Τα λεφτά για τον Πινέδα είναι η αγάπη για τον Αλμέιδα

Τα λεφτά για τον Πινέδα είναι η αγάπη για τον Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου προσεγγίσει την υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα κι εξηγεί γιατί αυτή η μεταγραφή συνιστά την έμπρακτη υποστήριξη του «σχεδίου Αλμέιδα»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα, η ΑΕΚ δεν έκλεισε απλά μία θέση στο ρόστερ της. Κράτησε τον ποδοσφαιριστή ο οποίος για τον προπονητή θα κάνει ό,τι του ζητηθεί αλλά το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι θα το κάνει και καλά παίζοντας σε 5-6 θέσεις. Ποια φορά αλήθεια μπορεί κάποιος να θυμηθεί κάτι αντίστοιχοι σε ξένη version -διότι σε ελληνική υπήρχε ο πολυτάλαντος, πολυθεσίτης και σπουδαίος για μένα Μαλαδένης- πλην του Τόνι Σαβέβσκι με τέτοια αυταπάρνηση και επιθυμία για το τακτικό σχέδιο του ανθρώπου που βρίσκεται στον πάγκο.

Για χάρη του Αλμέιδα, ο Πινέδα θα πήγαινε οπουδήποτε. Πόσο τυχερή αλήθεια είναι η ΑΕΚ που έφερε το συγκεκριμένο προπονητή ταυτόχρονα με τη συγκυρία να είναι ο Μεξικανός ανεπιθύμητος στη Θέλτα κι εκεί οι άνθρωποι που αποφασίζουν να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχουν στα χέρια τους. Τον πούλησαν ακριβά βέβαια, πολύ καλά για έναν παίκτη που απέκτησαν εντελώς δωρεάν, όμως ακόμα κι αυτό μόνο χαρά μπορεί να μας δίνει, διότι διαφορετικά δεν θα βρισκόταν εδώ.

Σκεφτείτε απλά ότι όταν ο Πινέδα πέρασε τα σύνορα της Αμερικής για να έρθει στην Ευρώπη, το έκανε για το χατήρι μιας ομάδας που αγωνίζεται σ’ ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ηπείρου και διεθνώς. Πουθενά στο σχέδιο του δεν υπήρχε η Ελλάδα. Αν εκείνο το διάστημα που παρέμενε στ’ αζήτητα του ισπανικού συλλόγου, κάποιος του έλεγε ότι «υπάρχει κάποια ΑΕΚ να ενδιαφέρεται για σένα», πιθανότατα θα γελούσε ειρωνικά.

Όταν του είπαν ότι σε αυτή την ΑΕΚ, στην ψωροκώσταινα ποδοσφαιρικά Ελλαδίτσα βρίσκεται ο Αλμέιδα, ο Πινέδα γρήγορα συνειδητοποίησε ότι θα πρόκειται για την ευκαιρία της ζωής του. Δεν υπήρχε πλέον τίποτα πού να τον κρατούσε μακριά απ’ αυτή την πρόκληση, κανένα ενδοιασμός, η παραμικρή δεύτερη σκέψη. Μόνο τυφλή εμπιστοσύνη στον ποδοσφαιρικό πατέρα του.

Όχι όπως το 2018, ναι στην απγείωση

Με αυτή την κίνηση, η ΑΕΚ ξεκάθαρα δείχνει σε όλους ότι ο στόχος της δεν είναι να χαλάσει αυτό που τόσο όμορφα δημιούργησε, όπως για παράδειγμα το 2018 είχε κατακρεουργήσει την ίδια την ύπαρξή της. Ο στόχος της είναι να συνεχίσει ως διεκδικήτρια του νταμπλ και ακόμα περισσότερο να κερδίσει την πραγματική θέση της στον ευρωπαϊκό χάρτη. Να μην βγει από αυτήν την εξίσωση, να μείνει ενεργή ως μία ομάδα που θα κερδίζει το σεβασμό, είτε τα καταφέρνει, είτε όχι.

Ο μικρόσωμος Μεξικανός δέθηκε μαζί της για μία τετραετία προκειμένου να τη βοηθήσει ώστε να εκτοξεύσει το επίπεδο της. Δίχως βαρίδια πια στη σκέψη του, καθώς είναι πλέον μόνιμος. Κι αυτό από μόνο του συνιστά μόνιμη απαλλαγή από το αβυσσαλέο άγχος και την εκνευριστική αγωνία της επόμενης ημέρας καθώς η σταθερότητα θα βοηθήσει και τον ίδιο να κάνει ακόμα πιο ωραία πράγματα.

Η αγορά των 6,5 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στέλνει επίσης ένα μήνυμα προς όλους, εντός και εκτός των τειχών. Η ΑΕΚ δεν είναι πια μία ομάδα που θα φοβηθεί να δαπανήσει μεγάλα ποσά αν είναι σίγουρη ότι αυτό που παίρνει θα ικανοποιήσει το πλάνο του προπονητή της.

Με την κίνηση αυτή έδεσε και την παρουσία του Αλμέιδα για πολλά χρόνια καθώς τα συμβόλαια μπορεί να αναφέρουν αριθμούς αλλά πολλές φορές, τις περισσότερες για να είμαστε ειλικρινείς, εξαρτώνται από την επιθυμία και την καρδιά, από την αγάπη και την αφοσίωση, από την πιστοποίηση του ίδιου του club προς τον άνθρωπο που την καθοδηγεί αγωνιστικά, ότι το δέσιμο είναι πρώτα από όλα ψυχικό.

Από την 1η Ιουλίου κιόλας, η ΑΕΚ τελείωσε μια ιστορία που πολλοί πίστευαν ότι θα γίνει σίριαλ. Ας καθίσουμε αναπαυτικά μπροστά από τις εξελίξεις, ας τις περιμένουμε να μας έρθουν Με τρόπο που θα μας αφήνουν μόνιμα ένα χαμόγελο.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X