Χοντρή γκέλα για την ΑΕΚ!

Χοντρή γκέλα για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια χάνοντας ένα... τσουβάλι ευκαιρίες και πέναλτι!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έπαιζε εναντίον του εαυτού της απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Και το τέλος την βρήκε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό, στο πρώτο της ματς στο πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Άλεξιτς σκόραρε στο 1ο λεπτό για το 0-1, ο Φαν Βέερτ έχασε στο 63′ πέναλτι, ισοφάρισε στο 78′ ο Γκατσίνοβιτς αλλά δεν μπήκε άλλο γκολ, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες για τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, που είχαν πολύ άσχημα τελειώματα απέναντι στον ήρωα των Σερρών Χόβαν!

Έτσι, στο πρώτο της ματς στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσαστη Νέα Φιλαδέλφεια η Ένωσ… πέταξε 2 βαθμούς και αναγκάζεται να κυνηγά από τώρα.

Μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ και η άμυνα και γενικότερα η λειτουργία της… Eπίσης, οι πολλές αλλαγές στην 11άδα αποδείχθηκαν ρίσκο για τους κιτρινόμαυρους που έχασαν χρόνο μέχρι να βρουν πατήματα και ρυθμό.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ, την Τετάρτη το βράδυ η ρεβάνς με την Αντβέρπ για να μπει στους ομίλους του Champions League.

Διαβάστε πως μετέδωσε το enwsi.gr LIVE το ματς

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με αρκετές αλλαγές στην 11άδα, ενώ έκανε ντεμπούτο ο Χρυσόπουλος και φορ ήταν ο Φαν Βέερτ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ξανά ο Αθανασιάδης, δεξί μπακ ο Σιντιμπέ, αριστερό μπακ ο Μοχαμάντι, στα στόπερ δίπλα στον Χρυσόπουλο ο Μήτογλου, στα χαφ ο Γαλανόπουλος με τον Γιόνσον, ο Ελίασον δεξιά στην επίθεση, αριστερά ο Πισάρο και ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο Πανσερραϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και… τιμώρησε την παγωμάρα της ΑΕΚ. Απίστευτη ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό στα 14 δευτερόλεπτα! Φεύγει στην πλάτη του Χρυσόπουλου ο Άλεξιτς, κάνει το παράλληλο γύρισμα στον Τομάς που ολομόναχος δεν μπορεί να σκοράρει με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Με την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, η ΑΕΚ… δέχθηκε γκολ. Κλέβουν και βγαίνουν ταχύτατα στην κόντρα οι Σερραίοι, o Πηλέας κάνει εξαιρετική σέντρα και ο Άλεξιτς με φοβερή κεφαλιά στην κίνηση εκτελεί τον Αθανασιάδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η ΑΕΚ αμέσως απάντησε στο 5’. Ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φαν Βέερτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η Ένωση ενέτεινε την πίεση της, κέρδισε κόρνερ και αμέσως ο Ολλανδός έχασε ένα… άχαστο! Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Πανσερραϊκού, ο Γιόνσον ύψωσε στον Φαν Βέερτ στο 7′ και αυτός εκτέλεσε με τη μια, όμως η μπάλα πέρασε άουτ! Δύο λεπτά μετά ο Ελίασον έκλεισε προς τα μέσα και έψαξε το απέναντι γάμα, η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα από την εστία! Νέα μεγάλη φάση για την ΑΕΚ στο 12’. Ο Χόβαν διώχνει με τα πόδια τη σέντρα του Μάνταλου, ο Φαν Βέερτ παίρνει το ριμπάουντ αλλά έχει κακή ισορροπία και σχεδόν από το ύψος της περιοχής εκτελεί πολύ ψηλά άουτ!

Οι φιλοξενούμενοι αμέσως μετά κατάφεραν να ισορροπήσουν και να κόψουν τον ρυθμό μετά το 0-1, για να πάρουν… ανάσα. Στο 23’ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Πισάρο προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι και ο Ουεντραόγκο τη σταμάτησε με το χέρι, το οποίο ήταν κοντά στο σώμα του. Η φάση τσεκάρεται στο VAR, αλλά ο Γκορτσίλας την παίρνει πίσω για κολλημένο χέρι του παίκτη του Πανσερραϊκού.

Πέντε λεπτά μετά είχαμε ολέθριο λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ που έφερε φάση για τους Σερραίους. Ο Άλεξιτς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ… Τρία λεπτά η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ. Από φάση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Πισάρο είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά σούταρε ο Γαλανόπουλος άουτ! Στο 34’ η Ένωση είχε νέα φάση από δεξιά, ο Σιντιμπέ για τον Μάνταλο, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις για γκολ, με βρει χώρους, ενώ και οι αντίπαλοι έβγαιναν με θάρρος μπροστά. Στο 40’ ο Φαν Βέερτ έχασε νέα ευκαιρία! Εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, κάκιστη κεφαλιά του Φαν Βέερτ που περνάει άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου είχαμε μεγάλη φάση για τον Πανσερραϊκό! Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γκοτζαμανίδης πιάνει την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης διώχνει σε πρώτο χρόνο μπροστά του, πήγε να πάρει το ριμπάουντ ο Μπέργκστρομ, αλλά έκανε… τσαφ σχεδόν από τη μικρή περιοχή και μπλόκαρε ο πορτιέρε της Ένωσης. Και το ημίχρονο έκλεισε στο 45’+5′ με κεφαλιά του Μάνταλου προς τα πίσω, δεν προλαβαίνει ο Πισάρο να μπει στην πορεία της μπάλας. Το σκορ πίεζε πια την ΑΕΚ να γίνει πιο επιθετική…

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Αλμέιδα να βάζει τον Πινέδα αντί του Χρυσόπουλου, με τον Μεξικάνο δεξί μπακ, τον Σιντιμπέ αριστερά και τον Μοχαμάντι να πηγαίνει στα στόπερ δίπλα στον Μήτογλου. Ένα ρίσκο του Αλμέιδα απέναντι στο 0-1…

Από πλευράς Πανσερραϊκού μπαίνει ο Θυμιάνης αντί του Ματίας Τομάς. Στο 47’ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, με τον Σιντιμπέ να εκτελεί ωραία και τον Χόβαν να αποκρούει ενστικτωδώς με τα πόδια! Ο Πάμπλο Γκαρσία εξ’ αρχής έβαλε διπλή ζώνη άμυνας για να αντέξει την έξτρα πίεση. Στο 57’ η ΑΕΚ είχε δύο σουτ με Γαλανόπουλο και Μοχαμάντι που δεν είχαν καλή κατάληξη, μιας και η Ένωση σούταρε εφόσον αδυνατούσε να μπει στην περιοχή. Στο 59’ ο Φαν Βέερτ έπιασε μια κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα πήγε ψηλά. Στο 63’ η ΑΕΚ πίεσε από δεξιά και τελικά κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκοτζαμανίδη στον Πισάρο. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και επιβεβαίωσε την απόφαση του Γκορτσίλα, αλλά ο ρέφερι… κατάπιε την αποβολή του παίκτη των Σερρών που είχε ήδη κίτρινη. Ο Φαν Βέερτ εκτέλεσε το πέναλτι στο κέντρο, αλλά ο Χόβαν απέκρουσε με τα πόδια! Μετά το χαμένο πέναλτι ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε τριπλή αλλαγή για να φρεσκάρει την ομάδα του. Πηλέας, Μούργος και Άλεξιτς έξω, Γούλερι, Μπαΐροβιτς και Τσαγκαλίδης μέσα. Στο 68’ η ΑΕΚ έχασε νέα τεράστια φάση, ο Γιόνσον σε θέση βολής (πιο μπροστά και από το σημείο του πέναλτι), αλλά ο Χόβαν έχει και πάλι αντίδραση, ξανά με τα πόδια! Στο 69’ νέα φάση και τρομερή επέμβαση του Χόβαν σε ωραίο σουτ του Πισάρο έξω από την περιοχή!

Στο 71’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή. Γκατσίνοβιτς -Αραούχο-Σιμάνσκι μπήκαν αντί των Ελίασον-Γαλανόπουλου-Σιντιμπέ, με τον Σιμάνσκι στα στόπερ και τον Μοχαμάντι αριστερό μπακ ξανά και τον Σέρβο δεξιά στην επίθεση.

Και από την πολλή πίεση τελικά η ΑΕΚ δικαιώθηκε με τον Γκατσίνοβιτς στο 78’! Ο Γκατσίνοβιτς πάει πάνω στον Πεταυράκη, ο οποίος του δίνει τον χώρο που χρειάζεται και ο Σέρβος με άψογο διαγώνιο τελείωμα εκτελεί τον Χόβαν που αυτή τη φορά δεν μπορούσε να αντιδράσει για το 1-1!

Αμέσως ο Αλμέιδα έβαλε τον Ζίνι αριστερά αντί του Μάνταλου και ο νεαρός έκανε 2 φάσεις με κεφάλι και σουτ! Στο 83’ η ΑΕΚ άγγιξε την ανατροπή, με τρομερή συνεργασία των παικτών της, τον Γιόνσον να σουτάρει ξανά πάνω στον Χόβαν και στην επιστροφή ο Αραούχο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Ο Γκαρσία έβαλε τον Στίνα αντί του Στάικου για να βοηθήσει την ομάδα του στα χαφ. Στο 85’ νέα φάση για την Ένωση από αριστερά, ο Ζίνι έφτιαξε απειλή, η μπάλα κατέληξε στον Γιόνσον που σούταρε, πάλι πάνω στον Χόβαν με τον Πισάρο να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα στο ριμπάουντ!

Στα τελευταία λεπτά η Ένωση δεν είχε χώρους και ο Ζίνι με τον Γκατσίνοβιτς είχαν άσχημα τελειώματα… Έτσι το ματς έληξε στο 1-1 με την ΑΕΚ να πετά στην έδρα της δύο βαθμούς, από ομάδα που ανέβηκε τώρα από την Super League 2.

Χοντρή γκέλα με το ξεκίνημα!

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 1-1

Γκολ:

  • 1’ Άλεξιτς κεφαλιά 0-1
  • 78’ Γκατσίνοβιτς σουτ 1-1

Κίτρινες: 45’+2 Γκατσίνοβιτς – 37’ Γκoτζαμανίδης, 64’ Ουεντραόγκο, 67’ Γούλερι , 72’ Χόβαν, 75’ Πεταυράκης, 87’ Θυμιάνης

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (72′ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Χρυσόπουλος (46΄ Πινέδα), Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος (71′ Σιμάνσκι), Ελίασον (71′ Αραούχο), Πισάρο, Γιόνσον, Μάνταλος (79′ Ζίνι), Φαν Βέερτ

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Στάικος (84′ Στίνα), Ουεντραόγκο, Πηλέας (66′ Τσαγκαλίδης), Μούργος (65′ Μπαΐροβιτς), Ματίας (46΄ Θυμιάνης), Άλεκσιτς (65′ Γούλερι)

O MVP του ΑΕΚ – Πανσερραϊκός

Για την ΑΕΚ μόνο ο Γκατσίνοβιτς είχε πνεύμα νικητή, εγωισμό και την ποιότητα να ξέρει τι πρέπει να κάνει, είτε με την μπάλα, είτε όχι.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Πανσερραϊκός

Τα άσχημα τελειώματα των παικτών της ΑΕΚ, και ειδικά του Γιόνσον και του Φαν Βέερτ απέναντι στον Χόβαν.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Πανσερραϊκός



AEK Τalk 13/5/24 -Στ. Καζαντζόγλου | enwsi.gr
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X