Μάρκο Μάριτς: «Τίποτα δεν τελείωσε – Λυπηθήκαμε τρομερά για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ»

Μάρκο Μάριτς: «Τίποτα δεν τελείωσε – Λυπηθήκαμε τρομερά για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μάρκο Μάριτς, μίλησε με επίκεντρο τον επαναληπτικό αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βαλίτσες για την Αθήνα φτιάχνουν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η πρωταθλήτρια Κροατίας προετοιμάζεται για τη δεύτερη πράξη των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ στο πλαίσιο του γ΄προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπορεί η Ένωση να απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης έπειτα από τη νίκη της (2-1) στο «Μάξιμιρ» στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο η Ντιναμό δεν έρχεται για…τουρισμό στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του κλαμπ, Μάρκο Μάριτς, μιλώντας αποκλειστικά στο SDNA, εκθείασε τις ομορφιές της ελληνικής πρωτεύουσας και γενικότερα της χώρας μας, ωστόσο υποστήριξε πως η υπόθεση της πρόκρισης παραμένει ανοιχτή παρά το προβάδισμα της ΑΕΚ.

Συγχρόνως δεν παρέλειψε να καταδικάσει και να εκφράσει την βαθιά λύπη του για τα προ ημερών θλιβερά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ που προκάλεσαν τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού των «κιτρινόμαυρων», Μιχάλη Κατσούρη.

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε πως ο Μάριτς τα χρόνια της ποδοσφαιρικής καριέρας του έπαιξε και στην Ελλάδα με τις φανέλες δύο ελληνικών ομάδων

Ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2005 για λογαριασμό του Αιγάλεω κι ενώ νωρίτερα έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάρκο Μάριτς: «Τίποτα δεν τελείωσε – Λυπηθήκαμε τρομερά για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ»

Έπειτα από δύο χρόνια θητείας στο «Σίτυ» (44 παιχνίδια – 1 γκολ) το καλοκαίρι του 2007 έστριψε το τιμόνι προς την Γαλλία και συνέχισε την καριέρα του στη Λιλ.

Τον Γενάρη του 2010 επέστρεψε επί ελληνικού εδάφους (έχοντας μείνει ελεύθερος από την Λιλ) και υπέγραψε συμβόλαιο στην Ξάνθη.

Προϊόντος του χρόνου δεν μακροημέρευσε στην ομάδα της Θράκης κι έπειτα από μόλις 4 συμμετοχές αποχώρησε το καλοκαίρι του ΄10.

«Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι»

«Στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κι αυτό δεδομένου πως επρόκειτο για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, εν αντιθέσει με εμάς που είχαμε παίξει περισσότερα ματς.

Στο α΄ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και πετύχαμε ένα γκολ. Στο β΄ημίχρονο ο προπονητής της ΑΕΚ έπαιξε πιο επιθετικά, μας δημιούργησε προβλήματα και δεχτήκαμε δύο γκολ.

Δυστυχώς για εμάς ο Μπατούρινα ήταν άρρωστος, δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα κι όταν μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι ήταν φανερά επηρεασμένος και δεν ήταν εύκολο να παίξει σύμφωνα με τις μεγάλες δυνατότητές του…» τόνισε αρχικά ο Μάρκο Μάριτς και πρόσθεσε σχετικά με τον αγώνα που έρχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια:

Μάρκο Μάριτς: «Τίποτα δεν τελείωσε – Λυπηθήκαμε τρομερά για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ»

«Η νίκη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ σίγουρα τις προσφέρει αβαντάζ για την πρόκριση, τίποτα όμως δεν τελείωσε.

Ακολουθεί ένα δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα κι όλα μπορούν να συμβούν. Η Ντιναμό θα παίξει για να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα έλεγα πως οι πιθανότητες είναι 60-40 % υπέρ της ΑΕΚ από την στιγμή που έπαψε να μετράει το εκτός έδρας γκολ όπως συνέβαινε πιο παλιά.

Σίγουρα μας περιμένει μια δύσκολη βραδιά σε μια δύσκολη έδρα, λόγω της καυτής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι φίλοι της ΑΕΚ. Και η ΑΕΚ όμως θα έχει πίεση παρά τη νίκη της στο πρώτο ματς.

Κι εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά κατά τη διάρκεια του ματς για την ΑΕΚ, τα πόδια των παικτών της θα βαρύνουν ακόμα περισσότερο».

«Ποιοτικοί παίκτες Γκαρσία και Μουκουντί»

– Για τους παίκτες της ΑΕΚ που του άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ:

«Μου άρεσαν πολύ ο Γκαρσία και ο Μουκουντί. Ποιοτικοί παίκτες και οι δύο με σπουδαίες ικανότητες.

Μάρκο Μάριτς: «Τίποτα δεν τελείωσε – Λυπηθήκαμε τρομερά για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ»

Για τον Γκαρσία γνωρίζω το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε η Λανς για την απόκτησή του, ενώ τον Μουκουντί τον θυμάμαι από τότε που έπαιζε στην Σεντ Ετιέν.

– Για τις διαφορές των δύο κλαμπ:

«Η ΑΕΚ διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο που της προσφέρει μεγάλα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων και τους χορηγούς. Τα δικά μας έσοδα προέρχονται κυρίως από την πορεία μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών μας.

Η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο βάρος στο ρόστερ της συγκριτικά με την Ντιναμό. Εμείς έχουμε 11-12 πολύ καλούς παίκτες και οι υπόλοιποι είναι κυρίως νεαροί στους οποίους ποντάρουμε πολλά για το μέλλον».

«Τρομερή λύπη μας προκάλεσε ο θάνατος του οπαδού της ΑΕΚ»

– Για τα θλιβερά επεισόδια στην Αθήνα που προκάλεσαν τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ όμορφο άθλημα που πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδέψεις σε διάφορες χώρες. Η Αθήνα και γενικότερα η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, όπου μπορεί κανείς να περάσει απίστευτα, να επισκεφτεί όμορφα μέρη, να γευτεί την καταπληκτική ελληνική κουζίνα και όχι για να κάνει φασαρίες και επεισόδια.

Μάρκο Μάριτς: «Τίποτα δεν τελείωσε – Λυπηθήκαμε τρομερά για τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ»

Τα επεισόδια και ο θάνατος του οπαδού της ΑΕΚ είναι θλιβερά γεγονότα που δεν μπορούν να έχουν καμία απολύτως σχέση με το ποδόσφαιρο και δημιούργησαν τρομερή λύπη και στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X