Το ακραίο σενάριο συνωμοσίας για τη «17 Νοέμβρη» - Ποιοι δεν συνελήφθησαν ποτέ και τα κρυμμένα χρήματα

Το ακραίο σενάριο συνωμοσίας για τη «17 Νοέμβρη» - Ποιοι δεν συνελήφθησαν ποτέ και τα κρυμμένα χρήματα

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 21 χρόνια από εκείνο το ταραγμένο καλοκαίρι που η Ελληνική Αστυνομία έφτασε στην εξάρθρωση της «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλά είναι από τότε μέχρι και σήμερα τα ερωτήματα τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν.

Για τους δημοσιογράφους που καλύψαμε από κοντά το καλοκαίρι του 2002 την εξάρθρωση της «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη», τρία είναι να βασικά στοιχεία που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένα στο μυαλό μας. Το πρώτο είναι πως επρόκειτο για μια από τις λίγες φορές που πραγματικά νιώθεις ότι συμμετέχεις στο γράψιμο της ιστορίας. Ήταν όντως ένα ιστορικό καλοκαίρι. Το δεύτερο είναι πως ήταν ένα καλοκαίρι, χωρίς… καλοκαίρι. Αυτό είχε περιγραφεί με εκπληκτικό τρόπο από το φοβερό πρωτοσέλιδο του Αδέσμευτου Τύπου (του Δημήτρη Ρίζου) ο οποίος λίγο μετά τον δεκαπενταύγουστο είχε κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο «Σήμερα δεν υπάρχει είδηση»! Πραγματικά. Από τις 29 Ιουνίου που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου καθημερινά υπήρχε και μια νέα είδηση. Όχι, όπως συνηθίζουμε να λέμε σήμερα πως «το τάδε γεγονός είναι είδηση». Κάθε ημέρα πραγματικά έδινε και κάτι νέο, κάτι καινούργιο. Ήταν ένα ιστορικό και εξαντλητικό καλοκαίρι.

Το τρίτο έχει να κάνει με τα αναπάντητα ερωτήματα. Πολλά βασικά ερωτήματα δεν απαντήθηκαν ποτέ και έτσι δικαίωσαν αυτούς που έλεγαν πως η εξάρθρωση της «17Ν» ήταν στην πραγματικότητα η εξάρθρωση ενός κομματιού της οργάνωσης. Προφανέστατα και δόθηκαν πολλές απαντήσεις. Προφανώς και εξηγήθηκαν κάποια πράγματα. Πολλά από αυτά, όμως, παραμένουν και σήμερα στο «σκοτάδι».

Κανείς δεν θέλησε, δεν μπόρεσε ή δεν ήξερε να δώσει απαντήσεις σε σημαντικές πτυχές εκείνης της ιστορίας. Ακόμα και στην πολύκροτη δίκη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού αν και έγινε μια προσπάθεια, αυτή «προσέκρουσε» πάνω στην άγνοια ορισμένων εκ των κατηγορουμένων ή στην επίμονη άρνηση κάποιων άλλων, όπως άλλωστε προβλέπει και ο άγραφος νόμος των ανταρτών πόλης, να συνεργαστούν με τις αρχές.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X