Ο Άμραμπατ είναι πολύ χρήσιμος αλλά η παραμονή του κάτι δείχνει

Ο Άμραμπατ είναι πολύ χρήσιμος αλλά η παραμονή του κάτι δείχνει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αναμενόμενη ανατροπή σκηνικού όταν μιλάμε για τον Άμραμπατ αλλά και τη σιγουριά που ήθελε να νιώσει ο Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιστροφή του Άμραμπατ στις υποχρεώσεις της ΑΕΚ σίγουρα δεν μπορεί να εκληφθεί ως κακό νέο. Ούτως ή άλλως η εισήγηση του Ματίας Αλμέιδα, από τον περασμένο Ιανουάριο κιόλας, ήταν θετική προς το πρόσωπό του. Είχε ζητήσει την παραμονή του καθώς είναι ποδοσφαιριστής στον οποίο υπολογίζει σημαντικά. Ο τραυματισμός του Φερνάντες και η επιπλέον ανάγκη που δημιουργήθηκε για την απόκτηση ακόμη ενός παίκτη των άκρων, επίσπευσε τις διαδικασίες για την επανένταξή του στο ρόστερ.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ όλο αυτό το διάστημα δεν έβγαζε προς τα έξω ότι οι δύο πλευρές οδηγούνται προς διαζύγιο. Όπως για παράδειγμα είχε κάνει με τον Γιώργο Τζαβέλλα όταν αποφασίστηκε ότι οι δρόμοι τους χωρίζουν. Το θέμα του Μαροκινού ήταν πάντα ανοιχτό διότι η ΑΕΚ εξακολουθούσε να πιστεύει ότι στο τέλος θα αλλάξει άποψη και θα επιστρέψει. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη και πέρυσι. Βέβαια, για να φτάσουμε σε αυτό, η Ένωση αύξησε σημαντικά την προσφορά της προς τον Άμραμπατ σε σχέση με αυτά που θα του έδινε ένα μήνα πριν. Δεν έχει σημασία το πόσα είναι αυτά, αλλά ότι πράγματι μπήκε σε μία διαδικασία διαφορετική σε σχέση με όσα υπολόγιζε. Και αυτό κάτι δείχνει…

Εδώ και καιρό ο Ματίας Αλμέιδα έχει δει παίκτες και παίκτες για τα άκρα της επίθεσης. Προφανώς όχι κάποιον που θα τον έκανε να πάρει εύκολα την απόφαση ούτε θα τον προτιμούσε από τον Μαροκινό ακόμα και στα 36 του. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο προπονητής έχει κόψει πολλούς παίκτες που του προτείνονται κι αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια δική του παραξενιά. Αν πράγματι αυτοί που του εμφανίζουν δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις που εκείνος έχει στο μυαλό του, τότε κάτι δεν έχει πάει καλά σε σχέση με τις επιλογές που θα έπρεπε να του έχουν παρουσιαστεί.

Οι λύσεις στις πτέρυγες

Με την επιστροφή του Άμραμπατ, οι λύσεις στις πτέρυγες είναι ίδιες οι περυσινές, μείον την απώλεια του Φερνάντες. Η ΑΕΚ είχε τρεις παίκτες για να υπολογίζει δεξιά (Άμραμπατ, Ελίασον, Φερνάντες) και δύο -αρχικά τουλάχιστον- για την αριστερή πλευρά (Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ). Αριστερά βέβαια έπαιξε πολλές φορές και ο Πινέδα. Τώρα η ομάδα έχει δύο για δεξιά (Άμραμπατ και Ελίασον) και μόλις έναν για αριστερά (Γκατσίνοβιτς) καθώς ο Τσούμπερ θα παίζει πίσω από τον επιθετικό, σίγουρα μέχρι να επιστρέψει ο Αραούχο, αλλά ακόμα και όταν ο Αργεντινός δηλώσει παρουσία.

Κοντολογίς, η ομάδα ψάχνει τουλάχιστον επιπλέον δύο παίκτες για τα άκρα της επίθεσης, είτε παραμείνει ο Πινέδα στην ομάδα είτε όχι ώστε να (συν)υπολογίζεται και σε τέτοιους ρόλους. Μαζί με τον Μεξικανό, οι επιλογές για τις πτέρυγες ήταν συνολικά έξι, μέχρι ο Τσούμπερ να αλλάξει θέση, κάτι που συνέβη στο δεύτερο μισό της σεζόν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις τρεις. Γι’ αυτό και θα γίνει πολύ πιο επιτακτική η ανάγκη απόκτησης του Πάλμα τα επόμενα 24ωρα.

Το αν και κατά πόσο το αρμόδιο μεταγραφικό επιτελείο δυσκολεύεται να εμφανίσει νέες καλές περιπτώσεις για τα άκρα της επίθεσης θα το διαπιστώσουμε στην πορεία. Σίγουρα πάντως απαιτείται φρέσκο αίμα, περισσότερες λύσεις από πέρυσι καθώς υπάρχει και η Ευρώπη, μαζί και κάτι διαφορετικό ώστε να προκύψει και το απρόβλεπτο στην όλη ιστορία.

Αν βάλουμε τα κουκιά κάτω, απαιτούνται τουλάχιστον δύο επιπλέον λύσεις πρώτης γραμμής. Δεν ξέρω πως εκλαμβάνει ο καθένας την παραμονή του Άμραμπατ, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι ο προπονητής επιλέγει τη σιγουριά και την πληρότητα σε αυτή τη φάση της δουλειάς του, ελπίζοντας στη συνέχεια να υπάρξουν και οι δυνατές προσθήκες που απαιτούνται ώστε το επίπεδο της ομάδας να ανέβει σημαντικά. Σαν να οδηγήθηκε κάπου και από τις περιστάσεις σ’ αυτή την επιλογή.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X