Το προφίλ της Μαρσέιγ: Η ομάδα των πολλών ακριβών μεταγραφών και του «κάζο» με τον ΠΑΟ

Το προφίλ της Μαρσέιγ: Η ομάδα των πολλών ακριβών μεταγραφών και του «κάζο» με τον ΠΑΟ
Photo Credits: INTIME

Η Μαρσέιγ των πολλών εκατομμυρίων και της «αδερφοποίησης» που έχασε το «τρένο» του Champions League από τον Παναθηναϊκό, στον δρόμο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μαρσέιγ των πολλών εκατομμυρίων και της «αδερφοποίησης» που έχασε το «τρένο» του Champions League από τον Παναθηναϊκό, στον δρόμο της ΑΕΚ.

Η κλήρωση δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στην ΑΕΚ που θα βρει στον δρόμο της από το β’ γκρουπ δυναμικότητας την πανίσχυρη Μαρσέιγ.

Η εννιά φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, αλλά και μια φορά τροπαιούχος στο Champions League Μαρσέιγ (ιδρύθηκε το 1899), με έδρα το θρυλικό «Βελοντρόμ» χωρητικότητας 67.394 θέσεων είναι η ομάδα που θα βρει στο διάβα της η ΑΕΚ.

Οι «Φωκαείς» στην περυσινή σεζόν κατέλαβαν την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Ligue 1, τερματίζοντας πίσω από Παρί Σεν Ζερμέν και Λανς. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μαρσέιγ κατέγραψε καλύτερο απολογισμό μακριά από την έδρα της (12-3-4) παρά στο «Βελοντρόμ».

Τι έκανε το καλοκαίρι

Η Μαρσέιγ προχώρησε σε πολλές αλλαγές το καλοκαίρι.

Κατ’ αρχήν ήρθε νέος προπονητής. Ο λόγος για τον μπλαζέ κατά πολλούς Μαρθελίνο που αντικατέστησε τον Ιγκόρ Τούντορ.

Από μεταγραφές έκανε αρκετές και σημαντικές. Πήρε τον τον Ρέναν Λόντι έναντι 13 εκατ. ευρώ (Βραζιλιάνος αριστερός μπακ), τον 34χρονο φορ Πιερ Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ που είχε μείνει ελεύθερος, τον Ζοφρί Κοντογκμπιά (αμυντικός χαφ), ενώ αγόρασε τον Ουκρανός μεσοεπιθετικό Ρουσλάν Μαλινόφσκι από την Αταλάντα μετά τον δανεισμό του δαπανώντας 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα απέκτησε από τη Γουότφορντ τον Σενεγαλέζο εξτρέμ, Ισμαϊλά Σαρ έναντι 17 εκατ. ευρώ! Όσο για τις αποχωρήσεις. Τελείωσε ο ο έμπειρος μέσος και πρώην αρχηγός της ομάδας Ντιμιτρί Παγιέ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον σύλλογο. Επίσης, παρελθόν αποτελεί και ο Αλέξις Σάντσες. Ο Πολωνός στράικερ, Αρκάντιους Μίλικ, ο οποίος είχε παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού με την Γιουβέντους αποκτήθηκε έναντι 6,3 εκατ. ευρώ από την ιταλική ομάδα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον 25χρονο Κολομβιανό στράικερ Λουίς Σουάρες που παραχωρήθηκε στην Αλμερία έναντι 8 εκατ. ευρώ.

Τι κάνει στο πρωτάθλημα

Η Μαρσέιγ μετρά ήδη πέντε επίσημα ματς. Στο πρωτάθλημα «τρέχει» με 2-1-0 και παίζει απόψε με τη Ναντ (22:00) του Ντούγκλας Αουγκούστο ούσα στην κορυφή μαζί με τη Μονακο μετά από τρεις αγωνιστικές. Ενώ στην Ευρώπη έχασε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 1-0, τον νίκησε στο «Βελοντρόμ» με 2-1, αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι με 5-3 από τους «πράσινους».

Ο προπονητής και ο σταρ

Μετά από 25 χρόνια στους πάγκους ισπανικών ομάδων ο Μαρθελίνο αποφάσισε να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του εκτός συνόρων, με τον έμπειρο προπονητή να αναλαμβάνει το καλοκαίρι τη Μαρσέιγ.

Το προφίλ της Μαρσέιγ: Η ομάδα των πολλών ακριβών μεταγραφών και του «κάζο» με τον ΠΑΟ

Όσο για τον σταρ της ομάδας, λογικό και αναμενόμενο τον τίτλο αυτό να κουβαλά ο Ομπαμεγιάνγκ με τις παραστάσεις που έχει και τις φανέλες των ομάδων που έχει φορέσει.

Προϊστορία με ελληνικές ομάδες

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά συνολικά 12 ματς έχει δώσει με ελληνικές ομάδες η Μαρσέιγ, με απολογισμό 8-1-3.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X