Στα ημιτελικά στο Μεξικό ο Τσιτσιπάς! (VIDEO)

Στα ημιτελικά στο Μεξικό ο Τσιτσιπάς! (VIDEO)

O Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο δεύτερο, όμως γύρισε το ματς και άρπαξε το εισιτήριο για τα ημιτελικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες και μετά από σκληρή μάχη σχεδόν τριών ωρών, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας λύγισε τον 27χρονο Χιλιανό (Νο.28) με 6-7(6), 7-6(4), 6-2 και θα περιμένει αύριο (5/8, 07.30) στην τετράδα του Mifel Tennis Open τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Μπόρνα Τσόριτς και τον Ίλια Ιβάσκα.

Ο Στέφανος πέταξε ευκαιρίες στα δύο πρώτα σετ και ενδεχομένως να ακολούθησε και λανθασμένη τακτική, όμως έμεινε όρθιος στο τάι μπρέικ του δεύτερου και καθάρισε επιβλητικά το ματς στο τρίτο, όπου ο αντίπαλός του έμεινε ξεκάθαρα από δυνάμεις. Πολύ πιο ανθεκτικός ο Τσιτσιπάς…

Μπορεί να είναι τουρνουά της κατηγορίας ATP 250, ωστόσο ένας τίτλος θα ανέβαζε κατακόρυφα την ψυχολογία του Στέφανου εν όψει US Open, αλλά και των προσεχών Masters. Eίναι, άλλωστε, κάτι που του λείπει τη φετινή σεζόν και, μάλιστα, αν καταφέρει και σηκώσει το τρόπαιο θα σκαρφαλώσει στο Top 4 κόσμου.

Ο 25χρονος τενίστας έχασε ένα δικό του πρώτο σετ και θα μπορούσε να χάσει και το ματς! Καταρχάς, δεν μπόρεσε να εδραιώσει το προβάδισμα με μπρέικ που πήρε στο τέταρτο γκέιμ (το 3-1 έγινε 3-2), αλλά τα χειρότερα ήρθαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στεφ είχε τριπλό σετ πόιντ στο 6-3, όμως άφησε τον Τζάρι να κάνει το παιχνίδι του, να εκτελέσει με το ισχυρό forehand του και με πέντε σερί χαμένους πόντους το πρώτο σετ πήγε στον τενίστα από το Σαντιάγο!

Ο Τσιτσιπάς έχασε ευκαιρίες και στο δεύτερο σετ, με κορυφαία αυτή στο πρώτο γκέιμ, όταν στο μπρέικ πόιντ του δεν μπόρεσε να βγάλει επιστροφή σε φαινομενικά όχι και τόσο δύσκολο δεύτερο σερβίς. Και αυτό το σετ κρίθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όμως αυτή τη φορά ο Στέφανος ήταν πιο αποτελεσματικός και μπόρεσε να φέρει το ματς στα ίσα.

Φαινόταν πλέον ότι είχε το πάνω χέρι, αφού είχε αρχίσει να «τρέχει» περισσότερο τον σαφώς πιο δυσκίνητο αντίπαλό του, που άρχισε να μένει από ενέργεια επηρεασμένος και από την ανυπόφορη ζέστη. Πήρε κεφάλι με 3-1 και ήταν πια ξεκάθαρο ότι δύσκολο θα… άλλαζε κατεύθυνση το ματς.

Πράγματι, ο Στεφ το τελείωσε στο 5-2, όπου πίεσε τον Τζάρι στο σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε το πρώτο ματς πόιντ του. Ο αγώνας τελείωσε στη 01.03 τοπική ώρα, με τους Μπόρνα Τσόριτς και Ίλια Ιβάσκα να είναι στην αναμονή!

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X