Το... έγκλημα ολοκληρώθηκε, λάθη, παραλείψεις και συμπαιγνία Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στέρησαν από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα! (VIDEO)

Το... έγκλημα ολοκληρώθηκε, λάθη, παραλείψεις και συμπαιγνία Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, στέρησαν από την ΑΕΚ το πρωτάθλημα! (VIDEO)

Η ιστορική αποτυχία της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, ήταν μια αλληλουχία γεγονότων που ολοκληρώθηκαν σαν σήμερα, με το μπαράζ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή ημερομηνία είναι ταυτισμένη με μία από τις πιο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της ΑΕΚ. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο Καραϊσκάκη, στο μπαράζ τίτλου του πρώτου πρωταθλήματος Α’ Εθνικής που διοργανώθηκε ποτέ, ολοκλήρωσε μια μεγάλη «αυτοκτονία» της ΑΕΚ που, αν και προπορευόταν από τη 12η έως και την 29η αγωνιστική, έχασε από τον Πανιώνιο στον τελευταίο αγώνα στη Νέα Σμύρνη και ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό που την ίδια ώρα περνούσε με… σκανδαλώδη άνεση από το Καραϊσκάκη με 4-1 επί του Ολυμπιακού!

Στο ίδιο γήπεδο, μια εβδομάδα μετά, η ΑΕΚ μπήκε… ηττημένη στον αγώνα. Η κακή ψυχολογία της ομάδας αλλά και οι σοβαρές εσωτερικές αναταραχές όλης της εβδομάδας με επίκεντρο τις κατηγορίες του κόσμου σε βάρος της αδρανούς διοίκησης, είχαν ως αποτέλεσμα να πάει η ΑΕΚ εντελώς ανέτοιμη, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός «κατέβαινε» με αναπτερωμένο ηθικό.

Ακόμα και ο Κώστας Νεστορίδης, απογοητευμένος από την εξέλιξη του πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε αγνώριστος στο μπαράζ. Ολη την εβδομάδα ήταν σχεδόν άρρωστος και κλεισμένος στο σπίτι του στην Καλλιθέα, από όπου πέρασε το πούλμαν της ομάδας για να τον παραλάβει τη μέρα του αγώνα! Ο «Νέστορας» δημιούργησε το γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Αμπος στο 14’ και, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπαιζε και με παίκτη παραπάνω για σχεδόν όλο τον αγώνα (αποβολή Αγγελόπουλου στο 7’ επειδή κλώτσησε τον Νεστορίδη) ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε την κατάσταση.

Ο Βαγγέλης Πανάκης ισοφάρισε στο 34’, αφού πρώτα η ΑΕΚ είχε χάσει μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0. Κι όταν πια ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ πέτυχε το 2-1 στο 47’, η ΑΕΚ «παρέδωσε». Η προκήρυξη του πρωταθλήματος προέβλεπε ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα κατακτούσε τον τίτλο όποια ομάδα είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων, δηλαδή ο Παναθηναϊκός. Δεν αρκούσε λοιπόν στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει, αλλά έπρεπε να νικήσει. Κάτι τέτοιο, όμως, φαινόταν αδύνατο…

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα και θα έπαιρνε άλλα δύο. Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να γίνει αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου στην πρώτη διοργάνωση Α’ Εθνικής και θα έπρεπε να περιμένει τρία χρόνια ακόμα.

Η ήττα αυτή προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση. Μετά τον αγώνα, οπαδοί της ΑΕΚ μαζεύτηκαν σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο κοντά στα γραφεία του συλλόγου και αποφάσισαν να αρχίσουν να μαζεύουν υπογραφές για να «πέσει» η διοίκηση Γκούμα και να αναλάβει τη διοίκηση μια Επιτροπή Φιλάθλων! Την επομένη υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί ξεκίνησε πορεία προς τα γραφεία! Ο κόσμος κατηγορούσε τους συμβούλους για αδράνεια, ενώ μεγάλες ευθύνες καταλογίζονταν στον πρώην άσο της ομάδας και πλέον κορυφαίο σύμβουλό της Κλεάνθη Μαρόπουλο ότι την ώρα του μπαράζ δεν ήταν στο γήπεδο, αλλά στο παραθαλάσσιο Ζούμπερι!

Αλήθεια είναι, πάντως, ότι η ΑΕΚ έπεσε και θύμα συμπαιγνίας των δύο «αιωνίων» και της ΕΠΟ. Με την ίδια άνεση που νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική, νίκησε και ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου που ακολούθησε (3-0 σε επαναληπτικό μετά το αρχικό 1-1 που «μύριζε» στήσιμο, ώστε να γίνει και δεύτερος αγώνας, προς… τέρψιν των ταμείων των συλλόγων και της ομοσπονδίας). Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, αν και αρχικά η ΕΠΟ είχε ορίσει τον Τελικό του Κυπέλλου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στις 31 Ιουλίου και το μπαράζ ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στις 7 Αυγούστου, στο τέλος άλλαξε τη σειρά, ώστε να πάει ο Παναθηναϊκός στον τελικό γνωρίζοντας αν έχει πάρει το πρωτάθλημα και να… αφήσει το Κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Θυμίζουμε επίσης ότι όταν ο Παναθηναϊκός απαίτησε από την ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα Πανιωνίου-ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη (και όχι στη Νέα Φιλαδέλφεια με τυπικά γηπεδούχο τον Πανιώνιο, όπως είχαν συμφωνήσει αρχικά τα δύο σωματεία) είχαν ψηφίσει υπέρ του αιτήματος του Παναθηναϊκού και σύμβουλοι προσκείμενοι στον Ολυμπιακό! Οι φίλοι των ερυθρολεύκων δεν είδαν τον Παναθηναϊκό μόνο να βάζει τέσσερα γκολ στους αδιάφορους παίκτες της ομάδας τους, αλλά τον είδαν να κάνει και γύρο θριάμβου στο Καραϊσκάκη μια βδομάδα μετά!

Η σύνθεση της ΑΕΚ στο μπαράζ: Φακής, Αναστασιάδης, Διακάκης, Βερνέζης, Δεμίρης, Παπαποστόλου, Εμμανουηλίδης, Σοφιανίδης, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Αμπος

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X