Κάποια σημάδια δεν είναι καλά για να τα «προσπερνάμε» έτσι

Κάποια σημάδια δεν είναι καλά για να τα «προσπερνάμε» έτσι
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ μετά την πρώτη σοβαρή γκέλα και για κάποιες αδυναμίες που εμφανίζει τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό δύσκολα «χωνεύεται». 36 τελικές, στα 3 τα xgoals, 82% κατοχή και να μένεις στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό που είχε θάρρος, αλλά δεδομένα περιορισμένες δυνατότητες. Όλα αυτά μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η απλή γκέλα, γίνεται «χοντρή» όταν συμβαίνει αυτό μπροστά στο κοινό σου. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και από το εσωτερικό της ΑΕΚ για να είμαστε σοβαροί και να μην τα ξαναβρούμε μπροστά μας.

Η γκέλα προφανώς έχει και εξηγήσεις. Ανασφαλής πίσω η ΑΕΚ, εξαιρετικά και ανησυχητικά άστοχη μπροστά. Είμαστε ακόμη στο πρώτο επίσημο ματς του πρωταθλήματος, το ημερολόγιο δείχνει 27 Αυγούστου. Άρα υπάρχει μπόλικος χρόνος για όλους. Ο Αλμέιδα για να δουλέψει και να βελτιώσει αυτό που βλέπουμε στο ξεκίνημα της σεζόν, η διοίκηση για να βρει μέσα από τη δουλειά και την έρευνα των αρμοδίων τους κατάλληλους παίκτες στην αγορά. Μέχρι 4 Σεπτεμβρίου η ΑΕΚ μπορεί να αποκτήσει παίκτες και να τους δηλώσει και στην Ευρώπη, μέχρι τις 11/9 τελειώνουν οι μεταγραφές.

Δεν ξέρω τι θα γίνει ο Χρυσόπουλος τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια, αν θα αλλάξει εικόνα ο Σιντιμπέ και θυμηθεί τα παλιά, αν ο Μοχαμάντι θα γίνει μπακ επιπέδου ΑΕΚ, αν ο Αθανασιάδης θα γίνει αντίστοιχα πορτιέρο επιπέδου ΑΕΚ, δεν ξέρω αν παίρνει βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι ο Ρότα, αν ο Χατζισαφί θα ξαναβρεί την πρώτη νιότη ή έστω τα περσινά στάνταρ του. Είναι ερωτήσεις και αγωνίες όλων μας, δίχως απαντήσεις τώρα προφανώς. Ο Αλμέιδα θα δώσει μόνο απαντήσεις αργότερα. Εμείς κρίνουμε αυτό που βλέπουμε τώρα και το δείγμα των 4 αγώνων φέτος. Και η αλήθεια είναι ότι του έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη…

Πριν φτάσουμε στο «σήμερα» λέγαμε από εδώ για την ανάγκη απόκτησης στόπερ, για ακραία μπακ, για τερματοφύλακα, για χαφ. Ειδικά του στόπερ από πέρυσι τον Γενάρη έχει «γεννηθεί» η ανάγκη, αλλά δεν προχώρησε τίποτε και δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση για μένα. Εφόσον ο χρόνος δεν γυρίζει και ότι έγινε… έγινε, ας γίνουν όλα όσα πρέπει από την επομένη της ρεβάνς με Αντβέρπ. Να ξέρει η ΑΕΚ που θα παίξει, να κινηθεί αναλόγως στην αγορά.

Βασικά και πρωτίστως να πάνε όλα καλά την Τετάρτη, με ηρεμία, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό να κάνει αυτό που πρέπει και μπορεί η ΑΕΚ και να πάει να συμμετάσχει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Και μετά να ενισχυθεί αναλόγως. Έτσι πάει η σειρά εδώ που φτάσαμε.

Κάποια σημάδια δεν είναι καλά για να τα «προσπερνάμε» έτσι

Με μία γκέλα δεν χάνεσαι τώρα

Η ΑΕΚ επέλεξε το καλοκαίρι να γεμίσει μεσοεπιθετικά, να έχει πολλές-πολλές λύσεις στα άκρα και κεντρικά στην επίθεση, αλλά μεσοαμυντικά δεν έδωσε τόσο βάρος. Και αυτό είναι τώρα υπό συζήτηση. Είδαμε την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στα δύο παιχνίδια να μας κάνει φάσεις, όπως και η Αντβέρπ μέχρι την αποβολή, ενώ και ο Πανσερραϊκός στο ίδιο μοτίβο έβρισκε χώρους να ανοίγει την άμυνα της ΑΕΚ. Όλα αυτά έχουν εξήγηση και ο Αλμέιδα καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Πιστεύει πολύ στο ρόστερ του, θεωρεί ότι του κάνουν τη δουλειά του παρά τα όποια λάθη, όμως το επίπεδο ανεβαίνει στην Ευρώπη και η Ελλάδα πια έμαθε την ΑΕΚ και το πώς αγωνίζεται. Αφαιρώ το χθεσινό ματς των 36 ευκαιριών και του χαμένου πέναλτι, επειδή η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Δεν εξετάζω το ανεπιτυχές αποτέλεσμα, αλλά την εικόνα και τα ανησυχητικά σημάδια πριν τα πληρώσουμε πιο ακριβά.

Με μία γκέλα, μία ισοπαλία δεν χάνεσαι. Υπάρχει και το περσινό παράδειγμα. Το ζήτημα είναι η εικόνα, οι φάσεις, οι χώροι που προσφέρει η ΑΕΚ κάθετα και στα άκρα όταν ανεβαίνει, τα πεταμένα πρώτα ημίχρονα, ότι δέχεται πρώτη γκολ και μετά κυνηγά. Όλα αυτά δίνουν δικαιώματα στους αντιπάλους που δεν αιφνιδιάζονται πια από την ΑΕΚ, αλλά τη διαβάζουν και πιστεύουν ότι μπορεί να πάρουν «κάτι» απέναντι της, σε σχέση με πέρυσι.

Δεν μπορούμε να μην δώσουμε σημασία στα σημάδια. Είναι ανησυχητικά, δεν είναι καλά. Ελπίζουμε η διοίκηση, το τμήμα scouting και ο Αλμέιδα να προχωρήσουν όπως πρέπει μέχρι τις διορίες μεταγραφών και στο τέλος η ΑΕΚ να είναι ενισχυμένη και κερδισμένη σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με όσα θέλει ο Αλμέιδα.

ΥΓ: Για την Τετάρτη απαιτείται «μία φωνή» όλο το γήπεδο. Σε σχέση με χθες, η ομάδα χρειάζεται ένα γήπεδο ενωμένο στη φωνή από το 1ο λεπτό μέχρι το τελευταίο.

ΥΓ1: Το φορμάρισμα του Γκατσίνοβιτς χθες, είναι το μοναδικό πολύ καλό νέο για την 11άδα της ΑΕΚ. Ο Πισάρο έδειξε και αυτός ένα καλό παιχνίδι με αρκετά λεπτά, αλλά εκτιμώ ότι αφορά μόνο όταν η ομάδα πιέζει και βρίσκει τον αντίπαλο όπως έπαιζε χθες ο Πανσερραϊκός. Η Αντβέρπ είναι πιο έτοιμη, ποιοτική, γυμνασμένη και έξυπνη…

ΥΓ2: Η κριτική γίνεται διότι η ΑΕΚ πλέον δεν είναι… καινούργιο project. Ηδη έχει μελετηθεί από φίλους και εχθρούς. Ο ΠΑΟ ενισχύθηκε και δείχνει καλά σημάδια. Θα είναι πιο ανταγωνιστικός στο ποιοτικό κομμάτι φέτος. Ο Ολυμπιακός παίρνει και αυτός παίκτες και σίγουρα θα είναι καλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Η ΑΕΚ τα γνωρίζει καιρό αυτά ότι θα συμβούν, πρέπει να είναι έτοιμη για να διατηρήσει ότι κατέκτησε πέρυσι.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X