Η ΑΕΚ έχει τα πάντα στα χέρια της, αρκεί να διαβάσει σωστά τα μηνύματα

Η ΑΕΚ έχει τα πάντα στα χέρια της, αρκεί να διαβάσει σωστά τα μηνύματα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την κατραπακιά που δέχτηκε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα από τον Πανσερραϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσω με τα κλισέ. Στην πρώτη αγωνιστική, δεν κέρδισε, ούτε χάθηκε κανείς. Αναμφίβολα, αποτελεί ζημιά για την ΑΕΚ πως μένει με τον… μουτζούρη σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Το έκανε και πέρυσι, με θεαματικά και απόλυτα επιτυχημένα αποτελέσματα μετά. Αλλά εννοείται, πως η χοντρή γκέλα με τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα της νέας σεζόν και μέσα στο «σπίτι» της, δεν μπορεί να αποτελεί… γούρι για τα περυσινά. Το θέμα είναι να πάρει η ΑΕΚ τα μηνύματα που έδωσε αυτό το παιχνίδι, να τα διαβάσει σωστά και να βρει τις σωστές απαντήσεις για μια μακρά και απαιτητική σεζόν.

Το ζήτημα για την ΑΕΚ δεν είναι πως δεν έπαιξε καλά. Το αντίθετο. Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, παρά το πειραματικό σχήμα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν κυριαρχήσει απλά μέσα στο γήπεδο, αλλά έκαναν ευκαιρίες με το τσουβάλι. Αλλά ξέρουμε πια όλοι, πως είναι νόμος, πως χρειάζεσαι γκολ για να είσαι επιτυχημένος. Στην προκειμένη περίπτωση, θαρρείς και οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν βαλθεί να αναδείξουν σε ήρωα τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού, στέλνοντας δεκάδες προσπάθειες πάνω του.
Ελάχιστες φορές η ΑΕΚ είχε το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν για να βάλει την μπάλα κάτω και να ψάξει ορθολογικά το γκολ. Να μην πω μόνο μία, αυτή που ο πανέξυπνος Γκατσίνοβιτς έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά σίγουρα μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μοιραία, δεν πήγαν καλά, αν και δεν κρύβω, πως μετά το γκολ της ισοφάρισης πίστευα πως η ΑΕΚ με την αύρα του κόσμου και του γηπέδου, θα έκανε αυτό που έπρεπε και θα έπαιρνε τη νίκη.

Η αλήθεια του γηπέδου

Βέβαια, πέραν των δύο βαθμών επιπλέον που θα υπήρχαν και τη μεγαλύτερη ηρεμία, χρειάζεται να αναλυθούν και να διορθωθούν κάποια πράγματα. Βρισκόμαστε πια στις 27 Αυγούστου και θεαματικές μεταβολές μην περιμένει κανείς. Η ΑΕΚ έχει έναν κορμό απόλυτα επιτυχημένο και σε αυτόν στηρίζεται. Αλλά πρέπει να αξιολογηθούν καλύτερα κάποια πράγματα, γιατί στη θεωρία ή και στην προπόνηση, πολλά μπορεί να φαίνονται εύκολα, αλλά στην πράξη είναι αλλιώς.

Αναμφίβολα, η αδυναμία της ΑΕΚ να κερδίσει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια, είναι ζήτημα των ημερών. Αν και το θέμα του γκολ, μπορεί να γίνει αναμφίβολα πιο εύκολο με Λιβάι και Πόνσε. Πιστεύω θα κατανόησαν άπαντες, πως όσο συμπαθής και χρήσιμος κι αν είναι ο Φαν Βέερτ για παιχνίδια ειδικών συνθηκών, δεν μπορεί να είναι διαφορετική η ιεράρχηση των φορ της ΑΕΚ. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που φάνηκε ο Ολλανδός πολύ φορτωμένος από την πίεση των ημερών, με κακές επιλογές και κάκιστη εκτέλεση ακόμα και πέναλτι.

Μεγαλύτερο ζήτημα αποτελεί η ευκολία με την οποία δέχεται γκολ η ΑΕΚ. Τέταρτο φετινό παιχνίδι, ισάριθμο ματς που δέχεται γκολ πρώτη και κυνηγά το σκορ. Αυτή είναι μια λογική που δεδομένα πρέπει να αλλάξει, γιατί δεν μπορεί να παίζεις με τη φωτιά κάθε ματς. Υπάρχουν θέματα συγκέντρωσης, με τον Πανσερραϊκό να κάνει διπλή ευκαιρία στο πρώτο λεπτό. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και θέλει άμεσα λύση και ενόψει Αντβέρπ.

Οι απαντήσεις του Αλμέιδα και τα απίθανα της διαιτησίας

Αναμφίβολα, ο Αλμέιδα έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη στο ρόστερ του και έδωσε μόνος του απαντήσεις σε όσους ζητούν ακόμα να υπάρξουν 4-5 μεταγραφικές κινήσεις. Δεν του βγήκε το ρίσκο με τον Χρυσόπουλο, ίσως να μην ήταν έτοιμος ο μικρός για ένα ματς τέτοιου επιπέδου. Ξέρετε, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, η ομάδα είναι αυτή που πρέπει να τους βοηθά και όχι εκείνοι την ομάδα. Αλλά δεν βγήκε, ενώ θεωρώ κακή και την επιλογή να πάει ο Σιντιμπέ αριστερά και ο Μοχαμάντι στόπερ.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X