Το Μουντομπάσκετ των ρεκόρ: 55 NBAers στα παρκέ της διοργάνωσης της FIBA!

Το Μουντομπάσκετ των ρεκόρ: 55 NBAers στα παρκέ της διοργάνωσης της FIBA!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μουντομπάσκετ 2023 περνάει στην ιστορία ως το Παγκόσμιο Κύπελλο με την παρουσία των περισσότερων NBAers (55).

Πολλοί από τους αστέρες του ΝΒΑ αντέδρασαν όταν έμαθαν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα καταρρίφθηκε το ρεκόρ των παικτών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και παίζουν με τις εθνικές ομάδες της χώρες τους.

Συνολικά 55 παίκτες από 20 διαφορετικές χώρες περιλαμβάνονται στα 32 ρόστερ του Μουντομπάσκετ, σπάζοντας των ρεκόρ των 54 παικτών που σημειώθηκε πριν από 4 χρόνια στην Κίνα.

«Το μπάσκετ της FIBA είναι εκπληκτικό. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Πολλοί παίκτες του NBA αναγνωρίζουν πόσο παγκόσμιο έχει γίνει το παιχνίδι. Και είναι φοβερό να δίνεις στους φιλάθλους από άλλες χώρες την ευκαιρία να δουν παίκτες του ΝΒΑ σε δράση» είπε ο Καρλ-Άντονι Τάουνς, ο οποίος επιστρέφει στην εθνική του ομάδα για πρώτη φορά από το 2013.

Ο Τζόρνταν Κλάρκσον από τις Φιλιππίνες λέει ότι το άθλημα συνεχίζει να αναπτύσσεται.

«Είναι ένα παγκόσμιο παιχνίδι. Όλοι παίζουν πια. Απλώς δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει και πόσο ταλαντούχοι είναι όλοι. Αν κοιτάξετε τώρα το ΝΒΑ, είναι γεμάτο με παίκτες από όλα τα σημεία του κόσμου. Είναι απόδειξη του μεγέθους που έχει αποκτήσει το παιχνίδι. Ταυτόχρονα, είναι μια απόδειξη για την τάση του παιχνιδιού και πόσο πολύ το αγαπούν όλοι», είπε ο γκαρντ των Γιούτα Τζαζ.

Ο Αμερικανός σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς Μπόμπι Πόρτις, είπε: «Το διεθνές παιχνίδι γίνεται όλο και καλύτερο. Όταν κοιτάς το ντραφτ του ΝΒΑ, βλέπεις περισσότερα παιδιά από άλλες χώρες να επιλέγονται. Και σε κάθε ρόστερ υπάρχουν τουλάχιστον δύο ή τρεις ή τέσσερις μη αμερικάνοι παίκτες. Το παιχνίδι μας μεγαλώνει, γίνεται καλύτερο. Και το παιχνίδι μας γίνεται παγκόσμιο».

Η ολοένα και περισσότερη τριβή με τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο βοηθά επίσης στην παρακίνηση και την έμπνευση περισσότερων νεαρών παικτών, σύμφωνα με τον Μπόνγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

«Το ΝΒΑ γίνεται όλο και πιο παγκόσμιο. Κάθε χρόνο υπάρχουν περισσότεροι παίκτες στο ΝΒΑ και σίγουρα αυτό επηρεάζει το παγκόσμιο μπάσκετ. Αυτό βοηθάει στο παιχνίδι κάθε παίκτη που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στον κόσμο. Και αφού το NBA είναι παγκόσμιο, μπορείς να το δεις όταν είσαι νέος και αυτό βοηθά στην εξέλιξή σου».

Υπάρχει επίσης η πτυχή του ότι πολλοί από αυτούς τους παίκτες του NBA έχουν την ευκαιρία να παίξουν ξανά με μερικούς από τους παλιούς φίλους τους.

«Οι περισσότεροι παίκτες απολαμβάνουν να παίζουν για τη χώρα τους κι έρχονται να παίξουν με παιδιά με τα οποία μεγάλωσε μαζί τους, οπότε είναι διασκεδαστικό να βρίσκομαι εκεί έξω μαζί τους στο παρκέ. Είναι τιμή για εμάς να εκπροσωπούμε τις χώρες μας», δήλωσε ο Νίκολα Βούτσεβιτς.

Ο βοηθός προπονητή του Νοτίου Σουδάν και πρόεδρος της ομοσπονδίας Λουόλ Ντενγκ είπε ότι όλοι οι διεθνείς παίκτες έχουν αντίκτυπο στο ΝΒΑ.

«Το παγκόσμιο μπάσκετ γίνεται όλο και καλύτερο. Το ΝΒΑ μοιάζει να είναι ακόμη μικρότερο με τον αριθμό των παικτών από όλο τον κόσμο».

Ο Στιβ Κερ δήλωσε ότι το νέο ρεκόρ είναι αποκλειστικά μια απόδειξη για τον υπόλοιπο κόσμο και πόσο καλύτερο γίνεται το μπάσκετ.

«Η ομάδα των ΗΠΑ θα έχει πάντα 12 παίκτες ΝΒΑ. Άρα το γεγονός ότι σπάμε ένα ρεκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει ότι οι άλλες ομάδες γίνονται όλο και καλύτερες. Το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο και βελτιώνεται παντού. Και γι’ αυτό έχουμε τόσους πολλούς σπουδαίους παίκτες στο ΝΒΑ από το εξωτερικό. Κάνουν καλή προπόνηση, έχουν καλό ανταγωνισμό για να τους επιτρέψουν να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Όλο αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να κερδίσουν ένα χρυσό μετάλλιο».

Το ρεκόρ θα μπορούσε να ήταν ακόμα υψηλότερο αν δεν υπήρχαν πολλοί παίκτες που δεν ήταν διαθέσιμοι λόγω τραυματισμών.

«Απίστευτο», είπε ο προπονητής των Φιλιππίνων Τσοτ Ρέγες όταν έμαθε για το ρεκόρ. «Και μετά σκέφτεσαι, ότι υπάρχουν κι εκείνοι οι τύποι που δεν μπορούσαν να έρθουν πραγματικά κι αν έρχονταν θα πλησιάζαμε εύκολα τα 70. Αυτό είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό».

 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X