Τον Αύγουστο δεν έγινε κανείς πρωταθλητής, η Ευρώπη περιμένει την ΑΕΚ!

Τον Αύγουστο δεν έγινε κανείς πρωταθλητής, η Ευρώπη περιμένει την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον πραγματικά μεγάλο στόχο που έχει η ΑΕΚ μέσα στο καλοκαίρι και τις μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε παλιότερα χρόνια, είναι αλήθεια πως πολλές φορές έπεφτα στη λούμπα. Συνέβαινε κάτι έξω από το κουτί, χαλούσε το μυαλό και μπορεί να έχανα χρόνο προσπαθώντας να αναλύσω τις αιτίες. Ξέρετε όμως, στη σύγχρονη εποχή, δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες. Τα πάντα γύρω μας κινούνται με αστραπιαίους ρυθμούς, όσα μπορεί να έχει κάποιος ως δεδομένα στο μυαλό του, μπορεί να ανατραπούν σε ελάχιστο χρόνο και τελικός νικητής αναδεικνύεται εκείνος που μπορεί να αλλάζει γρήγορα πίστα και να βλέπει μπροστά.

Σας τα λέω όλα αυτά, με αφορμή όσα συμβαίνουν στην κοινωνία της ΑΕΚ έπειτα από την γκέλα με τον Πανσερραϊκό το Σαββατόβραδο. Λέχθηκαν πολλά, κάποια σωστά, κάποια ακραία, όπως επίσης συμβαίνει συχνά στη σύγχρονη κοινωνική κατάσταση. Το θέμα είναι να μην κολλήσεις εκεί. Να κλαις για μέρες πάνω από το χυμένο γάλα, δεν θα φέρει πίσω τους δύο βαθμούς, ούτε θα αλλάξει κάτι. Μόνο εσωστρέφεια και χαλασμένα στομάχια θα φέρει, την ώρα που οι άλλοι θα προχωρούν.

Η υπέρβαση έγινε ήδη

Και η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει, γιατί το διακύβευμα που έχει μπροστά της είναι ασυγκρίτως σημαντικότερο από την απώλεια πόντων από τον Πανσερραϊκό. Μπορεί εν τέλει η Ενωση να το έκανε να μοιάζει εύκολο, αλλά είναι αλήθεια πως ήδη έχει συμβεί υπέρβαση για να φτάσει μια ανάσα από τους ομίλους του Champions League. Και δεν το έκανε επειδή έπαιξε με μεγαθήρια, αλλά επειδή έχει φτιάξει μια ομάδα που δικαιολογεί οποιονδήποτε πιστεύει πως δεν φοβάται κανέναν και μπορεί να είναι φαβορί ακόμα και με αντιπάλους επιπέδου Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αντβέρπ.

Με την πρόκριση επί των Κροατών δε, η ΑΕΚ πέτυχε και κάτι ακόμα σπουδαίο. Να έχει εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή προοπτική σε υψηλό επίπεδο, ότι κι αν συμβεί με τους Βέλγους. Διότι, είναι σημαντική πρόοδος για μια ομάδα που πέρυσι δεν αγωνίστηκε Ευρώπη και πρόπερσι αποκλείστηκε από κάποια Βελέζ, να βρίσκεται ήδη στο Europa League και ένα ματς μακριά από το Champions League. Και όλα αυτά, τα κέρδισε με το σπαθί της.

Φαβορί είναι η ΑΕΚ

Πέραν τούτου, όσο και εάν με κλόνισε η απώλεια του Γκαρσία που ήταν ταμάμ για τέτοια παιχνίδια, θεωρώ πως η ΑΕΚ παραμένει φαβορί για την πρόκριση επί της Αντβέρπ. Είναι καλύτερη ομάδα, το απέδειξε και στο πρώτο παιχνίδι τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να βρει ηρεμία στο παιχνίδι της και λύση στα αγωνιστικά ζητήματα που οδήγησαν σε τρία συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη. Δηλαδή, αμυντική ισορροπία και ουσία στην επίθεση.

Αυτά δεν είναι στοιχεία που πρέπει να μπουν τώρα στο παιχνίδι της ΑΕΚ ή θα πρέπει να τα φέρουν οι μεταγραφές. Η Ενωση τα έχει από πέρυσι. Ηταν η καλύτερη επίθεση στη σεζόν κι ας είχε πολύ μικρό αριθμό γκολ ανά τελικές προσπάθειες, μικρότερες από κάθε άλλη ομάδα που διεκδίκησε ή πίστευε πως διεκδίκησε το πρωτάθλημα. Η λύση δόθηκε συνολικά, από τα γκολ που έδωσαν οι μέσοι και οι αμυντικοί της. Και παράλληλα, είχε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, έχοντας στιβαρή αμυντική λειτουργία που ξεκινούσε από την άμυνα.

Τι έκανε στις μεταγραφές

Σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ενίσχυση, πιστεύω πως πέρα από τα όσα μπορεί να έχει ο καθένας στο μυαλό του για το πώς θα ήθελε να είναι η ΑΕΚ των ονείρων του, οφείλουμε να πορευόμαστε με όσα λένε οι πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας. «Ό,τι ζητήσει ο προπονητής θα το κάνουμε, τέσσερις – πέντε μεταγραφές, είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να διακριθεί και στην Ευρώπη», είχε πει ο Μελισσανίδης στις 29 Μαΐου.

Σήμερα, σχεδόν τρεις μήνες μετά, η ΑΕΚ έχει κάνει τις τρείς από αυτές τις πρωτοκλασάτες μεταγραφές που είχε προαναγγείλει ο Μελισσανίδης: Πινέδα, Πισάρο και Πόνσε. Τρεις παίκτες πρώτης γραμμής, με σημαντικά ποσά σε αγορές και συμβόλαια. Εδώ που φτάσαμε, απομένει μία κίνηση και αυτή εκτιμώ πως θα αφορά το κέντρο της άμυνας.
Εκτιμώ, πως συνιστά τεράστιο ρίσκο, αχρείαστο για την ισορροπία της ομάδας, να μην προστεθεί ένας ακόμα κεντρικός αμυντικός, καλύτερος ή τουλάχιστον ισάξιος με τους παρόντες.

Τι έχει να κάνει ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X