«Πάμε όπως η ΑΕΚ»: Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει νέο γήπεδο στα... πρότυπα της OPAP Arena

Παυλίδου: Φόρεσε το πιο εντυπωσιακό μαγιό και ξετρέλανε τον ανδρικό πληθυσμό (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει νέο γήπεδο στα... πρότυπα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK συνεχίζει να δίνει το παράδειγμα σε όλους και σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και στον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης, Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Βελιγραδίου σχεδιάζει το νέο της γήπεδο και η «Ενωση» χάρη στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» αποτέλεσε βάση στη σχετική ομιλία του γενικού διευθυντή της «Ζβέζντα», Ζβέζνταν Τέρζιτς, για το νέο «Μαρακάνα».

«Όταν κλείσει τα 60 την 1η Σεπτεμβρίου, το περίφημο «Μαρακάνα» (επισήμως αποκαλούμενο στάδιο «Ράικο Μίτιτς» από το 2014) πιθανότατα θα κατεδαφιστεί.

Τα πλάνα του Ερυθρού Αστέρα είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με αυτά η ανέγερση ενός νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου βρίσκεται σε καλό δρόμο. Πολλά έργα εξετάζονται και αναλύονται εδώ και χρόνια και ο γενικός διευθυντής, Ζβέζναν Τέρζιτς μίλησε για αυτό, ως προσκεκλημένος της Οικονομικής Σχολής στο Βελιγράδι:

– Θα θέλαμε να μεταφέρουμε λίγο το νέο γήπεδο, περίπου 300-400 μέτρα βόρεια, για να είναι πιο κοντά στον αυτοκινητόδρομο λόγω των υποδομών, των κόμβων και της αποφυγής κυκλοφοριακής συμφόρησης. Γίναμε μάρτυρες ότι όλοι οι σύλλογοι που έχουν κατασκευάσει γήπεδα έχουν αυξήσει τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας κατά τρεις ή τέσσερις φορές, και επομένως την πηγή εσόδων τους. Παράδειγμα η ΑΕΚ από την Αθήνα, ένας σύλλογος μικρότερος σε όλες τις παραμέτρους από τον Ερυθρό Αστέρα, έκανε άλμα από τις 6.000 στις 22.000 διαρκείας. Έχουν ετήσιο εισόδημα 16 εκατ. ευρώ, μόνο από εισιτήρια. Σχεδιάζουμε, κάνουμε έργα, κλείνουμε το χάσμα» επεσήμανε ο Terzić.

Το νέο «Μαρακανά», εκτός από να βυθισθεί μερικά μέτρα θα έχει και μικρότερη χωρητικότητα από τώρα.

«Τα γήπεδα με αθλητικό στίβο δεν κατασκευάζονται πλέον πουθενά στον κόσμο. Μετά από ανάλυση με γερμανική εταιρεία μας είπαν: «Μην το κάνετε, μην σπαταλάτε τα χρήματά σας, δεν υπάρχει πιθανότητα να είναι βιώσιμο». Το νέο γήπεδο θα έχει μέγιστη χωρητικότητα 42.000 θέσεων. Η πρόβλεψη είναι ότι θα μας κοστίσει μεταξύ 100 και 120 εκατ. ευρώ. Αν το χτίζαμε στην υπάρχουσα έκταση θα έπρεπε να γκρεμίσουμε το «Μαρακανά».

Υπολογίστηκε ότι η κατασκευή θα διαρκέσει τρία με τέσσερα χρόνια και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Αστέρας πιθανότατα θα έπαιζε εκτός Βελιγραδίου», ήταν οι πληροφορίες από τον Ιανουάριο του 2023.

Στην τελευταία συνέλευση αναφέρθηκε ότι υπάρχει δυνατότητα ανακατασκευής των υπαρχόντων εγκαταστάσεων», κατέληξε στο ρεπορτάζ της η «Νόβοστι» του Βελιγραδίου.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X