Ροδόλφε, έλα να σου θυμίσω ποιος ήσουν και τι κάναμε παρέα

Ροδόλφε, έλα να σου θυμίσω ποιος ήσουν και τι κάναμε παρέα
Photo Credits: INTIME

Ο Β. Αρναούτογλου γράφει για την επικείμενη προσθήκη του Ροδόλφο Πισάρο στο ρόστερ της ΑΕΚ, μια κίνηση που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχει πολύ μεγάλη σημασία για κάθε προπονητή να συνεργάζεται (ξανά) με ποδοσφαιριστές τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα και ξέρει ότι θα τον στηρίξουν στις ιδέες του και γενικότερα σε ό,τι πρεσβεύει γύρω από το ποδόσφαιρο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία επίσης να ξέρει η ομάδα ότι ο προπονητής αυτός πράττει με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το club και όχι για να εξυπηρετήσει δικές του μανατζερικές επιδιώξεις. Κακά τα ψέματα, στο συγκεκριμένο σπορ υπάρχουν και τέτοια (αντι)παραδείγματα.

Ξεκινάμε λοιπόν από το βασικό. Ο Μελισσανίδης και ο Αλμέιδα βρήκαν αυτό που ένας έψαχνε στον άλλον. Ο πρώτος τη σιγουριά και την ασφάλεια ότι έχει έναν προπονητή ταγμένο στην ομάδα, τον οποίο οφείλει να ενισχύσει με κάθε τρόπο προκειμένου να δει τα αποτελέσματα που περιμένει, διότι ξέρει ότι αυτό θα συμβεί. Ο δεύτερος ζητούσε πολυετές συμβόλαιο προτού ακόμα η ομάδα μπει γερά στη διεκδίκηση των τίτλων και βρήκε την εμπιστοσύνη που έψαχνε προς το πρόσωπό του. Ο ένας έχει τον άλλον κι ο αλληλοσεβασμός μαζί με την σιγουριά ότι και οι δύο κάνουν το καλύτερο, δένουν ιδανικά το κοκτέιλ.

Όταν ο Αλμέιδα ήρθε στην ΑΕΚ ήταν τόσο μα τόσο επίμονος για τον Πινέδα. Σ’ ένα ξένο περιβάλλον ήθελε μαζί του ένα ποδοσφαιριστή που πέραν του ότι θα αποδείκνυε γρήγορα ότι είναι πολύ ικανός, θα υποστήριζε μέχρις εσχάτων το πλάνο του προπονητή. Δεν έγινε απλώς ο παίκτης που άλλαξε πλήρως τη «φυσιολογία» του συνόλου αλλά κι εκείνος που καθιστούσε τον προπονητή ήρεμο και ασφαλή γι’ αυτό που προσπαθούσε να ξεκινήσει πέρυσι. Και αφού αυτή η συνεργασία αποδείχθηκε εξόχως επιτυχημένη για όλους, ο Αλμέιδα κέρδισε το δικαίωμα να προχωρήσει σε περισσότερες επιλογές τέτοιας προσέγγισης. Δηλαδή επιλογές ολόδικές του.

Ο Πισάρο θα θυμηθεί τον Ροδόλφο

Έτσι από τον Πινέδα οδηγηθήκαμε στον Πισάρο. Ενδεχομένως και στον Αραούχο, αυτό είναι κάτι που θα φανεί στη συνέχεια. Ας μείνουμε στο, Ροδόλφο. Όπως και ο Ορμπελίν, έτσι ο νιόφερτος Μεξικανός που θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα, έχεις ζήσει με τον Αλμέιδα τις πιο δυνατές στιγμές της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

Κατέκτησε μαζί του τίτλους και υπό την καθοδήγηση του εκτόξευσε την καριέρα του. Ακολούθησαν πολύ δαπανηρές μεταγραφές και τεράστια συμβόλαια για εκείνον, όχι όμως και αγωνιστική συνέχεια. Έπαψε να είναι ο παίκτης που είχε κάνεις τους συμπατριώτες του να θεωρούν ότι θα εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, όταν έπαιζε υπό την καθοδήγηση του Ματίας.

Γι’ αυτό λοιπόν θα τον ακολουθήσει στην Ελλάδα. Γι’ αυτό λοιπόν τον φέρνει εδώ ο Αλμέιδα. Για να θυμηθούν παρέα τι μπορούν να κάνουν μαζί, ο ένας δείχνοντας του ξανά τον τρόπο και ο άλλος ακολουθώντας πιστά τις εντολές που θα τον επαναφέρουν στην αφρόκρεμα του μεξικανικού ποδοσφαίρου και ξανά στην Εθνική ομάδα απ’ όπου έχει πλέον χάσει σημαντικό έδαφος.

Ο «Πελάδο» καλεί τον Πισάρο εδώ για να τον βοηθήσει να εμφανίσει τον καλύτερο εαυτό του και να του θυμίσει πόσα πράγματα μπορούν να πετύχουν μαζί. Φέρνει στην Ελλάδα έναν παίκτη που έχει χάσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του, αυτόν άλλωστε ψάχνει και ο ίδιος να βρει καθώς από λεφτά έχει πλουτίσει.

Ποτέ βέβαια δεν είναι αυτά αρκετά για τους ποδοσφαιριστές, είναι λίγος ο χρόνος τους και πάντοτε κοιτούν το καλύτερο δυνατό για τους εαυτούς τους. Ούτε ασφαλώς στην ΑΕΚ θα πάρει λίγα χρήματα όταν μιλάμε για συμβόλαιο μεγαλύτερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. Όμως το βασικό και για τους δύο είναι να θυμηθεί ο Πισάρο ποιος ήταν ο Ροδόλφος όταν έκανε τους Μεξικανούς να παραμιλούν. Κι αυτό αν έχει πραγματικές ελπίδες να το καταφέρει, ξέρει ότι μπορεί να συμβεί πλέον μόνο στο πλευρό του Αλμέιδα.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X