Κλήρωση Champions League: Αυτούς θα βρει η ΑΕΚ αν προκριθεί - Πότε γίνονται οι κληρώσεις και τα πρώτα ματς!

Κλήρωση Champions League: Αυτούς θα βρει η ΑΕΚ αν προκριθεί - Πότε γίνονται οι κληρώσεις και τα πρώτα ματς!
Photo Credits: INTIME

Όλο τα δεδομένα για το Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τ’ αστέρια άρχισε! Την Τετάρτη μαθαίνουμε τις έξι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για τους ομίλους του Champions League 2023-24 και φυσικά θέλουν να δούμε στο στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας την ΑΕΚ.

Πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση του Champions League;

Την Τρίτη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, την Τετάρτη η ΑΕΚ παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Αντβέρπ κι ευελπιστούν να είναι στην κλήρωση της Πέμπτης (19.00), που θα διεξαχθεί στο «Grimaldi Forum» του Μονακό για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Πέρυσι, η κλήρωση της φάσης των ομίλων έγινε στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη που φιλοξένησε τον τελικό. Αυτή τη σεζόν, το Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο φιλοξενεί τον τελικό (1/6).

Πως διεξάγεται η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League;

Οι 32 ομάδες χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ των οκτώ ομάδων. Το Pot 1 περιλαμβάνει τους νικητές του Champions League και του Europa League της περασμένης σεζόν, μαζί με τους εγχώριους πρωταθλητές Αγγλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Πορτογαλίας.Από τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το Champions League και την Premier League, η επιπλέον θέση στο Pot 1 δόθηκε στην πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Φέγενορντ.

Οι ομάδες στα υπόλοιπα γκρουπ τοποθετούνται ανάλογα με την κατάταξη των συντελεστών συλλόγων. Υπάρχει το Pot 1, το Pot 2, το Pot 3 και το Pot 4. Ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους στη φάση των ομίλων. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο, παρότι βρίσκονται σε ξεχωριστά γκρουπ.

Αυτά είναι τα Pots της φετινής κλήρωσης

Η UEFA θα επιβεβαιώσει το seedings και το make-up των Pots το πρωί της κλήρωσης, αλλά — με βάση τους τρέχοντες συντελεστές συλλόγων της UEFA, αναμένεται να είναι τα παρακάτω:ο οι Μπράγκα όσο και η Κοπεγχάγη γνωρίσουν τον αποκλεισμό, αφήνοντας έτσι δυο κενές θέσεις που θα καλύψουν οι δυο κορυφαίες του 4ου pot.

Σε περίπτωση ωστόσο αποκλεισμού της Γιούνγκ Μπόις, αλλά και των Μπράγκα – Κοπεγχάγης, τότε Γαλατάσαράι και Σέλτικ μπορούν να χαμογελούν. Εφόσον οι Τούρκοι ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μόλντε τότε θα πάρουν το δεύτερο εισιτήριο μαζί με τη Σοσιεδάδ, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού, τους Ισπανούς προς τον τρίτο pot θα ακολουθήσει η Σέλτικ.

Πότε αρχίζει η φάση των ομίλων του Champions League;

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης, με την πρώτη αγωνιστική να διεξάγεται την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

1η αγωνιστική: 19-20 Σεπτεμβρίου 2023
2η αγωνιστική: 3-4 Οκτωβρίου 2023
3η αγωνιστική: 24-25 Οκτωβρίου 2023
4η αγωνιστική: 7-8 Νοεμβρίου 2023
5η αγωνιστική: 28-29 Νοεμβρίου 2023
6η αγωνιστική: 12-13 Δεκεμβρίου 2023

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X