Κερ: «Αν δεν πάρουμε το χρυσό θα υπάρχει κριτική, αλλά δεν θα πεθάνει κανένας»

Κερ: «Αν δεν πάρουμε το χρυσό θα υπάρχει κριτική, αλλά δεν θα πεθάνει κανένας»
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσαν ο προπονητής Στιβ Κερ και ο αρχηγός της Team USA εν όψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στιβ Κερ και ο Τζέιλεν Μπράνσον εμφανίστηκαν έτοιμοι να διαχειριστούν την πίεση που υπάρχει από την… «απαίτηση» που υπάρχει από την εθνική ομάδα των ΗΠΑ να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το φιάσκο του 2019 στην Κίνα. Ο προπονητής της Team USA τόνισε πως αν δεν επιτευχθεί ο στόχος θα υπάρχει σκληρή κριτική, αλλά δεν θα πεθάνει και κανένας.

«Νιώθουμε ενθουσιασμό που συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Όπου πάμε βλέπουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου, γι’ αυτό πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ δυνατό Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουμε δουλέψει καλά στην προετοιμασία, λατρεύω να προπονώ αυτά τα παιδιά. Έχουμε μια νεανική ομάδα, αλλά έχουν μεγάλη δίψα, το απολαμβάνουν και δουλεύουν σκληρά. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι το τουρνουά, γιατί συμμετέχουν πολύ δυνατές ομάδες.

Είχαμε ένα δύσκολο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019 στην Κίνα όπου ήμασταν έβδομοι. Το μόνο που μπορούμε να πάρουμε από αυτό είναι να μάθουμε κάποια πράγματα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα στο μέλλον. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και στην προετοιμασία. Το 2019 ήταν μια χρήσιμη εμπειρία για μένα να είμαι βοηθός του Γκρεγκ Πόποβιτς, για να δω πώς είναι να πρέπει να φτιάξεις μια νέα ομάδα μέσα σε έξι εβδομάδες. Είναι τελείως διαφορετικό από το ΝΒΑ, αφού δεν υπάρχει συνέχεια και προσθήκη κομματιών με τον χρόνο. Όμως έχουμε παίκτες με σπουδαία στοιχεία σε αυτή την ομάδα και το πιο σημαντικό για μένα είναι να απλοποιείς τα πράγματα για τους παίκτες σου», ανέφερε.

«Η πίεση έχει να κάνει με το πώς τη διαχειρίζεσαι. Εμείς όλοι λατρεύουμε αυτό που κάνουμε. Για να είσαι καλός στον ανταγωνισμό, πρέπει να αποδέχεσαι ότι υπάρχουν νίκες, αλλά και ήττες. Σημασία έχει η προσέγγιση, η προσπάθεια και η χημεία. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε και το διακύβευμα είναι μεγάλο. Η ομορφιά του σπορ είναι ότι αν δεν τα καταφέρουμε να πάρουμε το χρυσό, δεν θα… πεθάνει κανένας. Καταλαβαίνουμε πως αν δεν τα καταφέρουμε θα υπάρχει κριτική, αλλά είμαστε εντάξει με αυτό. Νιώθουμε σε κάθε περίπτωση τυχεροί που θα ζήσουμε όλο αυτό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Αυτό είναι η φύση του πρωταθλητισμού», πρόσθεσε.

Όσο για την πρεμιέρα του Σαββάτου απέναντι στη Νέα Ζηλανδία; «Προετοιμαζόμαστε για το ματς με τη Νέα Ζηλανδία. Ο Μαρκ Φιου έχει αναλάβει το σκάουτινγκ και μας έχει δώσει καλές πληροφορίες για το πώς παίζει. Έχουμε μεγάλο σεβασμό, είναι μια ομάα που παίζει δυνατά και πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για να τους κερδίσεις».

Αναφορικά με τη χρησιμότητα των φιλικών, είπε: «Είχαμε καλές εμφανίσεις στα φιλικά, όπου βασικό ζητούμενο ήταν να προσαρμοστούμε στους κανονισμούς της FIBA. Αντιμετωπίσαμε δυνατές ομάδες που θα παίξουν ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ισπανία και η Γερμανία μάς έβαλαν δύσκολα και αυτό θα είναι χρήσιμο για τη συνέχεια».

Παράλληλα, ρωτήθηκε για το χρυσό που είχε κατακτήσει ο ίδιος ως παίκτης πριν από 37 χρόνια. «Έχω φοβερές αναμνήσεις από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 στην Ισπανία. Είχαμε πάρει το χρυσό, αλλά εγώ είχα πάθει ρήξη χιαστού στον ημιτελικό και ήταν δύσκολο για μένα. Όμως το να συμμετέχω σε αυτή την ομάδα, να παίρνω το χρυσό μετάλλιο και να το κοιτάζω στο σπίτι μου κατά καιρούς, ήταν κάτι πολύ όμορφο για μένα».

Τέλος, κλήθηκε να μιλήσει για τον Κόμπι Μπράιαντ, μιας και η 24η Αυγούστου λέγεται «Mamba Day» λόγω των αριθμών (24 και 8) που φορούσε ο αείμνηστος άσος των Λέικερς στην καριέρα του. «Είναι τα γενέθλια της μητέρας μου, οπότε Χρόνια Πολλά, μαμά! Είμαι σίγουρος πως δεν θα μας βλέπει τώρα. Από τον Κόμπι έχω φοβερές αναμνήσεις, ως αντίπαλος παίκτης και ως προπονητής. Ήταν τύχη να είμαστε μαζί την ίδια εποχή στο ΝΒΑ. Είναι ένας παίκτης που σήμαινε πολλά για τη λίγκα και όλους εμάς», είπε.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X