Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε το δικό του κομμάτι και πλέον το μπαλάκι είναι στα χέρια του κόσμου της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε το δικό του κομμάτι και πλέον το μπαλάκι είναι στα χέρια του κόσμου της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον Αγγελόπουλο, τα παραμύθια που ακούγονται και την ψυχραιμία που πρέπει να έχει ο κόσμος της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει πάρει φόρα και ανακοινώνει την μια μεταγραφή μετά την άλλη, κλείνοντας ουσιαστικά το ρόστερ. Μετά και την επίσημη απόκτηση του Τίλμαν, μένει η ανακοίνωση του επίσης κλεισμένου Ραντλ, για να ολοκληρωθούν οι κινήσεις στους ξένους. Η Ένωση έχει φτιάξει, τουλάχιστον στα χαρτιά, ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν.

Φυσικά, όπως πολλές φορές λέμε, οι καλοί παίκτες δεν σου εξασφαλίζουν μια καλή ομάδα, αλλά το να υπάρχει ποιότητα σίγουρα διευκολύνει την κατάσταση. Η φετινή ΑΕΚ λοιπόν, θα έχει μεγάλη επιθετική ποιότητα, παίκτες που μπορούν μόνοι τους να πάρουν έναν αγώνα στην βραδιά τους και η ομάδα να προκαλέσει ζημιές εκεί που δεν το περιμένει κάποιος, αν 2-3 από τους καλούς παίκτης της, βρεθούν σε καλή κατάσταση το ίδιο βράδυ.

Από πλευράς χαρακτηριστικών είναι ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, που έχει παίκτες για όλες τις καταστάσεις και όλα τα είδη επίθεσης, κάτι που θα αναλύσουμε σε επόμενα μπλογκ. Μένει μια κίνηση για έναν ακόμα Έλληνα που θα ολοκληρώσει την εξάδα και θα είναι ο 13ος στην Ευρώπη. Από την ΑΕΚ ψάχνουν έναν παίκτη που θα είναι εντελώς συμπληρωματικός, θα βοηθάει στις προπονήσεις και θα είναι ο 12ος παίκτης στην Basket League, χωρίς πολλές αξιώσεις για χρόνο συμμετοχής.

Με τους επτά ξένους θα μπορεί ο προπονητής να εναλλάσσει, είτε στην περιφέρεια, είτε στην ρακέτα τους παίκτες, ανάλογα με τα δυνατά ή αδύνατα σημεία του αντιπάλου, ώστε να υπάρχει ισορροπία. Με αυτά βέβαια που έχουμε δει στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, μακάρι να έχει ο προπονητής την επιλογή ανάμεσα σε 7 υγιείς παίκτες, καθώς πέρσι με τους τραυματισμούς, σχεδόν ποτέ δεν μπόρεσε να επιλέξει. Η αλλαγή του κανονισμού που θα επιτρέπει και δήλωση των επτά ξένων στα πλέι-οφ βοηθάει ακόμα περισσότερο, ώστε να υπάρχει ασφάλεια σε περίπτωση απουσίας.

Φτάνουν τα παραμύθια

Ο Διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, αναγκάστηκε να κάνει μια ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα για να απαντήσει στις φήμες που θέλουν κάποιον να έχει μπει στην ΑΕΚ και να κάνει τις σπουδαίες αυτές μεταγραφές. Ο Γιώργος Νικολάου ήταν ξεκάθαρος και αρκετά ευγενικός θα έλεγα, σε σχέση με τις τρομερές παπάτζες που κυκλοφορούν από δήθεν γνώστες που έχουν και προσωπικές πληροφορίες. Για να το τελειώνουμε λοιπόν και να μην υπάρχουν παρερμηνείες. Ο Μάκης Αγγελόπουλος, με τα καλά του και τα στραβά του εδώ και χρόνια είναι ο μόνος χρηματοδότης της ΑΕΚ και μόνος του συνεχίζει. Απορεί πολύς κόσμος πώς η ΑΕΚ έκανε τέτοιες μεταγραφές και λέει δεν μπορεί, κάποιος κρύβεται από πίσω.

Να θυμίσουμε λοιπόν εδώ, ότι ο Αγγελόπουλος έχει φέρει στην ΑΕΚ Λάνγκφορντ, Ματσιούλις, Μενσά-Μπονσού, Σλότερ, Λοτζέσκι, Ρέι, Μέικον, Ανγκόλα, Σαντ-Ρος και πάει λέγοντας. Ο άνθρωπος λοιπόν που έφερε αυτούς τους παίκτες, με την λογική κάποιων δεν μπορεί να φέρει Ραντλ, Τίλμαν, Κουζμίνσκας, Χολ, Καγκενμπέλε, Μάκλεμορ και ΜακΡέι. Να είμαστε σοβαροί λοιπόν. Δεν γίνεται στα κακώς κείμενα και όταν «σκάνε» τα μπαν να κάνουμε κριτική στον Αγγελόπουλο και όταν βλέπουμε καλές μεταγραφές να λέμε ότι κάποιος άλλος τις έκανε. Είτε η επιτυχία είτε η αποτυχία της φετινής ΑΕΚ θα είναι αποκλειστικά έργο Αγγελόπουλου, για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, από την μεριά του έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί και στα 100 χρόνια της ομάδας, έφτιαξε μια ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να πετύχει ωραία πράγματα. Πήρε σπουδαίο προπονητή, πήρε παίκτες που εκ πρώτης όψεως δείχνουν καλοί, οπότε μένει να δούμε την χημεία που θα έχουν μεταξύ τους, οπότε έκανε το δικό του κομμάτι.

Πλέον τα μπαλάκι, πάει στην πλευρά του κόσμου. Ο κόσμος είναι αυτός που θα απογειώσει αυτήν την προσπάθεια και θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πώς θα γίνει αυτό; Με την αγορά διαρκείας αλλά και απλών εισιτηρίων στα ματς του πρωταθλήματος. Φαινόμενα όπως το περσινό, που στον αγώνα με το Περιστέρι έκοψε 94 εισιτήρια, καλό θα είναι να μην υπάρξουν φέτος. Τα διαρκείας που θα έχουν δικαίωμα παρουσίας και στην Ευρώπη θα είναι περίπου 1600-1700 και πρέπει να πουληθούν όλα. Μόνο τότε θα μπορούμε να λέμε ότι ομάδα και κόσμος είναι ένα και πάμε για καλύτερες μέρες.

Ψυχραιμία και προσγείωση

Ένα άλλο πράγμα που βλέπω τελευταίες μέρες λόγω του ενθουσιασμού του κόσμου για τις μεταγραφές, είναι η υπεραισιοδοξία. Εκφράσεις τύπου «κλειδώσαμε την τρίτη θέση», «πάμε για Φάιναλ-4 στο BCL», «να χτυπήσουμε τους αιώνιους», δεν συνάδουν με μια ομάδα που θα δημιουργηθεί από το μηδέν. Θυμίζω ότι η ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια απέχει όχι από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, αλλά από την τετράδα αφού βγαίνει 6η στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση θα πρέπει πρώτα να βάλει τα κομμάτια στην σωστή σειρά, να γίνει ομάδα, να αποκτήσει χημεία, να παίξει το μπάσκετ του προπονητή και μετά να συζητήσουμε για τους στόχους που θα πρέπει να έχει, πάντα όμως βήμα-βήμα. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό, αλλά καλό είναι να υπάρχει ψυχραιμία και λογική. Η ΑΕΚ θα πρέπει πρώτα να περάσει τον Προμηθέα, το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ που ήταν από πάνω της πέρσι και μετά να κοιτάξει του αιώνιους. Όλοι βλέπουμε ότι αυτή η ομάδα έχει τα φόντα να το κάνει, αλλά από την θεωρία στην πράξη, υπάρχει απόσταση. Ψυχραιμία λοιπόν και μακάρι να πάνε όλα όπως τα έχει σχεδιάσει ο προπονητής και οι άνθρωποι της ομάδας για να δούμε ωραία πράγματα μέσα στην σεζόν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X