Το προφίλ της Μπράιτον: H ανερχόμενη δύναμη της Premier League

Το προφίλ της Μπράιτον: H ανερχόμενη δύναμη της Premier League
Photo Credits: INTIME

Η Μπράιτον, η ανερχόμενη δύναμη στην Premier League, στον δρόμο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον χειρότερο δυνατό αντίπαλο από το γ’ γκρουπ δυναμικότητας έφερε η κλήρωση των ομίλων του Europa League στον δρόμο της ΑΕΚ.

Ο λόγος για την περσινή έκπληξη της Premier League, την Μπράιτον που έρχεται με την φόρα της περσινής σεζόν. Οι «γλάροι» κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση του πρωταθλήματος πίσω μόνο από.. γίγαντες, όπως οι Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ. Ξεπέρασε ωστόσο Τότεναμ και Άστον Βίλα για να κλειδώσει μια θέση στο Europa League.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι θέλει να κάνει βήματα προόδου και στην Ευρώπη, μετά τις διαδοχικές καλές σεζόν στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στο παλμαρέ της έχει τίτλους μικρότερων κατηγορίων της Αγγλίας, έναν χαμένο τελικό Κυπέλλου το 1983 και ένα αγγλικό Super Cup το μακρινό 1910.

Τι έκανε το καλοκαίρι

Κατ’ αρχήν το σημαντικό είναι πως παρέμεινε στον πάγκο της ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία αντί του Πότερ, όταν εκείνος ανέλαβε την Τσέλσι.

Three staff have arrived with De Zerbi, while two stay on

Από το ρόστερ της Μπράιτον ξεχωρίζει ο Ζοάο Πέδρο που αποκτήθηκε στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι, αλλά και οι Μιτόμα, Εστουπινιάν και Γουέμπστερ. Στο ρόστερ της έχει και έμπειρους παίκτες που έχουν διακριθεί στην Ευρώπη με τις μεγαλύτερες αγγλικές ομάδες, όπως οι Τζέιμς Μίλνερ, Ντάνι Γουέλμπεκ και Άνταμ Λαλάνα.

Το προφίλ της Μπράιτον: H ανερχόμενη δύναμη της Premier League

Στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι “έχασε” τον Μοϊσές Καϊσέδο με το αστρονομικό ποσό των 116 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό της Τσέλσι, όπως και τον Ισπανό κίπερ Ρόμπερτ Σάντσες που πήγε στους “μπλε”, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, Αλέξις ΜακΆλιστερ πήρε μεταγραφή για τη Λίβερπουλ έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα οι Γλάροι δουλεύουν πάνω και στον δανεισμό του νεαρού wonderkid της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φατί, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπογράψει πριν από το τέλος των μεταγραφών.

Στο πρωτάθλημα

Φέτος οι Γλάροι έχουν μπει ζεστά στη σεζόν μετρώντας δυο νίκες και μια ήττα στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Νίκησαν 4-1 Γουλβς και Λούτον στις δυο πρώτες αγωνιστικές, όμως προσγειώθηκαν απότομα από τη Γουέστ Χαμ που επικράτησε 3-1

Ο προπονητής μέσα και έξω

Στον πάγκο της έχει τον Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι που αντικατέστησε τον Γκρέιαμ Πότερ τον Σεπτέμβριο του 2022 και μέσα σε μόλις μερικούς μήνες κατάφερε να μαγέψει άπαντες στην Premier League. Γνωστός για το συνδυαστικό του ποδόσφαιρο, ο Ιταλός προπονητής αποτελεί το μεγάλο όπλο της Μπράιτον, με τον ίδιο τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παραδέχεται πως κανένας στην Αγγλία δεν μπορεί να αντιγράψει το παιχνίδι του.

Όσο για τον σταρ της ομάδας, πολλά μπορούν να ειπωθούν, όμως εμείς εστιάζουμε σε έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία που ήρθε φέτος στην ομάδα. Ο λόγος για τον άλλοτε άσο της Λίβερπουλ, Τζέιμς Μίλνερ. Είναι ο «εγκέφαλος». Μπορεί να δώσει πολλά και γι’ αυτό αποκτήθηκε.

Τέλος, να σημειωθεί πως είναι λογικό και αναμενόμενο η Μπράιτον να μην έχει προϊστορία με ελληνικές ομάδες, καθώς περίμενε 122 χρόνια για να γίνει… Ευρωπαία.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X