Αν η ΑΕΚ είναι αυτή που ξέρουμε, η πρόκριση είναι δική της!

Αν η ΑΕΚ είναι αυτή που ξέρουμε, η πρόκριση είναι δική της!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μετά την κλήρωση της ΑΕΚ με Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή Αστάνα κάνει την πρώτη σούμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσουμε από τα «κοινότυπα», αλλά αρκούντως σημαντικά για να είναι πάντα στο μυαλό όλων μέσα στο καλοκαίρι. Καμία ομάδα δεν κέρδισε την πρόκριση από την ώρα που έγινε η κλήρωση και η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ειδικά, όταν είναι μια ΑΕΚ που έχει χάσει την ευρωπαϊκή επαφή της κατά την τελευταία διετία και πρέπει να μετρήσει καλά κάθε αντίπαλο. Με σεβασμό και προσήλωση, με αγωνιστική ετοιμότητα, θα μπορεί να φτάσει στα play off του Champions League και μετά βλέπουμε.

Αλλά ας δούμε αυτά που έχουμε τώρα στο τραπέζι. Αναμφίβολα, δεν βρισκόμαστε σε εποχές που οι ελληνικές ομάδες έβλεπαν τους Ευρωπαίους σαν μεγαθήρια και όλο το στόρι ήταν να κάνουν ένα ωραίο ταξίδι σε κάποια πόλη που δεν επισκέπτονταν αλλιώς. Ούτε βέβαια στα καλά χρόνια, τότε που η πλειοψηφία των ομάδων έκανε μυθικές πορείες και κοιτούσαν επί ίσοις όροις αντιπάλους που προκαλούσαν δέος στο άκουσμα τους και μόνο.

Τα πάντα κρίνονται από την ΑΕΚ

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που ο καθείς ψάχνεται να δώσει στίγμα. Η ΑΕΚ συγκεκριμένα, αναζητεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα. Ουσιαστικά, όσα έδειξε να ανακτά με την πορεία στους «32» του Europa League το ’18 και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League την αμέσως επόμενη σεζόν, τα γκρέμισε με όσα ακολούθησαν. Κάποιες σποραδικές επιτυχίες, όπως η πρόκριση επί της γερμανικής Βόλφσμπουργκ, δεν μπορούν να αλλάξουν τη συνολική εικόνα.

Αρα, το πλέον σημαντικό σε αυτήν τη φάση είναι πως θα εμφανιστεί η ΑΕΚ. Η εικόνα της περυσινής ομάδας, που σε σημαντικό βαθμό φαίνεται να διατηρείται αρκετά και στα πρώτα φιλικά της σεζόν, είναι θετικό σημάδι. Η Ενωση συνεχίζει στο δρόμο που την έβαλε ο Αλμέιδα, είναι μια ομάδα που παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο και πείθει πως μπορεί να ανταγωνιστεί κάθε αντίπαλο. Αρα, συμπερασματικά οδηγούμαστε στην εκτίμηση, πως η πρόκριση πρώτιστα θα κριθεί από το πρόσωπο που θα εμφανίσει η ΑΕΚ.

Το πιο δύσκολο ζευγάρι

Η κληρωτίδα έβγαλε το πιο δύσκολο ζευγάρι από τα τρία που ήταν υποψήφια το πρωί. Εκεί που η κληρωτίδα «χαμογέλασε» στην ΑΕΚ και την έστειλε μακριά από τη Γαλατάσαραϊ – που στα δικά μου μάτια ήταν ανεπιθύμητος αντίπαλος λόγω δυναμικότητας και ιδιαιτεροτήτων κάθε αναμέτρησης της Ενωσης με Τούρκους – ήρθε μετά η πιο ζόρικη επιλογή. Γιατί αναμφίβολα, το Ράκοφ – Καραμπάγκ και ακόμα περισσότερο το Ζρίνσκι – Σλόβαν Μπρατισλάβας θα έκαναν πιο άνετο το μέλλον.

Φαβορί στο ζευγάρι δείχνουν οι Κροάτες. Ομάδα που έχει εμπειρία, μόνιμη πρωταγωνίστρια στη χώρα της, από τις σημαντικότερες δυνάμεις του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, ακόμα και στην ενιαία μορφή του. Θα είναι ταμάμ να έρθει κάποια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και να αρπάξει άμεσα τον Λιβάκοβιτς, που είναι αναμφίβολα θηρίο κάτω από την εστία και να αποδυναμώσει τους Κροάτες από το πιο μεγάλο αστέρι τους.

Οσο και εάν πρόκειται για ιστορία που πάει 60 χρόνια πίσω, δεν μπορεί να μη θεωρεί κάποιος θετικό οιωνό, πως κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη. Και για να έρθει ο αποκλεισμός στη ρεβάνς, συνέβησαν σημεία και τέρατα, που στις συνθήκες που επιβάλει πλέον η UEFA δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Βέβαια, αυτό είναι και ένα μεγάλο «καμπανάκι» για την ΑΕΚ και τις συνθήκες του πρώτου αγώνα.

Η δίψα για επιτυχία

Διαβάστε τη συνέχεια

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X