ΑΕΚ έτοιμη για Champions League, άπιαστη και στην Τραπεζούντα!

ΑΕΚ έτοιμη για Champions League, άπιαστη και στην Τραπεζούντα!
Photo Credits: INTIME

Η τρομερή ΑΕΚ του Αλμέιδα έκανε πάρτι μέσα στην Τουρκία κερδίζοντας 1-3 την Τράμπζονσπορ που δεν μπόρεσε να... αντισταθεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε της για το πρώτο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε περίπου 10 ημέρες για το Champions League, ήταν… απόλαυση.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και έκανε πολύ καλή εμφάνιση κερδίζοντας 1-3 μέσα στην Τραπεζούντα.

Τι και αν από το 2ο λεπτό τραυματίστηκε ο Βίντα και έγινε αλλαγή, τι και αν δέχθηκε φάσεις στην αρχή, είχε έναν εξαιρετικό Στάνκοβιτς και μετά με πρωταγωνιστές τους Πινέδα-Ελίασον-Τσούμπερ ήταν… τρομερή στις αντεπιθέσεις. Και έδειξε ότι είναι έτοιμη για τα ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχει ρυθμό και ένταση, πιέζει πλέον με διαφορετικό τρόπο και πιο πίσω στο γήπεδο, αν και τρώει φάσεις που πρέπει να τις μειώσει.

Το 0-1 ο Λιβάι Γκαρσία, το 0-2 ο Ελίασον, μείωσε ο Γκόμες σε 1-2 και το 1-3 έκανε ο Φαν Βέερτ. Γκαρσία και Μπακασέτας έχασαν από ένα πέναλτι, ο Έλληνας παίκτης είχε και σύρραξη με τον Σιμάνσκι στο α’ ημίχρονο.

Αγωνία υπάρχει για τον τραυματισμό του Βίντα που έχει ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη. Αύριο θα γίνει η κρίσιμη εξέταση για να διαπιστωθεί η ζημιά που έχει υποστεί και αν προλαβαίνει το ματς με τους συμπατριώτες του στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα πρόβαρε την 11άδα που θέλει για το πρώτο επίσημο ματς, καθώς ξεκίνησε με τους βασικούς που έχει στο μυαλό του. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Ρότα και Χατζισαφί έπαιξαν στα άκρα της άμυνας, με τους Βίντα – Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Το δίδυμο Σιμάνσκι – Γιόνσον ήταν ξανά στον άξονα, ενώ στις πτέρυγες ήταν αριστερά ο Πινέδα και δεξιά Ελίασον, με τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο και τον Γκαρσία στην κορυφή.

Η Τράμπζονσπορ ξεκίνησε δυνατά και με όρεξη και μόλις στο 2’ ο Βίντα σε φάση άμυνας είχε ενοχλήσεις στον μηρό και έπεσε κάτω, αλλά δεν άντεξε πολύ και λίγα λεπτά αποχώρησε αλλαγή για να μπει ο Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Στο 7’ η Τράμπζονσπορ απείλησε πρώτη με τον Ομούρ, ο οποίος έκανε το σουτ από πλάγια θέση με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Αυστριακός κίπερ της ΑΕΚ σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάξι Γκόμες παραχωρώντας ένα ακόμα κόρνερ.

Στο 11’ «απάντησε» η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν στην αντεπίθεση από τα αριστερά. Ο Πινέδα έστρωσε στον Γκαρσία εκτός περιοχής και εκείνος δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η Ένωση δέχθηκε πίεση στα πρώτα λεπτά και η ίδια είχε μείνει πίσω να περιμένει, με τους Τούρκους να απειλούν συνεχώς. Στο 15’ η Ένωση είχε ωραία ανάπτυξη, ο Πινέδα πέρασε όμορφα στον Λιβάι Γκαρσία που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Τράμπζονσπορ και σκόραρε με ωραίο τελείωμα, ωστόσο ήταν οφσάιντ. Τρία λεπτά μετά ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε λίγο κενό χώρο της περιοχής από τα δεξιά, το σουτ που εξαπέλυσε δεν ήταν άσχημο, όμως δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ ανέβαινε μέτρα όσο περνούσε η ώρα, όμως στο 24′ η Τράμπζονπσορ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μπακασέτα. Οι Τούρκοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά και ο «Μπάκα» πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε είχε απάντηση από τον Στάνκοβιτς με διπλή επέμβαση! Αμέσως μετά ο Μπακασέτας απείλησε με σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Σιμάνσκι έβαλε την κόντρα και παραχώρησε σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Ντένσβιλ απείλησε με κεφαλιά, όμως ο Στάνκοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε. Oμως η ΑΕΚ έπαιρνε θάρρος και δύναμη…

Στο 30’ ο Τσούμπερ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και ο Τσακίρ με απλωμένο το χέρι του απομάκρυνε σε κόρνερ εντυπωσιακά. Ένα λεπτό μετά όμως η ΑΕΚ έκανε αυτό που έψαχνε στην κόντρα. Ο Πινέδα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μήτογλου έστρωσε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος βρήκε ελάχιστο χώρο και με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 36’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Ρότα. Ο Ελίασον του γύρισε την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά και ο Έλληνας μπακ με πλασέ έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως ο Τσακίρ έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε. Οι παίκτες του Αλμέιδα με πρωταγωνιστές τους Πινέδα-Ελίασον δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους. Στο 41’ είχαμε μία υποδειγματική αντεπίθεση από την ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ ξέφυγε από την πίεση και έβγαλε τους «κιτρινόμαυρους» μπροστά, ο Λιβάι πήρε την μπάλα από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στην περιοχή. Ο Πινέδα δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση, όμως ο Ελίασον επωφελήθηκε από τις κόντρες και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και το βάθος της εστίας για το 0-2!

Η Τράμπζονσπορ προφανώς δεν το περίμενε, δεν μπορούσε να διαχειριστεί το ματς και αυτό προκάλεσε νεύρα ακόμη και στον Μπακασέτα με τον Σιμάνσκι και γενικότερα στους γηπεδούχους. Όμως η ΑΕΚ με αντεπιθέσεις-φωτιά έκανε τη δουλειά σκοράροντας 2 γκολ, αν και πίσω δεχόταν πίεση.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τέσσερις αλλαγές για την ΑΕΚ. Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Άμραμπατ, Γαλανόπουλος και Γκατσίνοβιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Στάνκοβιτς, Ελίασον, Σιμάνσκι και Πινέδα. Ο Σιντιμπέ ήταν δεξί μπακ, ο Αμραμπατ δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Γαλανόπουλος στον άξονα. Η ΑΕΚ έχασε τον ρυθμό και την συνοχή από τις πολλές αλλαγές. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Μάξι Γκόμες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ στον βοηθό για οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Γκατσίνοβιτς ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, όμως ήταν αδύναμο και ο Τσακίρ μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Στο 63’ ο Αλμέιδα έβαλε στον αγωνιστικό χώρο Πισάρο και Μάνταλο και βγάζει Τσούμπερ και Γιόνσον. Ο Μεξικανός αγωνίστηκε δίπλα στον Γκαρσία, ενώ ο Μάνταλος θα είναι στον άξονα μαζί με τον Γαλανόπουλο.

Στο 68’ η ΑΕΚ πάντως σε μία επίθεση της κέρδισε πέναλτι. Ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπακασέτας στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα χτύπησε τον Γκατσίνοβιτς στο πρόσωπο και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Λιβάι Γκαρσία το εκτέλεσε και νικήθηκε και μάλιστα δύο φορές από τον Ουγκουρτσάν Τσακίρ, χάνοντας την ευκαιρία για 3ο γκολ. Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έκανε δύο ακόμα αλλαγές. Φαν Βέερτ και Μοχαμάντι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Γκαρσία και Χατζισαφί. Αναγκαστική αλλαγή από πλευράς Τράμπζονσπορ έγινε και ο Μπένκοβιτς λόγω χτυπήματος κεφάλι με κεφάλι με τον Λιβάι Γκαρσία.

Και στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε και 3ο γκολ. Η φάση στο 78’ ξεκίνησε από κλέψιμο του Μάνταλου, βγήκε αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Σιντιμπέ δεξιά, όπου σέντραρε στην περιοχή και ο Φαν Βέερτ με προβολή έκανε το 1-3. Ο Ζίνι πήρε την θέση του Γκατσίνοβιτς στο 80’ και στο επόμενο λεπτό ο Μάνταλος έκανε ανόητα πέναλτι με το χέρι, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Μπακασέτα.

Στο 87′ ο Άμραμπατ με πλασέ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Τσακίρ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Και κάπως έτσι τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ να… πετά φωτιές 10 ημέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς, με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τράμπζονσπορ-ΑΕΚ 1-3

Τράμπζονσπορ: Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74′ Σαχίν), Λάρσεν, Ελμαλί (68′ Μποσλούκ), Κουρμπέλης (79′ Ντογκούτσαν), Μπακασέτας, Ομούρ (68′ Μπαρντί), Βίσκα (79′ Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Γκόμεζ (79′ Ένις).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46′ Αθανασιάδης), Ρότα (46′ Σιντιμπέ), Βίντα (9′ λ. τρ. Μήτογλου), Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (46′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63′ Μάνταλος), Ελίασον (46′ Άμραμπατ), Πινέδα (46′ Γκατσίνοβιτς, 80′ Ζίνι), Τσούμπερ (63′ Πισάρο), Γκαρσία (73′ Γκαρσία).

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Το μικρό καλάθι και οι τρεις λύσεις σε κάθε θέση
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X