Η ένωση παικτών επικροτεί την απόφαση των Εuroleague και FIBA

Η ένωση παικτών επικροτεί την απόφαση των Εuroleague και FIBA
Photo Credits: INTIME

Η ένωση παικτών συμφωνεί με την απόφαση των Euroleague και FIBA να καταργηθούν τα «παράθυρα» των Εθνικών ομάδων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι δυο πλευρές προχωρήσαν σε μια ιστορική συμφωνία κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων τους, καθώς μετά από συζητήσεις αποφάσισαν να μην συμπίπτουν οι αγώνες της Euroleague με τους αγώνες των Εθνικών ομάδων.

Η ELPA ( Euroleague Players Association) συγχαίρει τα δυο όργανα για αυτή την απόφαση που αποτελούσε «αγκάθι» όσον αφορά την υγειά των παικτών και όχι μονο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης παικτών:

«Η ELPA επικροτεί την προσωρινή συμφωνία μεταξύ της EuroLeague και της FIBA ​​για την αποφυγή αλληλεπικάλυψης του ημερολογίου των διοργανώσεων συλλόγων και εθνικών ομάδων τη σεζόν 2023/24. Η πρόσφατη διαμάχη ήταν ένας από τους βασικούς μοχλούς των παικτών για την ίδρυση αυτής της ένωσης παικτών και εκτιμάται ότι η Euroleague και η FIBA ​​μπόρεσαν να γεφυρώσουν κάποιες από τις διαφορές τους σχετικά με το θέμα , το οποίο ήταν επίσης μακροχρόνιο αίτημα των παικτών.

Η ένωση παικτών επιθυμεί να υπενθυμίσει και στα δύο όργανα ότι η συμφωνία σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός αγώνων ανά σεζόν παραμένει πολύ υψηλός. Απαιτείται ένα σχέδιο για τον περιορισμό του μέγιστου αριθμού αγώνων που παίζονται κατά τη διάρκεια μιας σεζόν και για τη βελτίωση των συνθηκών για τους παίκτες που εντάσσονται στις εθνικές ομάδες, τόσο εντός της σεζόν όσο και το καλοκαίρι. Επιπλέον, η ασφάλιση της FIBA ​​για τους παίκτες της εθνικής ομάδας πρέπει να διευρυνθεί. Η ELPA καλεί και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία και να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε αυτά τα σημαντικά θέματα, που δεν θα βοηθήσουν μόνο τους παίκτες, αλλά και το μπάσκετ συνολικά.

Η ένωση παικτών παραμένει προσηλωμένη και συμμετέχει στη διαδικασία και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των παικτών για το καλό της ευρύτερης μπασκετικής κοινότητας».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X