Ωραίος ο Ζίνι!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ στην Ολλανδία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ και 23 χρόνια που αρθρογραφώ, η άποψή μου για τα φιλικά παιχνίδια, παραμένει η ίδια. Ούτε να απογοητευτώ πρόκειται ποτέ από ένα αποτέλεσμα, ούτε και να πανηγυρίσω. Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, είναι παιχνίδια που αφορούν μόνο τους προπονητές για ασφαλή συμπεράσματα.

Όχι ότι σε όλους τους υπόλοιπους, πρέπει να μας είναι αδιάφορα, αλλά αν μη τι άλλο, να μας είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για φιλικά συμπερασμάτων και δοκιμών. Κι αν έχουμε δει εξάλλου ομάδες να «πετάνε» σε φιλικά και μέσα στη σεζόν να… βαλτώνουν, όπως φυσικά και το αντίθετο.

Επίσης, με Καπετανάκο στην Ολλανδία από την πρώτη μέρα κι από σήμερα συν Τσίλη και Τσακίρη, κανονικά όλοι οι υπόλοιποι δεν θα έπρεπε καν να εκφέρουμε άποψη για το τι γίνεται εκεί! Μας τα μεταφέρει ο Τάσος, τα πάντα… όλα, κι από αύριο και για τις επόμενες δέκα ημέρες και ο Κώστας με τον Γιώργο.

Εμείς ένα φιλικό είδαμε το μεσημέρι, κι αυτό «κουτσουρεμένο», με διάρκεια 75 λεπτών και με τη «μισή» ΑΕΚ. Όχι βάθος ρόστερ δεν υπήρχε, αλλά ούτε καν ρόστερ για να γίνουν αλλαγές. Θα μπουν σταδιακά και οι διεθνείς και θα έχει κάπως μεγαλύτερο νόημα να σχολιάζουμε επί της ουσίας.

Τι ενδιαφέρει τον Ματίας από τα φιλικά…

Αν τώρα, θα έπρεπε σώνει και καλά να πούμε κάτι για αυτό το φιλικό, νομίζω ότι με πόδια βαριά και με φυσιολογική κόπωση από ένα σημείο και μετά, η ΑΕΚ μπόρεσε να δείξει, από το πρώτο κιόλας φιλικό της ματς, τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της, δηλαδή το πρέσινγκ και την ένταση. Αλλά και κανένα φιλικό να μην βλέπαμε, αυτό το ξέραμε και θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο και για την ομάδα της νέας περιόδου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που θα κρατήσει αναλλοίωτο τον βασικό της κορμό.

Τι άλλο; Αυτό που φωνάζει και στο οποίο δουλεύει κιόλας ο Αλμέιδα, κι έχει να κάνει με τα τελειώματα των φάσεων. Αλλά και γι’ αυτό, δεν χρειάζεται κανένα φιλικό για να ξέρεις ότι χρειάζεται βελτίωση η ΑΕΚ. Και κάθε ομάδα δηλαδή…

Νομίζω λοιπόν ότι κυρίως πρέπει να μας απασχολεί τι κρατάει ο Ματίας από αυτό το φιλικό, όπως και από τα επόμενα. Τι ενδιαφέρει μάλλον τον Ματίας. Τον ενδιαφέρει νομίζω, πρωτίστως, να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, σε ποιους νεαρούς μπορεί να υπολογίζει. Κι αυτό θα συμβεί και στα επόμενα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους, όπως φυσικά και στις καθημερινές προπονήσεις.

Και γρήγορος και με αυτοπεποίθηση

Τι είδαμε τώρα εμείς, σε ατομικό επίπεδο, από αυτά που δεν ξέραμε και μπορείς να πεις ότι μας έκαναν κάπως σοφότερους. Είδαμε τον Ζίνι, που πέρυσι είχαμε πάρει γεύση μόνο από λίγα λεπτά συμμετοχής. Και ήταν αναμφισβήτητα θετικό το πρώτο δείγμα γραφής. Και γρήγορος και με αυτοπεποίθηση.

Μέχρι εκεί. Το τι μπορεί να κάνει και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να τον υπολογίζει ο Ματίας, ας το αφήσουμε να φανεί. Προφανώς τον πιστεύει και το ξέρουμε αυτό από τα τέλη της περασμένης σεζόν.

Από εκεί και πέρα, για τα παιδιά που μπήκαν στο 69’ (Πήλιος, Ρόκσον, Λαμαράνα, Μαχαίρας, Κοσίδης) και στο 71’ (Χρυσόπουλος) σε ένα ματς που έληξε στο 75’, προφανώς δεν θα ήταν σοβαρό να ειπωθεί κάτι ως συμπέρασμα, ατομικά για τον καθένα.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X