Τι χρειάζεται ακόμα η ΑΕΚ για να είναι πανίσχυρη και πληρέστατη!

Τι χρειάζεται ακόμα η ΑΕΚ για να είναι πανίσχυρη και πληρέστατη!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει την αποτίμηση του υλικού της ΑΕΚ και των όσων κομματιών λείπουν ακόμα από το «παζλ» της νέας χρονιάς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Τραπεζούντα. Το βράδυ της Κυριακής υπάρχει η πρόβα τζενεράλε με την Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα (πόσο γελοίο είναι να βλέπεις κωμικούς που ξαφνικά τον αγάπησαν, ενώ τον χλεύαζαν για χρόνια) και του Σιώπη. Σημαντικό τεστ, όχι μόνο επειδή είναι το τελευταίο χρονικά πριν τα επίσημα ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και επειδή οι Τούρκοι είναι μια σκληρή ομάδα που θα δείξει πολλά στην ΑΕΚ.

Στα μέχρι τώρα φιλικά της ΑΕΚ, γίνεται φανερό πως η ομάδα δουλεύει στα στάνταρ που έχει θέσει από πέρυσι ο Αλμέιδα. «Μπορώ να εγγυηθώ κάτι παρόμοιο. Αν κάνουμε το ίδιο, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι σε κάποια πράγματα, σίγουρα θα είναι εξαιρετικό και για εμάς», είχε πει ο προπονητής της Ενωσης κλείνοντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό το παρόμοιο, είναι μια πολύ καλή βάση για να προχωράς.

Σας το είχα πει εβδομάδες πριν, πως ακόμα και εάν είχε έρθει πολύ νωρίτερα χρονικά το… ιππικό (λέγε με και μεταγραφικές ενισχύσεις), ο Αλμέιδα δύσκολα θα άλλαζε πολλά από τα πλάνα του για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκτιμώ πως η 11άδα είχε «κλειδώσει» από το φινάλε της περυσινής σεζόν και είναι δεδομένο, πως σε αυτήν τη χρονική συγκυρία είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά να έχεις συνοχή.

Οι τρεις κινήσεις

Αυτή είναι η μία συνθήκη για την πραγματικότητα της ΑΕΚ. Η άλλη, αφορά την περαιτέρω ενίσχυση και το πώς θα θωρακιστεί και θα εμφανιστεί πανίσχυρη η Ενωση στο κυρίως μενού της σεζόν. Αντιλαμβάνομαι όσους ανησυχούν για το τι θα συμβεί, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάτι που να προβληματίζει. Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση, πως η ΑΕΚ κινείται μεθοδικά για να προχωρήσει σε τρεις κινήσεις ενίσχυσης με στόπερ, χαφ και σέντερ φορ. Ισως να γίνουν και περισσότερες, εάν προκύψουν ανακατατάξεις με πιθανές πωλήσεις.

Επειδή πολλές φορές χάνεται η ουσία, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Εδώ και καιρό αναζητείται στόπερ επιπέδου, οι δύο βασικοί στόχοι που είχαν προκριθεί, δεν δέχθηκαν να κλείσουν. Αναζητείται σέντερ φορ, που θα μπορεί να παίζει με και χωρίς τον Λιβάι στην 11άδα της ΑΕΚ. Ιδανικά, εκτιμώ πως θα χρειαζόταν ακόμα ένας αμυντικός μέσος, ειδικά από τη στιγμή που ο Αλμέιδα φαίνεται πως θα εφαρμόσει σε πολλά ματς το σχέδιο για Σιμάνσκι, Γιόνσον ή κάτι παρόμοιο.

Που βρισκόμαστε τώρα

Καταλαβαίνω την ακόρεστη επιθυμία πολλών για μεταγραφές. Αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, πως η ΑΕΚ δε είναι μόνο πλήρης ποσοτικά, αλλά και σε σημαντικό βαθμό ποιοτικά έπειτα απ’ όσα φανέρωσε η περυσινή σεζόν. Είναι μια ομάδα που έχει

Τερματοφύλακες: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη και Τλεμανί
Δεξιά μπακ: Σιντιμπέ, Ρότα και Ραντόνια
Αριστερά μπακ: Χατζησαφί, Μοχαμάντι και Πήλιο
Στόπερ: Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου, Χρυσόπουλο και Ρόκσον
Κόφτες: Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γαλανόπουλο
Κεντρικούς χαφ: Πινέδα, Μάνταλο, Λαμαράνα
Δεξιά χαφ: Ελίασον, Αμραμπατ και Φερνάντες στα πιτς
Αριστερά χαφ: Γκατσίνοβιτς, Πισάρο, Ζίνι
Δεύτερο επιθετικό: Τσούμπερ, Μαχαίρα και έρχεται ο Αραούχο
Σέντερ φορ: Λιβάι, Φαν Βέερτ, Κοσίδη

Γεμάτος Αύγουστος για την ΑΕΚ

Pas Mal που λένε και στο χωριό μου. Ακόμα και εάν αφαιρέσουμε όσους είναι πιθανό να μείνουν ενεργοί κυρίως μέσω της ΑΕΚ Β’ (Τλεμανί, Ραντόνια, Πήλιος, Χρυσόπουλος, Ρόκσον, Λαμαράνα, Ζίνι, Μαχαίρα, Κοσίδη) μένουν 22 παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Εάν σε αυτούς προστεθούν και οι τρεις κινήσεις που αναμένονται, τότε θα πρόκειται για μια 25άδα ΑΑ, ίσως την καλύτερη σε τόσο μεγάλο αριθμό παικτών στην ιστορία της.

Δηλαδή, υπό φυσιολογικές συνθήκες και εάν δεν υπάρχουν πάλι οι ατυχίες με τους πολλούς μακροχρόνιους τραυματισμούς της περυσινής σεζόν, τότε θα γίνεται «μάχη» ακόμα και για μια θέση στην 20άδα. Ειδικά δημιουργικά, εάν ο Αλμέιδα καλύψει και δεύτερη θέση στον άξονα με κόφτη, τότε ψάχνουν θέσεις για να παίξουν ο Πινέδα και ο Μάνταλος! Στα όρια του μυθικού, να έχεις κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία σου και να μην είναι βέβαιο αν και που θα παίξει.

Όπως και να έχει, πέρα από κάθε εκτίμηση, ο μεγαλύτερος κριτής όλων είναι το γήπεδο. Εκεί θα φανεί εάν τελικώς υπάρχουν επιπλέον κενά, εάν κάποιοί αρχικοί σχεδιασμοί είναι πλεονασματικοί και θα γίνει η γενική σούμα. Εχω πάντως την εκτίμηση πως ο Αύγουστος θα μας έχει στην τσίτα, όχι μόνο με τα τέσσερα ευρωπαϊκά και δύο ελληνικά παιχνίδια, αλλά και με όσα θα συμβούν στις μεταγραφές και το που θα φτάσει τελικά η ΑΕΚ.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X