Ο «Άγγλος Σωμαρακάκης» δεν θα κάνει ποτέ ξανά κουμάντο

Ο «Άγγλος Σωμαρακάκης» δεν θα κάνει ποτέ ξανά κουμάντο

Ο Γκρανκάσας βλέπει τις κόκκινες πιέσεις στην κυβέρνηση, αλλά έχει ξεκάθαρες κουβέντες για επαγγελματική διαιτησία, ΕΠΟ και ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ζήτημα των πιέσεων στην κυβέρνηση για να κάνει επιχείρηση πραξικοπήματος με νομοθέτηση της επαγγελματικής διαιτησίας, δεν είναι νέο. Και φυσικό κι επόμενο αμέσως μετά τις εκλογές να βγει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και να το επαναφέρει. Ο Αυγενάκης «κάηκε» μετά από τέσσερα χρόνια, δεν μπορούσαν να το συνεχίσουν με αυτόν, έτσι μέσω των πιέσεων περάσαμε στο επόμενο κεφάλαιο με υπουργό Αθλητισμού που φαινομενικά τουλάχιστον προέρχεται από την ίδια ακριβώς δεξαμενή με τον προκάτοχο του. Το φαινομενικά το βάζουμε γιατί πάντα πρεπει να περιμένεις την πράξη για να επιβεβαιώσεις.

Τι κάνουν λοιπόν; Περιμένουν τώρα τον νέο υπουργό να βγάλει απόφαση για την επαγγελματική διαιτησία, βάσει της αναγκαστικά «σε ύπνωση» νομοθεσίας. Να βγάλει απόφαση με την οποία θα παραβιάζει όλες τις καταστατικές προβλέψεις της FIFA. Το παρουσιάζουν σα να ειναι θέμα μόν κυβερνητικής απόφασης, ενώ κι αυτοί ξέρουν πως δεν είναι. Αλλά απαιτούν απ΄την κυβέρνηση να βρει έναν τρόπο να συμφωνήσει με FIFA – UEFA σε κάτι που να μπορέσουν… να τρουπώσουν.

Το ωραίο είναι πως γράφουν τα τσιράκια τους πως… προκαλεί η ΕΠΟ ή φοβήθηκε. Έτσι εξηγούν την πολύ απλή δημόσια τοποθέτηση της ομοσπονδίας, στην οποία παραθέτει απλά τι προβλέπει η FIFA για την διαιτησία. Επαγγελματική ή μη. Αποκλειστικά τον έλεγχο η ΕΠΟ. Κι αυτά τα μοντέλα Premier League και τα σχετικά που μας αραδειάζουν, παραλείπουν να μας πουν πως λειτουργούν όπως λειτουργούν με την συναίνεση της ομοσπονδίας στην Αγγλία και φυσικά με την αποφασιστική συμμετοχή της.

Το να συναινέσει τώρα η ΕΠΟ στο να παραδώσει την διαιτησία στον Κλάτενμπεργκ και τους φίλους του στην Ελλάδα, λίγο δύσκολο το βλέπουμε. Όπως και το να δεχθεί η ΑΕΚ και άλλες, όχι λίγες πλέον ομάδες, το να κάνει κουμάντο ο προστατευόμενος του κυρίου Μαρινάκη. Κι όσο οι απαιτήσεις τους από την κυβέρνηση είναι μαξιμαλιστικές, ούτε αυτή θα μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει. Όσο κι αν το θέλει ή τουλάχιστον όσο κι αν το θέλουν κύκλοι της.

Τις φανφάρες λοιπόν ας τις αφήσουν και μαζί και τις ιστορίες για το πόσο… μας φόβισε η εμφάνιση του προέδρου τους κι αυτά που είπε. Αυτά τα λέει χρόνια. Κι όσο τα πέρασε με τον Αυγενάκη, άλλο τόσο θα τα περάσει και με τον Οικονόμου. Γιατί; Όχι γιατί δεν είναι δεδομένο πως ήθελαν και ενδεχομενως θέλουν ακόμη να τον ικανοποιήσουν. Αλλά γιατί με αυτά που τους ζητάει δεν τους αφήνει να τον βοηθήσουν.

Εκτός κι αν η κυβέρνηση θελήσει να οδηγήσει τις διεθνείς συνομοσπονδίες να μας πετάξουν έξω… Απλά είναι τα πράγματα. Και κάτι τελευταίο: Ο Κλάτενμπεργκ τελείωσε. Αν θέλουν να τον πληρώνουν ας τον πληρώνουν να τους κάνει σχέδια και δημόσιες σχέσεις με διαιτητές. Κουμάντο στην διαιτησία στη Ελλάδα δεν θα κάνει ποτέ ξανά. Ο «Άγγλος Σωμαρακάκης».

Ο Γκρανκάσας

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X