Η χάρη που ζήτησε ο 12χρονος Ματίας από τον Μαραντόνα και η... ανταπόκριση 20 χρόνια μετά! (VIDEO)

Η χάρη που ζήτησε ο 12χρονος Ματίας από τον Μαραντόνα και η... ανταπόκριση 20 χρόνια μετά! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει ένα 12χρονο παιδί που έχει «λόξα» με τη μπάλα, από το να ζητήσει ένα αυτόγραφο από το είδωλό του;

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα διατηρούσε μια πολύ καλή φιλία με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, μέχρι ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου να φύγει από τη ζωή, τη «μαύρη» (για όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο) 25η Νοεμβρίου του 2020.

Μάλιστα, όταν ο νυν προπονητής και νταμπλούχος με την ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, για μια περίοδο, συμμετείχε με τον Ντιεγκίτο σε ένα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και επί δυο χρόνια ήταν μαζί στο δωμάτιο.

Πριν από όλα αυτά, ο Ματίας, στην «τρυφερή» ηλικία των 12 ετών και αγωνιζόμενος τότε στην 7η κατηγορία της Αργεντινής και στην Αλούμνι έστειλε ένα γράμμα στο είδωλό του, στο οποίο ζητούσε δύο πράγματα: ένα αυτόγραφο και μια επίσκεψη στο σπίτι του.

Το μήνυμα του Ματίας Αλμέιδα:

«Αγαπητέ Ντιέγκο, σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θα ήθελα πολύ να είμαι φίλος σου. Ονομάζομαι Ματίας, είμαι δώδεκα χρονών και παίζω στην έβδομη κατηγορία, στον σύλλογο Αλούμνι αυτής της πόλης, είμαστε πρώτοι και είμαι πρώτος σκόρερ με έξι γκολ.

Είμαι μεγάλος θαυμαστής σου και νομίζω ότι παίκτες σαν εσένα γεννιούνται κάθε εκατό χρόνια.
Θα ήθελα να απαντήσετε σε αυτό το γράμμα και να μου δώσετε μερικές ποδοσφαιρικές συμβουλές.
Τα αγόρια που παίζουν μαζί μου θέλουν να έρθετε σε αυτή την πόλη, αν και νομίζω ότι είναι αδύνατο.

Γνωρίζετε αυτή την πόλη; Θα θέλατε να την μάθετε; Θα ήθελα να έρθεις με τη μητέρα σου, τον πατέρα σου και τα αδέρφια σου στο σπίτι μου. Ίσως σου φαίνεται λίγο φανταστικό, αλλά αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο όνειρο που θα μπορούσε να εκπληρωθεί.

Ξέχασα, ξέρεις τι; Φορούσα μια φανέλα σου από τότε που έπαιζες στην Μπόκα και σου ορκίζομαι ότι όταν την έβαλα, τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα και ένιωσα για μια στιγμή τον Μαραντόνα. Τότε κατάλαβα ότι είμαι μικρός σαν μυρμήγκι δίπλα σου.

Λοιπόν, θα συνεχίσω να σου ζητάω πράγματα, θα ήθελα να έχω ένα αυτόγραφο σε μια φανέλα σας ή ένα αυτόγραφο σε φωτογραφία σας. Εν ολίγοις, κάτι που ήταν δικό σας στο μέτρο του δυνατού.

Ζητώ συγνώμη γιατί ίσως είμαι λίγο βαρύς, πρέπει να με καταλάβεις, είμαι αγόρι και νομίζω ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Σας παρακαλώ απαντήστε μου, μην με απογοητεύετε, νομίζω ότι είστε ο καλύτερος και πιο ταπεινός άνθρωπος στον κόσμο.

Σας αποχαιρετώ με ένα αντίο και περιμένω μια απάντηση. Ματίας».

Μέσα σε λίγες λέξεις, ο Αλμέιδα εξέφραζε το θαυμασμό του στον ποδοσφαιρικό Θεό της Αργεντινής και τον παρακαλούσε για μια υπογεγραμμένη φανέλα. Η απάντηση άργησε αλλά ήρθε…

Και ήταν παρόντα τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο Μαραντόνα αποφάσισε να δώσει τη φανέλα που του ζήτησε ο λιλιπούτιος θαυμαστής μέσα από την εκπομπή που παρουσίαζε το 2005 στην αργεντίνικη TV με τίτλο… «η νύχτα του δεκαριού»!

Μια μικρή υποσημείωση! Ο Μαραντόνα δεν γνώριζε ότι ο μικρός Ματίας ήταν ο Αλμέιδα, ο οποίος βρισκόταν στο πλατό της εκπομπής για το σκοπό αυτό, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στον Ντιέγκο αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν τη στιγμή από την τηλεόραση…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X