Τα «πρέπει» δίπλα στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την πραγματικότητα που «απλώνεται» μπροστά στην ΑΕΚ από τώρα και στο εξής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα διπλά ματς της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στέφθηκαν με επιτυχία. Αυτά με Αντβέρπ όχι. Κόντρα στον Πανσερραϊκό όχι. Για διαφορετικούς λόγους.

Με την Αντβέρπ η ΑΕΚ εμφανίστηκε ανέτοιμη (και άτυχη με Γκαρσία) για αυτό το επίπεδο, το ματς με τον Πανσερραϊκό το λογίζω ως… στατιστικό λάθος. Η αρχή της νέας ΑΕΚ δεν είναι όπως την περιμέναμε, αλλά προφανώς και τέλη Αυγούστου δεν «καταστρέφεσαι». Βλέπεις τι έχεις, τι δεν έχεις, τι συμβαίνει γύρω σου και κινείσαι αναλόγως.

Για την ανάγκη απόκτησης στόπερ και ενίσχυσης σε κάποιες θέσεις τα έχουμε πει καιρό, δεν νομίζω ότι προσθέτει κάτι να το γράφουμε ξανά και ξανά. Ο Ματίας Αλμέιδα με τη διοίκηση αποφασίζουν, όπως έκαναν και πέρυσι τούτο τον καιρό. Κρίθηκαν για ότι έκαναν πέρυσι, το ίδιο θα συμβεί και φέτος.

Άλλωστε πρώτος ο Ματίας έκλεισε το κεφάλαιο για το περσινό νταμπλ και δεν πρέπει να βάζουμε στην κουβέντα μας το τι έγινε, αλλά πλέον το τι έχουμε μπροστά μας. Και τώρα η ΑΕΚ έχει απόψε το Βόλο, ματς στο οποίο δεν χωρά τίποτε λιγότερο από μία πειστική νίκη και μετά τη διακοπή ακολουθούν 20 ματς κρίσιμα όλα, σε Ελλάδα-Ευρώπη. Ένα και ένα.

Τα «πρέπει» δίπλα στην ΑΕΚ

Η Ελλάδα και η Ευρώπη για την ΑΕΚ

Για την Ελλάδα προφανώς και στόχος είναι ο πρωταθλητισμός και δεδομένα η ομάδα πρέπει να είναι είτε 1η, είτε σε επαφή με την κορυφή το προσεχές διάστημα. Μην δώσει και άλλα δικαιώματα μετά τον Πανσερραϊκό. Στην Ευρώπη ο όμιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος και μέσα από τα ματς πρέπει να… στοχεύσει σε μία ομάδα για να διεκδικήσει την 3η θέση αρχικά και μετά βλέπουμε αν πάνε καλύτερα τα πράγματα. Δεν ξέρω ποια θα είναι αυτή η ομάδα, νομίζω μέσα από τα πρώτα αποτελέσματα θα φανεί αυτό.

Η πίεση στην ΑΕΚ πάντα ήταν μεγάλη, διότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Και αυτό το μεγάλο κλαμπ έχει απαιτήσεις, ένα κόσμο που πλήρωσε αρκετά χρήματα στα διαρκείας για να είναι δίπλα στην ομάδα και ζητά πάντα το καλύτερο. «Υγιές» θα το χαρακτήριζα, για την ΑΕΚ μιλάμε πάντα. Η κριτική πάντα βοηθά όταν έχει σοβαρότητα και επιχειρήματα και πάντα «πηγάζει» μέσα από το γήπεδο και όσα συμβαίνουν εκεί.

Τώρα απαιτείται από το ποδοσφαιρικό τμήμα καθαρό μυαλό και ψυχραιμία για να γίνουν όλα όπως πρέπει, από Αλμέιδα-διοίκηση να σπεύσουν να κάνουν κινήσεις που θα ενισχύσουν την ΑΕΚ σε Ελλάδα-Ευρώπη και από τον κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα. Και απόψε και μετά, και πάντα.

Καλώς ή κακώς η φετινή ΑΕΚ συνοδεύεται από αρκετά «πρέπει», μετά τα όσα σπουδαία πέτυχε πέρυσι ελέω Αλμέιδα. Και έτσι πρέπει να ζήσει και γενικότερα να μάθει να ζει. Ο νόμος της εξέλιξης. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα, του κορυφαίου προπονητή της σύγχρονης εποχής, πρέπει και οφείλει να είναι πετυχημένη στο τέλος.

ΥΓ: Είδα χθες από κοντά την ΑΕΚ Β’. Ωραίο δείγμα, «πατάει» ο Κούστας πάνω στο σχέδιο Αλμέιδα. Πρέσινγκ ψηλά με 5-6 παίκτες. Με τόσους καλούς παίκτες από την πρώτη ομάδα, θα είναι καλύτερη και πιο «γεμάτη» φέτος. Περιμένω να δω και Γεμπόα στα στόπερ και τον Τλεμκανί στο τέρμα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X