Παναθηναϊκός: Αγοράζει από την Τρουά τον Πάλμερ Μπράουν

Παναθηναϊκός: Αγοράζει από την Τρουά τον Πάλμερ Μπράουν
Photo Credits: INTIME

Ο Παναθηναϊκός κλείνει την τετράδα των στόπερ με τον Πάλμερ Μπράουν, τον οποίο αγοράζει από την Τρουά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Κλείνει» τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών ο Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA οι πράσινοι ξεχώρισαν και κάνουν δικό τους τον Έρικ Πάλμερ Μπράουν.

Ο διεθνής στόπερ απ’ τις ΗΠΑ είναι 26 ετών, ανήκει στη γαλλική Τρουά κι έχει συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμη.

Όμως ο υποβιβασμός των Γάλλων, άνοιξε διάπλατα το δρόμο της φυγής του, με τον ίδιο να μην επιθυμεί να την ακολουθήσει στη δεύτερη κατηγορία, στοιχείο που εκμεταλλεύονται οι Πράσινοι για να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους δαπανώντας ποσό ανώτερο του 1 εκατ. ευρώ για την αγορά του.

Βλέπει τον κόσμο απ’ τα 1.86 εκατοστά, είναι αρκετά αθλητικός και αλτικός, με την ταχύτητα και το τάιμινγκ στο τάκλιν να ξεχωρίζουν στα θετικά του, ενώ μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός στόπερ, καθώς χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια αν και δεξιοπόδαρος.

Στοιχεία που ξεχώρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναζητούσε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για το κέντρο της πράσινης άμυνας προκειμένου να συμπληρώσει τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Γεντβάι.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο στη Λιγκ 1 είχε γεμάτη σεζόν. Έπαιξε σε 38 αναμετρήσεις στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν βασικός δεξιός στόπερ, με συνολικά 3.192 λεπτά..

Ο εντοπισμός από την Πόρτο και την Μάντσεστερ Σίτι

Ο 26χρονος στόπερ έχει στο βιογραφικό του τον τίτλο ενός από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ της χώρας του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κοτζάμ Μάντσεστερ Σίτι έδωσε «μάχη» για να τον αποκτήσει.

Σε ηλικία 20 ετών υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 χρόνων ως προϊόν της ίδιας δεξαμενής με τους Κρίστιαν Πούλισιτς και ΝτεΑντρε Γέντλιν (U.S. Soccer Development Academy), με τη Σίτι μάλιστα να κοντράρει τη Γιουβέντους, τον Αγιαξ, την Παρί Σεν Ζερμέν και την Αϊντχόφεν για να τον κάνει δικό της.

Εκείνη την περίοδο ο Πάλμερ Μπράουν ήταν αρχηγός στην Κ20 της USA. Επαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έβγαλε μάτια κι αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης 2017 CONCACAF Championship και μέλος της καλύτερης ενδεκάδας.

Μάλλον φυσιολογικά οι σκάουτερ έκαναν παρέλαση, με τους «πολίτες» να αποσπούν την υπογραφή του λίγους μήνες αργότερα.

Στη Σίτι δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Δινόταν κάθε χρόνο δανεικός. Το γεγονός πως είχε επιλεγεί από το δίκτυο σκάουτινγκ της κατόχου του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτριας Αγγλίας, με το πράσινο φως του Πεπ Γκουαρδιόλα, φανερώνει ότι τα χαρακτηριστικά του έδειχναν προοπτική για να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Πάλμερ Μπράουν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών στην Κάνσας Σίτι κι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της που έπαιξε στο MLS. Εμεινε εκεί για 2,5 σεζόν ενώ ταυτόχρονα πήγαινε στο high school.

Η Γιουβέντους έκανε επίσημη πρόταση ύψους 1 εκατ. δολαρίων στο Κάνσας για να τον αποκτήσει αλλά οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να τον δώσουν κι έτσι ο ίδιος περίμενε να τελειώσει το συμβόλαιό του προκειμένου να ανοίξει τα φτερά του για την Ευρώπη.

Επέλεξε την Πόρτο που τον έντυσε στα κυανόλευκα πριν ακόμα κλείσει τα 19 χρόνια και τον χρησιμοποίησε στην Κ19 και τη Β’ ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2018 αποχώρησε από τους «δράκους» και μετακόμισε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι, υπογράφοντας μαζί της συμβόλαιο 4,5 ετών.

Οι «πολίτες» τον έδωσαν δανεικό αρχικά στη Βέλγικη Κορτράικ (9 ματς), κατόπιν την Μπρέντα (18 ματς με 1 γκολ) και εν συνεχεία, το 2019, στην Αούστρια Βιέννης.

Στην Αυστρία παρέμεινε δύο σεζόν, έχοντας 26 ματς 2 γκολ και 1 ασίστ την πρώτη χρονιά και 29 παιχνίδια τη δεύτερη, δείχνοντας ότι έχει αποκτήσει παραστάσεις και την απαιτούμενη ωριμότητα στο παιχνίδι του.

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών του 2021, πήρε το δρόμο για τη Γαλλία και την Τρουά, έχοντας πλέον αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στη γαλλική ομάδα καθιερώθηκε άμεσα ως βασικός και μέχρι και το τέλος της περασμένης σεζόν, είχε συνολικά 60 ματς με την Τρουά, τα 59 στη Λιγκ 1.

Είναι διεθνής με την Team USA, έχοντας προηγουμένως περάσει απ’ όλες τις μικρότερες εθνικές ομάδες των Αμερικανών. Εκανε το ντεμπούτο του στις 29 Μαϊου 2018 στο παιχνίδι με τη Βολιβία, ενώ η πιο πρόσφατη συμμετοχή κόντρα στην Ουρουγουάη στις 6 Μαϊου του 2022.

Η χρηματιστηριακή του αξία στο Transfermarkt είναι της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X