Στην Τραπεζούντα αναστενάξαμε, από την Τραπεζούντα θα αντεπιτεθούμε

Στην Τραπεζούντα αναστενάξαμε, από την Τραπεζούντα θα αντεπιτεθούμε
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου θυμάται την περιπέτεια του 2019 και τη συγκρίνουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ΑΕΚ ενόψει της μεγάλης ευρωπαϊκής κρίσης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν Αύγουστος του 2019 όταν η ΑΕΚ ταξίδευε ξανά με προορισμό την Τραπεζούντα και μία βαλίτσα με ψαλιδισμένα όνειρα και ελπίδες. Η ήττα με 1-3 στο ΟΑΚΑ αλλά κυρίως η τραγική εικόνα που το συνονθύλευμα του Μιγκέλ Καρντόσο είχε παρουσιάσει εκεί, δεν άφηναν ιδιαίτερα περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις.

Κι όμως στο 30′, η ΑΕΚ βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0, ενώ λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο έχανε μία σπάνια ευκαιρία για να πάρει σκορ πρόκρισης. Ήταν τα απομεινάρια μιας συγκινητικής όσο και απέλπιδας προσπάθειας από τον υπηρεσιακό τεχνικό Νίκο Κωστένογλου και των ποδοσφαιριστών τους οποίους ενέπνευσε να το πιστέψουν. Όμως ακόμα και αυτά εξαντλήθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα θύμιζε ένα σκορποχώρι παντελώς ανέτοιμων ποδοσφαιριστών λόγω της κάκιστης προετοιμασίας που είχε γίνει το καλοκαίρι υπό τις οδηγίες του πορτογάλου τεχνικού. Το μυαλό και η καρδιά ήθελαν περισσότερα, όμως το σώμα δεν ακολουθούσε.

Η ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα εκεί για ένα φιλικό ματς που όμως έχει σπουδαία σημασία καθώς είναι η πρόβα τζενεράλε πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ευρισκόμενη σε πολύ διαφορετική κατάσταση από τότε. Με τον Τάσο Μπακασέτα να βρίσκεται απέναντι και να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο εκείνου του καλοκαιριού με το σημερινό. Τότε η ΑΕΚ είχε αποφασίσει να τον παραχωρήσει σε κάποια Αλάνιασπορ με ένα ευτελές ποσό -μικρότερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ- για την αξία του και δίχως η τότε αρμόδια τεχνική διεύθυνση να σκεφτεί έστω και το προφανές, ότι δηλαδή θα έπρεπε να εξασφαλιστεί ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης. Κι αφού δεν έγιναν τα απολύτως αυτονόητα, την ώρα μάλιστα που ο Καρντόσο κουνούσε αδιάφορα το κεφάλι του μπροστά στο ενδεχόμενο φυγής του διεθνούς μεσοεπιθετικού, πιστεύοντας ότι με τον παικταρα Ζεραλδες δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στη χημεία της ομάδας, ο Μπακασέτας αποχώρησε και τη συνέχεια την ξέρετε όλοι.

Απ’ όλα αυτά κρατάμε το εξής: το πιο απευκταίο παράδειγμα διαχείρισης ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή, τουλάχιστον δίδαξε έναν τρόπο αποφυγής ανάλογων περιπτώσεων. Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα για μία τετραετία ψάχνοντας να βρει τον άνθρωπο που θα καθιστούσε γύρω του πιο λειτουργικούς όλους τους υπόλοιπους, αλλά τελικά έφτασε σ’ ένα μονοπάτι ορθολογικής σκέψης. Ασφαλώς και υπάρχουν ακόμα πράγματα τα οποία σηκώνουν διόρθωση και βελτίωση, από την άλλη η παρουσία του Ματίας Αλμέιδα αποτελεί δικλείδα ασφαλείας ώστε παρά τις όποιες καθυστερήσεις, να υπάρχει σιγουριά ότι στο τέλος η ομάδα θα έχει κάνει όλα αυτά που πρέπει για να είναι καλύτερη από πέρυσι.

Περιμένοντας λοιπόν με μεγάλη προσμονή το αποψινό φιλικό στην Τραπεζούντα, αντιλαμβανόμαστε πόσο διαφορετικά συναισθήματα νιώθουμε για το σήμερα αλλά και το αύριο της ΑΕΚ. Τότε έμοιαζε με αγγαρεία, τώρα μας πλημμυρίζει με συναίσθημα ανυπομονησίας. Ίσως γιατί όλοι ξέρουμε ότι και απόψε θα δούμε μία ομάδα σοβαρή και ικανή, έτοιμη και αποφασιστική ώστε να ξεκινήσει μία δυναμική πορεία για εκείνη, επιστρέφοντας στην Ευρώπη. Ο στόχος στο μυαλό όλων είναι οι όμιλοι του Champions League και τίποτα λιγότερο.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X