογυμνασμένος και η τρομερή εμπειρία του τον βοηθά να διαβάζει τις επικίνδυνες καταστάσεις, όμως δεν παύει να είναι ένας αθλητής μου μπήκε στα 35 του με μακρά καταπόνηση από παιχνίδια σε απαιτητικά πρωταθλήματα και σπουδαίες διοργανώσεις με την Εθνική της πατρίδας του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ομάδες πρέπει να προσέχουν για να έχουν. Η ΑΕΚ όπως είναι σήμερα, δύσκολα μπορεί να το κάνει αυτό.

Το ιδεατό και απαραίτητο θα ήταν να έχει βρει, καιρό πριν, επιπλέον έναν στόπερ σε αυτό το επίπεδο. Κάποιοι μιλούν και για τερματοφύλακα, άλλοι εστιάζουν στις θέσεις των πλαγίων μπακ, όντως προκύπτουν πράγματα που μπορείς να συζητήσεις γι’ αυτές τις θέσεις επίσης.

Όμως η μεγαλύτερη ανάγκη προκύπτει στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου αν η κατάσταση δεν αλλάξει, ο Βίντα θα πρέπει να ξεζουμιστεί καθώς θα είναι λιγοστά τα περιθώρια για προφύλαξη. Εκτός αν έχει παρθεί η απόφαση για φουλ ρίσκο στη συγκεκριμένη θέση και πιθανές συνέπειες όταν θα γίνεται rotation. Το είδαμε άλλωστε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Δεν είναι μόνο η Ευρώπη

Η ΑΕΚ σε αυτή τη φάση πορεύεται με δύο στόπερ (Βίντα – Μουκουντί) οι οποίοι βρίσκονται μπροστά από τους άλλους, έναν τρίτο (Μήτογλου) για να τους καλύπτει όποτε ένας εκ των δύο δεν θα είναι διαθέσιμος ή θα πρέπει να ξεκουραστεί και πίσω από αυτούς δύο πιτσιρικάδες που ουδείς ξέρει πότε και αν θα είναι επαρκείς γι’ αυτό το επίπεδο. Και τούτο συμβαίνει σε μία χρονιά που η ομάδα έχει Ευρώπη, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο στόπερ δεν είναι όμως απαραίτητος μόνο για τα επιπλέον ματς στο Europa League αλλά και για τις εγχώριες διοργανώσεις εξίσου. Οπότε δεν υπάρχει μόνο η σημερινή μέρα και το deadline της λίστας για τα ευρωπαϊκά ματς αλλά και οι επόμενες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Λιγοστός ο χρόνος πια για να βρεθεί αυτό που θα ικανοποιεί απόλυτα τον Αλμέιδα, όμως φτάσαμε σε ένα σημείο που πρέπει κάτι οπωσδήποτε να γίνει. Οτιδήποτε διαφορετικό θα συνιστά μία απόφαση με πολύ μικρές πιθανότητες δικαίωσης και σίγουρα ικανή να δημιουργήσει τροφή για μόνιμο κλωθογύρισμα γύρω από αυτή την υπόθεση.

Πηγή: Sport24.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X