Η δουλίτσα με τον Γκαρσία και τον Τσούμπερ

Η δουλίτσα με τον Γκαρσία και τον Τσούμπερ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για ένα δίδυμο στην επίθεση της ΑΕΚ, που θα το δούμε σίγουρα και που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξεκινάω από τις μεταγραφές, που είναι αγαπημένο θέμα για όλους μας. Αυτό που καταλαβαίνω απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν ένθεν και ένθεν, υπάρχει ζητήματα που είναι κοντά στο να κλείσουν. Με τις κινήσεις που δεν αφορούν ελεύθερους παίκτες, ποτέ δεν μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά για χρονοδιαγράμματα. Δεν νομίζω όμως πως θα περάσουν πολλές μέρες ακόμα χωρίς ένα ή και δυο μεταγραφικά κτυπήματα από την ΑΕΚ. Χωρίς να βάζω μέσα σ’ αυτά την υπόθεση του Πινέδα. Περισσότερα «αν» δεν έχουν νόημα. Περιμένουμε. Και πάμε παρακάτω.

Ο Αλμέιδα δουλεύει στην Ολλανδία με πολλά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Του λείπουν φυσικά οι παίκτες που έχουν συζητηθεί στον μεταγραφικό σχεδιασμό πως πρέπει να αποκτηθούν. Του λείπουν και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Που δεν είναι δα και λίγοι και κυρίως είναι εξαιρετικά σημαντική για την λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλου του Αλμέιδα. Θα κάνει δηλαδή πολύ διαφορετική δουλειά ο Αργεντινός από την Δευτέρα που θα έχει μαζί του ξανά παίκτες όπως ο Βίντα, ο Χατζισαφί, ο Ρότα, ο Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ. Όλοι τους πέρυσι βασικοί.

Εξυπακούεται πως για όλους αυτούς ο Αλμέιδα βιάζεται να τους έχει ξανά στις προπονήσεις και την δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν δυο για τους οποίους «καίγεται» κανονικά να τους δει ξανά να μπαίνουν στην εξίσωση του μονταρίσματος της ομάδας της νέας σεζόν. Πρόκειται για τον Τσούμπερ, που είναι προγραμματισμένο να πάει Ολλανδία την Δευτέρα και τον Γκαρσία που ευτυχώς το Τρινιντάντ πάει φουλ για αποκλεισμό από το Gold Cup και θα είναι από την Τρίτη και πάλι ελεύθερος από εθνική. Αυτούς τους δυο, ο Αλμέιδα θέλει να τους έχει στην δούλεψη του στην Ολλανδία από… χθες.

Αν δεν μπουν στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ αυτοί οι δυο, κανονική δουλειά καταρχάς για τα προκριματικά του Αυγούστου και όχι μόνο, δεν μπορεί να κάνει ο προπονητής. Και ο λόγος είναι απλός. Με βάση και τον σχεδιασμό που έχει γίνει στα μεταγραφικά, αλλά και τα αγωνιστικά δεδομένα, όποιες προσθήκες και αν υπάρξουν, το επιθετικό δίδυμο με το οποίο η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League, θα είναι ο Γκαρσία με τον Τσούμπερ.

Και αν δεν προκύψει κάτι εντυπωσιακό και δεν πωληθεί ο Λιβάι στα τέλη Αυγούστου, πιθανολογώ πως αυτό θα είναι και το επιθετικό δίδυμο πάνω στο οποίο θα βασιστεί ο Αλμέιδα για πολύ καιρό μέσα στη σεζόν. Αφενός διότι στην θέση του φορ ο προπονητής εξακολουθεί να πιστεύει πολύ σ’ αυτά που δίνει ο Γκαρσία. Και δικαίως αλλά δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Και αφετέρου στην κατάσταση στην οποία έδειξε πως βρίσκεται πλέον ο Τσούμπερ και με δεδομένο πως ο Αραούχο θέλει τον χρόνο του για να επιστρέψει, ο Ελβετός θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος.

Το πιθανότερο είναι, για να ξέρουμε και τι λέμε, ο Αλμέιδα να επιλέξει γενικώς να πάει στα προκριματικά του Αυγούστου ακριβώς με την ίδια ενδεκάδα με την οποία τελείωσε το πρωτάθλημα. Κάτι που είναι απολύτως ποδοσφαιρικά λογικό, διότι πρόκειται για παιχνίδια που κυρίως κρίνονται στον βαθμό συνοχής και ετοιμότητας που έχουν εκείνη την περίοδο οι ομάδες. Αν λοιπόν έχεις την δυνατότητα, όπως την έχει τώρα η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα, να βάλουν μέσα στο γήπεδο μια ενδεκάδα που είναι δεμένη αγωνιστικά από πέρυσι, που έχει δείξει τι μπορεί να πετύχει, είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί τεράστιο πλεονέκτημα.

Κάτι που αγωνιστικά δεν έχει να κάνει με τις μεταγραφές και με το πότε θα έρθουν. Είμαι σχεδόν σίγουρος και αυτό θα το δείτε και στην πράξη, πως ακόμα και αν η ΑΕΚ μέσα στις επόμενες δέκα μέρες έχει και καινούργιο στόπερ, έχει και προσθήκη στα άκρα της επίθεσης, ή ακόμα και δυο παίκτες σ’ αυτές τις θέσεις, πάλι με την περυσινή ενδεκάδα ο Αλμέιδα θα πάει στην μάχη των προκριματικών. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν θέλει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι μεταγραφές. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα που δεν μπλέκονται.

Όπως και να έχει όμως, ότι και να γίνει μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, στην μάχη των προκριματικών το δίδυμο του Γκαρσία με τον Τσούμπερ δεν πρόκειται να αλλάξει. Και η ουσιαστικά δουλειά μ’ αυτούς τους δυο μέσα στο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ, θα γίνει τώρα στην Ολλανδία. Διότι πέρυσι προέκυψε κατ’ ανάγκη. Όταν κτύπησε ο Αραούχο. Μέχρι τότε, για όσους το έχουν ξεχάσει, περισσότερες φορές ο Τσούμπερ είχε παίξει στην κορυφή της επίθεσης με τον αρχηγό της ΑΕΚ από πίσω του. Και όχι ο Ελβετός πίσω από τον Γκαρσία.

Τώρα θα γίνει η ουσιαστική δουλειά μ’ αυτό το δίδυμο, το οποίο λειτούργησε εξαιρετικά στα κρίσιμα παιχνίδια στο φινάλε της σεζόν. Σκεφτείτε μάλιστα, πως θα είναι η πρώτη προετοιμασία που θα κάνει ο Τσούμπερ με τον Αλμέιδα, απαλλαγμένος από το πρόβλημα στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρούσε και τον πήγαινε πίσω. Άλλος ποδοσφαιριστής έχει γυρίσει ο Ελβετός μετά την επέμβαση. Για την ακρίβεια έχει ξαναγίνει ο Τσούμπερ της Ελβετίας. Επομένως έχει μεγάλη αξία για τον Αλμέιδα να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Ολλανδία. Το ίδιο και ο Γκαρσία. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το δίδυμο στην επίθεση, μετά από δουλειά στην προετοιμασία. Και ο πρώτος που το βλέπει έτσι, είναι ο Αλμέιδα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X