Μιχάλη για ΣΕΝΑ αυτή η ΑΕΚαρα!

Μιχάλη για ΣΕΝΑ αυτή η ΑΕΚαρα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ μέσα στο άντρο των Ναζιστών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ κέρδισε 1-2 και έκανε αυτό που ΕΠΡΕΠΕ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με μία αντρίκεια και επική εμφάνιση κέρδισε 1-2 στο Ζάγκρεμπ και το Σάββατο περιμένει στην… καυτή Νέα Φιλαδέλφεια για να «τελειώσει» την Ντινάμο και να περάσει στα πλέι οφ του Champions League.

Και έκανε αυτό που είπε ο Ματίας Αλμέιδα: Επαιξε για τη μνήμη του Μιχάλη και την Ιστορία της ΑΕΚ κόντρα στους Ναζιστές!

Η Ένωση έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και… ισοφάρισε την πολύ μέτρια εικόνα της στο α’ 45λεπτο, ενώ στο τέλος πήρε το διπλό με τον Γαλανόπουλο!

Η έλλειψη ρυθμού της έκανε κακό στο πρώτο 45λεπτο και τα κενά σε άμυνα και άξονα, έδωσαν δικαιώματα με την Ντινάμο να σκοράρει στο 39′ με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μπούλατ. Στην επανάληψη με κορυφαίο τον Τσούμπερ και τον Γιόνσον και κέρβερο τον Στάνκοβιτς η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 59′ και στο 90′ ο Γαλανόπουλος… καθάρισε τους Κροάτες με ένα τρομερό γκολ!

Η ρεβάνς το Σάββατο στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 21:45 σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με ένα σκοπό. Την πρόκριση κόντρα στους Ναζιστές της Ντινάμο!

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε το ματς στο Ζάγκρεμπ με μία έκπληξη, τον Σιντιμπέ αντί του Ρότα. Κάτω από την εστία ήταν ο Στάνκοβιτς, με τους Μουκουντί και Βίντα στο κέντρο της άμυνας και τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ στα άκρα της. Ο Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στον άξονα με τους Ελίασον και Πινέδα στις πτέρυγες και τον Τσούμπερ πίσω από τον φορ Λιβάι Γκαρσία.

Στα 24 δευτερόλεπτα ο Μπουλάτ σούταρε δυνατά και τεχνικά, ο Στάνκοβιτς έπεσε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ για την πρώτη απειλή της Ντιναμό. Είχε ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά με την Ντιναμό να προσπαθεί να πιέσει την Ένωση που έψαχνε ψυχραιμία και κατοχή μπάλας στο παιχνίδι της. Η ΑΕΚ προσπάθησε με την σειρά της και αυτή σταδιακά να κρατήσει μπάλα και να κάνει το παιχνίδι της, όπως βέβαια και να πιέσει ψηλά, αλλά δίχως μεγάλη επιτυχία στο ξεκίνημα. Στο 15’ ήρθε και η πρώτη σημαντική φάση για την Ντιναμό. Πάτησε περιοχή ο Λιούμπιτσιτς, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε πρώτο χρόνο και ο Μουκουντί σε δεύτερο σε μία φάση που απειλήθηκε σοβαρά η ΑΕΚ, αλλά απάντησε αμέσως! Τρομερό transition από την «Ένωση», ο Πινέδα έσπασε κάθετα στον Τσούμπερ, εκείνος ψύχραιμα είδε το ανέβασμα του Γκαρσία στην απέναντι γωνία της μικρής περιοχής και του πέρασε υπέροχα την μπάλα, αλλά ο Λιβάκοβιτς έβαλε «στοπ» στον Λιβάι διώχνοντας σε ακόμα ένα κόρνερ. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν θάρρος από αυτή την φάση και έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ζημιά, καθότι είχαν την μεγαλύτερη φάση του ματς στο ξεκίνημα. Ο Λιούμπιτς δημιουργούσε θέματα στον άξονα της ΑΕΚ με τα ανεβάσματα του, και στο 20’ είχαμε σουτ του Πέτκοβιτς εκτός περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Η Ένωση είχε κενά απουσία ρυθμού και στην άμυνα, κυρίως δεξιά, αλλά και στον άξονα, αλλά χτυπούσε συνεχώς με κόντρα επιθέσεις και αποτελεσματικό transition. Στο 25’ είχαμε μία πολύ σημαντική ευκαιρία για την γηπεδούχο ομάδα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στον Χατζισαφί, ο Ριστόφσκι σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, αλλά βρήκε τον Μιχαϊλιτσένκο που έπεσε στο έδαφος και έτσι η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή αφού η μπάλα πήγαινε στην εστία! Η Ένωση είχε προβλήματα αμυντικά, αλλά ο Στάνκοβιτς στο 32’ κράτησε πάλι όρθια την ομάδα του. Ο Σπίκιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας δεξιά της περιοχής, έκανε ένα διαγώνιο σουτ. Ο Στάνκοβιτς έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ η μπάλα είχε βρει και στον Μουκουντί. Και στο 39’ η Ντιναμό, ενώ η ΑΕΚ είχε βρει τον τρόπο να ισορροπήσει, σκόραρε με ένα ψυχρό γκολ. Ο Μπουλάτ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, έστειλε την μπάλα σε σημείο που δεν μπορούσε να φτάσει ο Στάνκοβιτς και έκανε το 1-0.

Το γκολ έριξε την ΑΕΚ ψυχολογικά και οι Κροάτες πίεσαν περισσότερο για να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ. Και στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου βρήκαν ακόμη μία μεγάλη φάση. Ο Ελίασον προσπάθησε να μαρκάρει τον Σπίκιτς σε ρόλο δεξιού μπακ, όμως γλίστρησε. Ο αντίπαλός του έπιασε διαγώνιο σουτ ενώπιον του Στάνκοβιτς, ο οποίος έκανε τεράστια επέμβαση και κράτησε το 1-0 για να λήξει έτσι το ημίχρονο στο Ζάγκρεμπ.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για τους Κροάτες. Ο Εμρέλι στη θέση του Σπίκιτς για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τον προπονητή της να ψάχνει φρεσκάδα στην επίθεση. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και πήρε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε απειλές προς την αντίπαλη εστία. Στο 55’ ο Άμραμπατ πήρε την θέση του μέτριου Ελίασον, την ώρα που η Ένωση είχε κερδίσει ένα φάουλ σε εξαιρετική θέση. Αλλά δύο φορές ο Σιντιμπέ δεν κατάφερε να απειλήσει τον Λιβάκοβιτς στην εστία του. Η ΑΕΚ τελικά αξιοποίησε την υπεροχή της στο χορτάρι και ισοφάρισε πριν τη μία ώρα αγώνα. Από πίεση ψηλά και κλέψιμο του Γιόνσον, ο Σιμάνσκι έδωσε στον Λιβάι, αυτός στον Τσούμπερ που έκανε προσποίηση και καλές επαφές μέσα στην περιοχή και με υπέροχη πλασέ έκανε το 1-1.

Η Ντινάμο πάντως αντέδρασε αμέσως μετά το γκολ της ΑΕΚ που έδειχνε να έχει μείνει στα πανηγύρια. Στο 62’ η γηπεδούχος ομάδα έτρεξε στην αντεπίθεση, ο Μπούλατ σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Στάνκοβιτς έδιωξε με το χέρι σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο. Το επόμενο λεπτό ο Σιμάνσκι έσωσε πάνω στην γραμμή την μπάλα, αλλά ήταν οφσάιντ η φάση και στο 64’ η Ντινάμο είχε δοκάρι, από γύρισμα από τα δεξιά, ο Εμρέλι πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στην οριζόντια δοκάρι και άουτ. Στο 67’ ο Γιόνσον εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ βγήκε για να μπει στην θέση του ο Γαλανόπουλος, στη δεύτερη κίνηση του Αλμέιδα. Στο 68’ ο Σιντιμπέ έπεσε στην περιοχή, με τον Μιχαϊλιτσένκο να έχει βάλει το πόδι του και να υπάρχει επαφή. Η φάση τσεκαρίστηκε στο VAR, αλλά δόθηκε συνέχεια στο παιχνίδι, χωρίς παράβαση. Η ΑΕΚ είχε πάρει ρυθμό και θάρρος, με τον Μπίσκαν να κάνει δύο αλλαγές για να αλλάξει τα δεδομένα. Οι Μπατούρινα και Σούσιτς αντί των Ιβανούσετς και Μπούλατ. Να σημειωθεί ότι ο Ιβανούσετς βγήκε κουτσαίνοντας…

Στο 73’ ο Γαλανόπουλος έβγαλε την μπαλιά στον Πινέδα, στην πλάτη της άμυνας της Ντίναμο, σκόραρε, όμως ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε. Στο 81’ ο Ορμπελίν Πινέδα δοκίμασε από μακριά το πόδι του, όμως αστόχησε αρκετά, ενώ στο 84’ ο Αλμέιδα έβαλε Μάνταλο-Αραούχο-Πισάρο αντί Πινέδα-Σιμάνσκι-Τσούμπερ. Στο επόμενο λεπτό από κομπίνα ο Λιβάι Γκαρσία απείλησε τον Λιβάκοβιτς που μπλόκαρε. Και στο 90’ έκανε η ΑΕΚ την ανατροπή! Ο Αραούχο κράτησε στα δεδιά της περιοχής, τροφοδότησε τον Πισάρο, ο οποίος γύρισε στον Γαλανόπουλος, που σκόραρε με σουτ. Μάλιστα ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο αφιερώνοντας το γκολ στην μνήμη του Μιχάλη.

Στο 93′ η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία με τον Άμραμπατ να βγαίνει στον κενό χώρο και να βρίσκει τελική, αλλά ο Λιιβάκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ! Δύο λεπτά μετά νέα ευκαιρία με τον Βίντα να παίρνει την κεφαλιά από κοντά και με τον Λιβάκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ! Αμέσως μετά απείλησε ξανά η ΑΕΚ, με τον Λιβάκοβιτς να σταματάει ξανά τον Βίντα!

Και με τρεις φάσεις για γκολ τελείωσε το ματς για την ΑΕΚ με 1-2 και την Ένωση να κάνει αυτό που πρέπει στη μνήμη του Μιχάλη…

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ 1-2

Γκολ:

  • 39’ Μπούλατ φάουλ 1-0
  • 59’ Τσούμπερ σουτ 1-1
  • 90’ Γαλανόπουλος σουτ 1-2

Κίτρινες: 55’ Ιβάνουσετς – 57’ Χατζισαφί, 93′ Μάνταλος

Κόκκινες: –

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ (71′ Σούσιτς), Μίσιτς (84′ Κανέκο), Σπίκιτς (46′ Εμρέλι), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς (71′ Μπατουρίνα), Πέτκοβιτς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83′ Μάνταλος, Γιόνσον (66′ Γαλανόπουλος), Ελίασον, Πινέδα (83′ Πιζάρο), Τσούμπερ (84′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία

O MVP του Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ

Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν ο άνθρωπος που και στο α’ ημίχρονο και πολύ περισσότερο στο β’, πήρε την ΑΕΚ επιθετικά στις πλάτες του. Δημιούργησε, ήταν πονοκέφαλος για όλη την άμυνα της Ντινάμο και ισοφάρισε με μία τρομερή ενέργεια αντίστοιχη της σπουδαίας κλάσης του.

To κλειδί του Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ

Το ζήτημα ήταν να μπει η ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο διαφορετική. Και το έκανε. Έστω και αν χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να κερδίσει. Και το έκανε. Έτσι κέρδισε, διότι ήταν η γνωστή ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο.

Τα γκολ του Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ




Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X