Η χρυσή ευκαιρία της Αφρικής και το μοντέλο της ΑΕΚ Β

Η χρυσή ευκαιρία της Αφρικής και το μοντέλο της ΑΕΚ Β
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τους τρεις Αφρικανούς της ΑΕΚ αλλά και την αναγκαιότητα για περισσότερη παραγωγική δουλειά από τη δεύτερη ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η πόρτα που η ΑΕΚ άνοιξε στην Αφρική, όσο περνά ο καιρός όλο και μεγαλύτερη αξία φαίνεται να αποκτά. Προφανώς αυτή η πολύ θετική εξέλιξη συμβαίνει και επειδή στον πάγκο της ομάδας υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος γι’ αυτά τα παιδιά. Γι’ αυτούς τους πιτσιρικάδες που άλλαξαν ήπειρο εντελώς ξαφνικά και ψάχνουν το στήριγμα που θα τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Παρακολουθείς τον Ζίνι να παίζει κι αν δεν είσαι υποψιασμένος για το τι ακριβώς ισχύει, κάλλιστα μπορείς να πιστέψεις ότι πρόκειται για μία σοβαρή μεταγραφική προσθήκη που έγινε μέσα στο καλοκαίρι με σκοπό να ενισχυθεί το rotation της ΑΕΚ. Κι όμως συνιστά ένα project το οποίο μερικούς μήνες πριν είχε το χαρακτήρα μιας επένδυσης για το μέλλον. Όμως ετούτος, μας δείχνει ότι είναι έτοιμος και για το παρόν. Με τη σωστή καθοδήγηση και τη γνώση του προπονητή για το τι ακριβώς μπορεί να δώσει και πώς θα βελτιώσει τα τεράστια περιθώρια που αναγνωρίζονται ποδοσφαιρική ύπαρξή του.

Μία χαρά επίσης στάθηκαν ο Γεμπόα και ο Λαμαράνα. Με στιγμές που θύμιζαν ότι πρόκειται για άγουρα ποδοσφαιρικά ταλέντα, ομως κι άλλες στις οποίες με τις αποφάσεις και το γεμάτο θάρρος παιχνίδι τους σε έκαναν να κοιτάζεις μπροστά και να πιστεύεις ότι δεν θα αργήσει ο καιρός που μέσα από τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, θα φτάσουν στο επίπεδο του Ζίνι ο οποίος σε αυτή τη φάση είναι πιο μπροστά τους. Όμως και εκείνος, μερικούς μήνες πριν, προτού δηλαδή τον τραβήξει στην πρώτη ομάδα για να δουλέψει μαζί του ο Αργεντινός προπονητής, ήταν αρκετά μακριά απ’ αυτό που βλέπουμε σήμερα και μας πείθει ότι θα γίνει πολύ ενεργός μέσα στη σεζόν.


Εδώ όμως πρέπει να σημειώσουμε τα εξής. Δίχως να αποτελεί αυτό μομφή για τη δουλειά κανενός στην ΑΕΚ Β, η ομάδα οφείλει να βοηθήσει αυτά τα παιδιά ώστε να έχουν την απαιτούμενη εξέλιξη. Δεν ξέρω καν αν ο καινούργιος προπονητής έχει τη γνώση και τη μέθοδο ώστε να τους ενισχύσει σε τέτοιο βαθμό που να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα δείχνοντας ετοιμότητα να ανταποκριθούν, αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι η δουλειά εκεί πρέπει να γίνει περισσότερο αποδοτική. Το μοντέλο της πρώτης ομάδας πρέπει να είναι ο οδηγός και για τη δεύτερη.

Ο Αλμέιδα δεν μπορεί να έχει χρόνο για τα πάντα. Δεν γίνεται να χωρέσει όλα τα καρπούζια στην ίδια μασχάλη, ειδικά φέτος που η ΑΕΚ επιστρέφει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέλει να αποδειχθεί εξίσου ανταγωνιστική. Θεωρώ όμως ότι ένα μοντέλο δουλειάς πιο κοντινό στον Αργεντινό θα βοηθούσε και τον ίδιο αλλά και τους ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν. Ίσως ένα πιο ολοκληρωμένο επιτελείο το οποίο θα έχει επιλέξει ο ίδιος ο Αλμέιδα γύρω από τον προπονητή για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα της επαφής μεταξύ των δύο ομάδων.

Τώρα που η ΑΕΚ προχώρα πολύ δυναμικά την επένδυσή της στο προπονητικό κέντρο της, πρέπει σιγά-σιγά να βρει και το κατάλληλο μοντέλο που θα την οδηγήσει στην εξέλιξη και ανάδειξη περισσότερων παικτών είτε θα προέρχονται από εκτός της Ελλάδας χώρες είτε θα πρόκειται για εγχώρια παραγωγή. Η ποιότητα της δουλειάς πρέπει να είναι ίδιο επιπέδου με τις εγκαταστάσεις. Το θέμα της πολυεπίπεδης στελέχωσης σηκώνει ακόμα πολλή σκέψη και σίγουρα πιο ποιοτική ενίσχυση.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X