Έτσι απαντά η ΑΕΚ, η αγέλη του Αλμέιδα θα αναλάβει δράση

Έτσι απαντά η ΑΕΚ, η αγέλη του Αλμέιδα θα αναλάβει δράση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την επίσημη πρεμιέρα της ΑΕΚ στο βαρύ κλίμα του Ζάγκρεμπ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το φιλοσόφησα. Εδώ και μέρες κάθε κουβέντα για την ΑΕΚ, περιλαμβάνει δίπλα της θλίψη, οδύνη, οργή, προβληματισμό, απογοήτευση. Τώρα, αυτό θα αλλάξει. Τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο, θα μπει ξανά στη ζωή μας το υπέροχο συναίσθημα να βλέπεις ποδόσφαιρο. Να βλέπεις τα παιδιά με τα κίτρινα και τα μαύρα, να αντικρίζεις την αγέλη του «Πελάδο», τους νταμπλούχους της Ενωσης. Αρχικά στην ευρωπαϊκή στόχευση τους και στη συνέχεια στα υπόλοιπα.

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγούμε από αυτό το τέλμα. Οσο και εάν κυριαρχεί η οργή, ειδικά από τη στιγμή που εμφανίζονται ομαδόν εντός κι εκτός Ελλάδας προκλητικές αναφορές που συνιστούν ύβρι προς τον αδικοχαμένο Μιχάλη, δεν μπορεί να γίνουμε ένα. Δεν μπορεί να κυριαρχήσει η επιθυμία για εκδίκηση. Η ΑΕΚ, ο οργανισμός της ΑΕΚ, πρέπει να απαντήσει με τον τρόπο που εκείνη ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα. Με τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την αγωνιστικότητα της.

Η ΑΕΚ μιλά με την ιστορία της

Εστω και εάν έχει μεσολαβήσει ένας αιώνας από την ίδρυση της ΑΕΚ και κάποιοι ενδεχομένως να μην πιστεύουν στις ρίζες, στα δικά μου μάτια τα πράγματα είναι δεδομένα. Η ΑΕΚ είναι ένας οργανισμός που γεννήθηκε μέσα από την καταστροφή και την οδύνη, για να διατηρήσει ζωντανές τις μνήμες. Να ενώσει κόσμους, γενιές, πολιτισμούς. Να μιλήσει με την ιστορία της. Στα χρόνια, άλλαξαν πολλά, αλλά κάποιες αρχές έμειναν απαράλλαχτες.

Η ΑΕΚ «μιλά» μέσα από αυτά. Ο κόσμος της έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές, πως διαφέρει από το σορό. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που νίκησε τον πόλεμο το 1999. Αν στη συνέχεια οι Παρτιζάνοι λησμόνησαν και ταυτίστηκαν με εγκληματικές συμπεριφορές, η ΑΕΚ δεν ευθύνεται. Την ίδια αντιμετώπιση πρέπει να έχει και τώρα. Αντιλαμβάνομαι πως σε πολλούς φαίνεται αδιανόητο την ώρα που βράζει το αίμα, κυρίως με τη σκύλευση που επιχειρούν διάφορα ανθρωπάκια, αλλά πρέπει να γίνει. Στο τέλος, νικά αυτός που έχει ήθος.

Η μεγάλη τύχη της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα έδωσε στίγμα από το πρωί της Δευτέρας. «Eίμαι 30 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη λύπη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του». Για ακόμα μια φορά, συνειδητοποιείς πόσο τυχερή είναι η ΑΕΚ που έχει αυτόν τον αρχηγό σε αυτήν την ιστορική συγκυρία.

Ετσι, λοιπόν, το βράδυ της Τρίτης όλη η ΑΕΚ θα συνασπιστεί γύρω του. Με τον Αλμέιδα, τον Λιβάι, τον Σιμάνσκι, τον Βίντα, τον Μουκουντί, τον Πινέδαρο και τα άλλα παιδιά. Θα μπουν μέσα με την ψυχή τους, την κλάση τους και θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη. Αυτή θα είναι νίκη και όχι οι αλητείες που αναγράφονται πλέον και σε αθηναϊκούς τοίχους. Η ΑΕΚ θα τους δείξει μέσα στο γήπεδο, πως θα πρέπει να γυρίσουν στο καβούκι τους και να μη βγουν ξανά από εκεί.

Ηθελαν να χαλάσουν τη γιορτή

Η αγωνιστική συγκέντρωση δεν σημαίνει πως κανείς μπορεί να ξεχάσει και να μη βλέπει όσα συμβαίνουν. Κάθε μέρα, η πρωτοφανής ανικανότητα και οι δωσίλογοι που εμφανίζονται από κάθε πλευρά, σε αφήνουν άναυδο. Κανείς δεν κατανοεί, πως οι υπεύθυνοι τη ΕΛ.ΑΣ δεν επιχείρησαν παρέμβαση και καθυστέρησαν χαρακτηριστικά από την στιγμή που ξεκίνησε η σφαγή από πλευράς Κροατών και Ελλήνων συνεργών τους.

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X