Να νικήσει με 3-0 στη ρεβάνς ή αλλιώς... πρόστιμο - Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για την ΑΕΚ

Να νικήσει με 3-0 στη ρεβάνς ή αλλιώς... πρόστιμο - Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για το... αληθινό πρόστιμο που θα μπορούσε να ρίξει ο Δ.Μελισσανίδης και το πραγματικό πρόβλημα από την ήττα της ΑΕΚ στο Βέλγιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή τη φορά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θα μπορούσε να ρίξει στην ομάδα πρόστιμο…και να το εννοεί. Όχι στην ήττα, (πρόστιμο) ακόμη κι αν η ΑΕΚ στην Αμβέρσα έσωζε στο τέλος τσάτρα-πάτρα μια ισοπαλία. Γιατί το ματς, ήταν ένα νορμάλ ματς για ένα-δύο με ένα-τρία. Η υπεροχή της ΑΕΚ έναντι των Βέλγων στην ποιότητα που χρειάζεται για να σκαρώνουν πράγματα με τη μπάλα, είναι τόσο ευδιάκριτη που η επισήμανση δεν νοείται να γίνεται επαινετικά. Αλλά, επικριτικά. Η υπεροχή της ΑΕΚ, όλο αυτό που συνέβη το κάνει ασυγχώρητο.

Το πρόβλημα δεν είναι το αριστερό σκέλος του σκορ. Το «ένα». Ένα γκολ σε πλέι-οφ Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός έδρας ιδίως, είναι στο πρόγραμμα. Θα μπει. Μπήκε διότι το εξάρι τους, εκείνος ο Κεϊτά, προσπέρασε κι άφησε πίσω, ξεκούραστα, τον Τσούμπερ. Η αλληλουχία ήταν ότι, έτσι, τράβηξε καταπάνω του κι έβγαλε από τη θέση του τον Σιμάνσκι. Οπότε, όταν ο Κεϊτά ακούμπησε τη μπάλα στον μικρούλη, τον Βερμέιρεν, ο Βερμέιρεν είχε μείνει (λόγω της μετατόπισης του Σιμάνσκι) δίχως μαρκάρισμα. Δίχως μαρκάρισμα στα δύο-τρία μέτρα έξω από την περιοχή, η ασίστ στο σωστό (αριστερό) πόδι του σέντερ-φορ ήταν πολύ εύκολη. Ο σέντερ-φορ έκανε τη δουλειά του, στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, αβίαστα. Εφέτος ήδη μετράει για την ώρα, ο Γιάνσεν, πέντε παιγνίδια πέντε γκολ.

Το ζήτημα δεν είναι το ένα, λοιπόν. Ζήτημα στο Βέλγιο ήταν το μηδέν, δεξιά της παύλας. Ένα ζήτημα, μη το μασάμε, ξεκάθαρα του Γκαρσία. Χαράμι κιόλας, το εκπληκτικό μυαλό του Αμραμπάτ. Η κεφαλιά του Γκαρσία στην αρχή, η πρώτη κεφαλιά, ήταν πολύ καθαρή ευκαιρία για να την κάνει τόσο εύκολη για τον τερματοφύλακα. Αργότερα πάλι ο Γκαρσία, προτού κάνει ήρωα τον Αλντερβεϊρελντ για το μπλοκ, απλώς “δεν μπορεί” να μη βλέπει και να μη δίνει την πάσα στον Γκατσίνοβιτς που ερχόταν να ισοφαρίσει. Πέντε λεπτά μετά την κεφαλιά στην αρχή, σε λιγότερο καθαρή φάση-γκολ ο Γιάνσεν ήρθε κι έδειξε τι εννοώ. Αν θέλεις σαν τρελός να παίξεις όμιλο, δεν ξοδεύεις ευκαιρίες. Αρπάζεις, τις ευκαιρίες. Πέντε λεπτά μετά τη μη-πάσα δε, ο Γκαρσία κατέρρευσε.

Ο Γιάνσεν στη ζωή του, έχει παίξει στην Τότεναμ. Ο Γκαρσία στη ζωή του, ονειρεύεται να παίξει κάποτε σε ένα κλαμπ σαν την Τότεναμ. Αλλο, άσχετο εδώ, ότι υπήρξε κεφαλαιώδες σφάλμα (του Γιάνσεν) να πάει για να παίξει σέντερ-φορ στην ομάδα…του Κέιν. Μου θυμίζει την επιλογή του σέντερ-φορ της Γαλλίας στο Μουντιάλ ’98, του Γκιβάρς, που πήγε να παίξει σέντερ-φορ στην ομάδα του Αλαν Σίρερ. Ακλαυτος κι αλειτούργητος! Το σχετικό εδώ είναι ότι ο σέντερ-φορ, ενόψει τέτοιου διακυβεύματος, τελειώνει την πρώτη ευκαιρία. Το πολύ, τη δεύτερη. Καθορίζει αυτό, για καλό ή για κακό, ολόκληρη την εν συνεχεία ροή.

Η υποδεέστερη Αντβερπ, μια ομάδα που 7/14 παίκτες στην αναμέτρηση έχουν έτος γέννησης με πρώτο αριθμό το «δύο», έδειξε αυξημένη υπευθυνότητα απέναντι στο διακύβευμα. Εδειξε, εκτός από επιθυμία να το κάνει, επίσης ταπεινοφροσύνη και αυτογνωσία. Πάσχιζαν ευθύς εξαρχής να κλέβουν την, ει δυνατόν, κάθε μπάλα που κυκλοφορούσε στο χορτάρι επάνω. Σαν να ήταν η κάθε μπάλα, η τελευταία μπάλα που θα διεκδικούσαν στην καριέρα τους. Όποιο και να ήταν στο φινάλε το αποτέλεσμα, αυτοί θα πήγαιναν σπίτι και δεν θα κουβαλούσαν καμία τύψη, καμία δεύτερη σκέψη, καμία ενοχή, κανένα what-if. Ισως μόνον, ότι έμειναν δέκα (εναντίον έντεκα) σε δική τους “δεύτερη μπάλα” μετά από δικό τους κόρνερ. Και πάλι όμως, αν ως τότε η συγκέντρωσή τους έπιανε ενενήντα στα εκατό, με δέκα ποδοσφαιριστές η συγκέντρωσή τους ξεπέρασε το εκατό στα εκατό. Καμία σχέση ας πούμε, ας το πούμε δειγματοληπτικά, με τον Σιντιμπέ που όλη νύχτα καυγάδιζε με τη μπάλα λες και ήταν, μπάλα και Σιντιμπέ, χωρισμένο ζευγάρι. Ώσπου ο προπονητής τον απάλλαξε, στο μέσον του δεύτερου ημιχρόνου, από το μαρτύριο.

Μπορείς να δεχθείς το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, και να επιστρέψεις. Μπορείς να ξαναδεχθείς το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, και πάλι να επιστρέψεις. Δεν μπορείς να δέχεσαι συνεχώς το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, και πάντοτε να επιστρέφεις. Αυτό το καλοκαίρι, η ΑΕΚ καταγράφει 3/3 στο να τρέχει πίσω από το σκορ. Αλλά, μόνο 2/3 στο να προφταίνει το σκορ. Να μη το κουράζουμε. Η διάζευξη για την ερχόμενη Τετάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν μπορεί παρά να είναι η εξής μία. ‘Η τρία-μηδέν…ή αληθινό πρόστιμο!

Πηγή: SDNA

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X