Πώς να κρυφτείς απ’ την αλήθεια!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη σύσκεψη της ντροπής και όσα έρχονται για το μέλλον της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλα καλά, λοιπόν, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσοι είσαστε οργισμένοι και σε ένταση έπειτα από το θλιβερό σκηνικό που στήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από δέκα μέρες και οδήγησε στη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη της ΑΕΚ, μπορείτε πλέον να γυρίσετε πλευρό και να κοιμάστε ήσυχοι. Η ελληνική πολιτεία είναι πάλι εδώ, με πλείστες προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας, με διάθεση να τα λύσει όλα με πυγμή και αποφασιστικότητα.

Δυστυχώς, όπως είχα προβλέψει, όλη αυτή η ιστορία εξελίσσεται σε ένα τεράστιο φιάσκο. Είναι πολύ λυπηρό, ότι μπορεί το 2023 να υπάρχουν παράγοντες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμα και μία θλιβερή στιγμή για την ελληνική κοινωνία με τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Είχα εκφράσει την ανησυχία μου για την πραγματική αιτία και τους λόγους αυτής της σύσκεψης. Ούτε καν τόλμησαν

Μου φάνηκε αξιοπερίεργο πως ο κ. Τσέφεριν δεν έκανε τον κόπο να πεταχτεί μέχρι την Κροατία και να συγκαλέσει σύσκεψη με την εκεί κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα της βίας. Αν δεν κάνω λάθος, οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν εκείνοι που ταξίδεψαν όλα τα Βαλκάνια για να έρθουν στην Αθήνα και να κάνουν τη δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Προφανώς, στην Κροατία δεν είναι και πολύ εύκολα αυτή την εποχή να πας, γιατί ο Πρόεδρος της κροατικής Δημοκρατίας, αλλά και πολλά ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη, δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία ενσυναίσθηση γι’ αυτό που έχει συμβεί και το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί.

Θα πει βέβαια κάποιος: ποιος να τους οδηγήσει σε αυτή την διαδικασία, αφού από μόνοι τους δεν συγκινούνται; Εδώ υπήρξε ολόκληρη τοποθέτηση από τον Πρωθυπουργό και σε αυτήν είχε μόνο μία χλιαρή αναφορά στους δολοφόνους που φιλοξενούνται αυτή την ώρα στις ελληνικές φυλακές. Αντίθετα, για ακόμα μια φορά είδαμε ευχολόγια και προαναγγελία μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ και τον αρμόδιο Υπουργό να τονίζει χωρίς καμία αιδώ πως υπήρχε η πληροφορία στην αστυνομία και ευθύνονται οι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. Τη βρήκαμε τη ρίζα του κακού, να την ξεριζώσουμε για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Τι θα περίμενα

Αλλά εδώ θα πει κάποιος, ότι δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά για τα πρόσωπα που αιματοκύλισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια από κανέναν παράγοντα της σύσκεψης. Αν δεν κάνω συγκλονιστικό λάθος, με βάση τις μαρτυρίες από όσους έχουν συλληφθεί και κρατούνται αυτή την ώρα για συμμετοχή σε εγκληματική ενέργεια, τα πανό και τα γκράφιτι τα οποία αναρτώνται σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι εκείνοι που υποδέχθηκαν τους εγκληματίες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Κάποιοι τους φιλοξένησαν κιόλας και κάποιοι συμμετείχαν μαζί τους σε όλη αυτή τη δολοφονική ενέργεια.

Θα περίμενα αντί να υπήρχαν κούφιες προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας και παράλληλα τις κλασικές απόψεις – που κατά σατανική σύμπτωση συμπίπτουν ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό- για να αλλάξει η εκλογική διαδικασία στην ΕΠΟ, να γίνει επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα και άλλα πολλά και χιλιοειπωμένα, να υπάρξει αυτοκριτική ή ακόμα και να λεγόταν μία συγγνώμη απέναντι προς όλους αυτούς που έχουν τον πόνο σύντροφο εδώ και μέρες.

Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι υπάρχει η ιστορία με το τεθωρακισμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας συμφερόντων του κ. Αλαφούζου, στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος οπαδός του Ολυμπιακού, υπήρξε αυτή η σύμπραξη οπαδών Παναθηναϊκού και Ντιναμό Ζάγκρεμπ που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Τουλάχιστον, ελπίζω ο κ. Αλαφούζος, αφού βρέθηκε με τον κ. Μελισσανίδη και σε διάφορα φωτογραφικά ενσταντανέ φαίνεται να συνομιλούν, να τον ρώτησε πώς επέτρεψε στους παίκτες του να παίξουν με κορωνοϊό και να «κολλήσουν» τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και πως του «έκλεψε» το πρωτάθλημα όπως είχε καταγγείλει ραδιοφωνικά στο φινάλε της περσινής σεζόν. Οι δωσίλογοι κάνουν δουλίτσα Για τον Ολυμπιακό δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το ποιο θα ήταν το αφήγημα που θα ακολουθούσε σε αυτή τη συνάντηση. Ετσι κι αλλιώς για τα μάτια του κόσμου πήγαν και επιχείρησαν να πουν τις δικές τους ιστορίες και να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό περιβάλλον, πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, εμείς έχουμε να υποστούμε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα της ΑΕΚ, αλλά της ελληνικής κοινωνίας. Για όποιον δεν το καταλαβαίνει, για όποιον κρύβεται πίσω από χρώματα ομάδων και φτηνούς δεκάρικους προκειμένου να καλύψει απλά τον εαυτό του, είναι δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα το δούμε ξανά μπροστά μας. Και είναι δυστύχημα για το επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, πως ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει καλά καλά το αίμα του Μιχάλη υπάρχουν ορισμένοι δωσίλογοι που προσπαθούν να εμφανίσουν μία διαφορετική πραγματικότητα, την οποία δεν τολμούν να υποστηρίξουν ούτε οι συνήγοροι των Κροατών εγκληματιών. Πρόκριση και μεταγραφές για την ΑΕΚ

Σε άλλα νέα, η ΑΕΚ έθεσε γερές βάσεις πρόκρισης μετά τη νίκη της επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μέσα στην Κροατία. Εκτιμώ, ότι είναι στον απόλυτο έλεγχο της η ρεβάνς. Δεν θα σας πω τα τετριμμένα, πως όλα είναι ανοιχτά. Πιστεύω πως είναι πολύ μεγάλη η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και θεωρώ πως η ΑΕΚ, όχι απλά θα νικήσει, αλλά θα το κάνει με άνεση και θα περάσει στην επόμενη φάση με εμφατικό τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X